Počkať so sťahovaním?

Príspevok v téme: Počkať so sťahovaním?
Nicole412

Ahojte. Mám dosť závažnú dilemu a nakoľko nikto v mojom okolí to nevie objektívne zhodnotiť, rozhodla som sa poradiť sa sem.
Takže moja aktuálna situácia (vopred sa ospravedlňujem, bude to dosť obsiahle). Mám 20 rokov, pracujem v zdravotníctve v súkromnom sektore, zarábam cca 500 eur mesačne, pracujem 20 km od môjho bydliska, žijem v rodinnom dome s jedným z rodičov - rozvedený, financovanie domácnosti hradí rodič sám, ja si kupujem len veci osobnej spotreby, jedlo pre seba a veci potrebné do domácnosti na horné poschodie. S rodičom nekomunikujem a nijako sa nepodieľam na chode domácnosti na dolnom poschodí a ani o pozemok. Podieľaľa som sa, kým ma rodič fyzicky nenapadol a všetko mu je jedno - má u prdele s prepáčením. Pozemok a dolné poschodie sú značne zanedbané. Moje výdavky činia +- 150 eur (podľa toho, či kupujem aviváže, prášky, prípravky na upratovanie, kozmetiku a podobne). Mám auto na splátky 150eur/mesačne, nakoľko zle idú spoje do mesta, v ktorom pracujem, prejazdím 40 km denne a platím 50eur (internet,telefón). Cize mi ostane okolo 150eur mesačne. Nakoľko som spomínala vyššie, že pozemok aj dolné poschodie sú značne zanedbané, rodič ma fyzicky napadol (doteraz mám jazvu na tvári), hľadala som si bývanie. Našla som si byt(zariadený) vedľa mesta v ktorom pracujem za 200eur mesačne. Problém je ale v tom, že stále budem musieť dochádzať 15 km denne. A nakoľko chcem začať študovať externe od septembra, musela by som predať auto. Otázka znie, čo by ste robili na mojom mieste? vydržali by ste v podmienkach, v ktorých som aktuálne alebo by ste sa presťahovali aj za cenu toho, že by vám to ledva vyšlo? Ďakujem vám za vaše reakcie a za čas, ktorý ste pri tom strávili.

swistica

Ak sa teda do domu vratit mozes, tak by to bola aspon poistka. Len by bolo dobre po pripadnom odstahovani tam cez vikendy zajst a udrziavat to. Resp. dat o sebe vediet, ze by napriklad nevymenil kluce alebo tak.

A este je tu moznost skusit najst pracu vo väcsom meste za viac penazi. Lebo ak zacnes studovat, naklady sa zase zvysia.

Kazdopadne mas taku situaciu, ze veru sa neda jednoznacne povedat co robit.

Nicole412

ahjajjaj
Skúsiť niekoho nájsť na spoločné bývanie v tejto oblasti je prakticky nemožné. Veľa báb sa tu v mojom veku už dávno vydáva, príp.chystá svadbu a nie je tu veľmi obvyklé, že niekto tu žije sám. Veľa z nich nepracuje a keď pracuje, tak vo fabrike. Proste iná mentalita, na akú som zvyknutá. Skúšala som niekoho nájsť, ale cena 1-2,príp.3 izbových bytov na prenájom pod 300eur nejde, v konečnom dôsledku by to zas nebola výhra. To, čo som pozerala ja bola garsónka.

Andy-Ruiz
Myslím, že nie som jediná na SK, ktorá takto žije :) Každopádne keď toto čítaš vieš, že sa nemáš na čo sťažovať a možno menej rozhadzovať??? :)

Swistica
Bývanie blízko práci je prakticky nemožné, nie je tu dookola nič. A keď je, tak minimálne 300e za holobyt (ešte aj kuchynskú linku si musíte kúpiť). Neoplatí sa tu prenajímateľom investovať, nakoľko tu po prenájme nie je vôbec dopyt. Ak ochoriem, myslím, že by som sa vrátila naspäť tam. Nakoľko rodičia majú dom na polovicu, ja žijem v polovici druhého rodiča. Druhý rodič situáciu riešiť nechce, ani nebude. Nakoľko chce počkať, kým ten druhý umrie. S rodičom, s ktorým bývam je prakticky nemožné komunikovať a dohodnúť sa na adekvátnom riešení situácie.

hela212
Už som spomínala vyššie dôvod, prečo to nejde.

Každopádne ďakujem veľmi pekne všetkým za reakcie.

hela212

S takymto prijmom sa pustat do vlastneho byvania nie je nic moc. Neda sa ti, ze by si sla byvat s nejakymi spolubyvajucimi? Normalne do nejakeho bytu so studentami alebo s kamaratkami, keby ste si naklady rozdelili tak vas to vyjde menej a delili by ste si aj take naklady ako prostriedky cistiace, na pranie a tak

swistica

Nuz ani jedna z moznosti nie je dobra. Neda sa najst byvanie blizko k praci, aby si nemusela dochadzat? Tiez musis mat zaruku, ze ak by si ochorela alebo prisla o pracu, mas sa kam vratit, Co zostanes potom na ulici? Mohla by si potom ist naspät do domu alebo k nejakemu pribuznemu?
Komu vlastne patri cast domu, kde byvas? Tebe, prvemu rodicovi ci druhemu rodicovi? Lebo ak odides, bude chatrat. Tam by bolo dobre, ak by do situacie vstupil aj druhy rodic a snazil sa to riesit.

Andy_Ruiz

Normalne mam vycitky, ked vidim z kolkych penazi dokazes vyzit a ja ako rozhadzujem, ak by som sa s tebou dokazal spojit pomohol by som ti financne.

ahjajjaj

a čo tak skúsiť nájsť niekoho, kto tam bude bývať s Tebou? Nejaká baba a potom by si neplatila 200, ale iba polovicu?