Podozrenie na zlomené rebrá

Príspevok v téme: Podozrenie na zlomené rebrá
patrikkh123

Dobrý deň, mám podozrenie, že mám zlomené rebrá. Včera ako som ležal, tak asi som sa nejak prudko posadil lebo ma začalo pichať pri srdci, bolesť prešla do chrbta a ľavého ramena. Po čase to prešlo a začal ma bolieť hrudník. Začalo mi tam aj akokeby pukať, ale len pri určitých polohách. Cítim bolesť na dotyk v strede hrudníka v hornej časti a cítim tlak keď sa z hlboka nadýchnem. Čo to môže byť? Doma niesom momentálne. Bolesť neprestáva. Ďakujem za rady.

swistica

Priznaky infarktu - vystreľujúca bolest do hrudníka, nevoľnosť, studený pot, sťažené dýchanie.

Pukanie mozu byt aj napr. pohyby branice. Mne to najviac vychadza na natiahnuty sval, ale ako som uz pisala, kvoli vyluceniu embolie treba ist k lekarovi. Navyse my tu nevieme ako presne si vstal a ci si priznaky opisal dobre. Takze spravnu odpoved ti da lekar.

petroneta

Hrudna chrbtica podľa mňa. Z chrbtice Ti vedie nerv do hrudníka a ten nerv máš zaseknuty. Na začiatku sa dávajú lieky na uvoľnenie svalov a potom, keď už neboli, cvičenie na hrudnu chrbticu. Ak nie si doma a nemôžeš ist na pohotovosť, v lekárni si pýtaj novalgin, alebo iné analgetiká.

swistica

Ak si nemal uraz,tak rebra si si nemal ako zlomit. Mozes mat natiahnuty sval z prudkeho posadenia - to bude boliet 2 tyzdne ak je to ono, alebo aj plucnu emboliu, ak mas k tomu zdravotne indikacie.Kvoli vyluceniu embolie by si mal zbehnut k lekarovi. Sval sa vylieci sam.