Partnerovo chrápanie

Príspevok v téme: Partnerovo chrápanie
JanaT

Ahojte,

uz som z toho poriadne zufala a neviem, ako riesit situaciu. Manzel v poslednom obdobi pribral a zacal chrapat (prisudzujem to najma narastu na vahe)...ja som tehotna, casto vstavam na wc a zaspim neskor ako on. Chrape v roznych polohach (na chrbte aj na boku) a ja ho casto pocujem aj cez stuple do usi, ktore mam uz po krk.

Dopadne to najcastejsie tak, ze sa stahujem do obyvacky, aby som sa normalne vyspala. Tam je iba roztahovacia sedacka a po niekolkych nociach (navyse teraz uz s vahou bruska, to nie je nic moc). Partner problem s chrapanim odmieta riesit, nevidi v tom problem a odmieta sa prestahovat zo spalne (co mna mrzi, lebo je to sebecke a nezaujima ho, ze sme dvaja, boli ma chrbat a zdravy spanok je pre mna dolezity.) Uvazujem nad tym, ze vo volnej miestnosti si casom dam postel a budem spat s aj babatkom tam, kedze na vyber nemam. Mrzi ma to, pretoze by som chcela spat pri partnerovi (a bojim sa, ze sa takto casom narusi nas vztah, ale zdravie je pre mna a moje dieta prvorade. Mate podobne skusenosti?☹️Ako to riesite vy?Dakujem

simdama

no skus sa s nim este raz o tom porozpravat a ak to nebude chciet riesit, tak si tam prestahuj postel. je jasne, ze musis dbat aj na svoje zdravie a zdravie svojho babatka!

zuzi74

Su viacere ci uz manzelske alebo partnerske pary, ktore spia oddelene prave kvoli chrapaniu. Nerozumiem ako tu moze niekto s urcitostou napisat, ze sa tym narusi vas vztah ak odides zo spalne...on sa narusi tak ci tak, ak pri nom ostanes v spalni, pretoze budes nevyspata, nervozna, pri babatku sa to este vystupnuje a komunikacia pojde do haja. Ja som to po nevyspatych a prebdenych nociach vzdala a isla som spat do vedlajsej miestnosti. Pre mna ako aj pre kazdeho ineho cloveka je spanok velmi dolezity a ked neni inej moznosti a partner nechce odist zo spalne, neostava nic ine len si kupit kvalitnu postel a spat mimo spalne.

ahjajjaj

keď nebudeš spať pri ňom, určite sa tým naruší váš vzťah. Skúsila by som to tak, že napríklad varím jedlá s menším obsahom sacharidov, potom nejaké pomôcky proti chrápaniu by som hľadala na nete a tak. Ale keď sa narodí bábätko, tiež bude spať pri Vás, aspoň spočiatku, veď ak sa v noci zobudí na dojčenie, je to jednoduchšie, vstať z postele, vziať ho do náručia, ľahnúť si do postele, nadojčiť, zodvihnúť, nechať odgrgnúť a položiť späť do postieľky. Takto budeš hore 20 minút, ale keď budeš ešte promenádovať po izbách, potrvá to aj 30 minút a keď sa Ti počas noci zobudí trikrát, to znamená o polhodinu kratší spánok. A keď mu pôjdu zúbky bude to ešte častejšie.
Takže odporúčam: byť spolu v jednej izbe s manželom aj s dieťaťom. Dieťa si na chrápanie zvykne, ani počas spánku cez deň nebýva totálne ticho.
A potom zvlhčovače vzduchu a pod.

Bubliii

Asi ta nepotesim ale ja som si proste musela len zvyknut.. tiez som prvy rok fungovala so stuplami, ale teraz sa zobudim uz len ked to je vyslovene neznesitelne. Je to inak od muza sebecke, presne, ako si napisala, ze kasle na teba a pohodlie vasho baba. To moj mi este povie, nech ho hocikedy zobudim, ak chrape.. mozno keby si ho par noci po sebe zobudila vzdy ked sa zobudis ty, tak by sa este sam prestahoval na gauc :D I ked to je taka "vyhra" jak naozaj.