Ostat ci neostat s nim?

Príspevok v téme: Ostat ci neostat s nim?
lukasocova

Dobry den
Na uvod chcem povedat ze ide o mojho priatela sme spolu 3 mesiace zaujal ma tym ze pri nom som sa zacala citit inac aj inac premyslat,no teraz to uplne inak vnimam neviem ci je to sucastou vztahu alebo nie.Tak preto sa chcem opytat a poprosit o radu.Musim povedat ze on je do mna uplne zalubeny co ja nemozem povedat uplne so 100 percentnostou.On strasne chce vztah no ja velmi nie niekolko krat v priebehu poslednych tyzdnov som mu to navrhovala rozchod no on je schopny cakat ma pred domom a ze bude tam pokial nepridem dole a neobijmem ho alebo nieco take.Dovod preco nechcem byt s nim je taky ze on stale rozprava dookola to iste a pride a ja mam pocit ze niekedy sa sprava velmi detinsky aj ked musim povedat ze je galantny,respekutúje aj je uprimny aj sa vie prisposobit ked sa povie kam sa chce ist a podobne.Len mi pride ze ja stale nieco nove rozpravam on toci okolo toho isteho a maximalne sa opakuje ci myslienkami alebo slovami a skutkami.Je normalne ze je stale pri mne nadrzany a malokedy vie rozpravat sam od seba o niecom novom ? Lebo nevsimla som si zeby mal nejaky prehrad o tom co je vo svete ale stve ma ze vie riesit take detaily a niekedy robit zo seba decko a tak a preto ze to robi ja mam potrebu najst si niekoho noveho a nechcem byt velmi s nim aj ked potom viem ze by mi chybal no neviem co mam robit je to normalne sa hnevat za taketo veci ? Lebo ja mam pocit ako keby som sa nikde s nim v zivote dalej nevedela pohnut pokial to nenavrhnem sama

Sloniecko

Podla mna si nemas co vycitat. Proste Tvoje pocity sa zmenit nedaju, nesadol Ti, nemas sa s nim o com bavit, evidentne ste velmi odlisne povahy. Vobec to nie je Tvoja vina a neber si to na seba. Ked uz po tak kratkom case mas taketo pocity, je iste, ze to nie je na dlhy vztah. A ked si mu uz dokonca navrhla rozchod- i ked nechapem, preco ho navrhujes. Proste mu povedz na rovinu, ako to citis. Mozno bude nestastny, ale som presvedceny o tom, ze raz sa Ti podakuje za to, ze si ho nevodila za nos. Len teraz to este mozno nebude chapat.

mirec411

Rady znejú jednomyseľne a aj keď sú stručné, sú dobré a zrejme ti ich napísali skúsenejší ľudia.
Ja dodám pár faktov, ktoré hovoria o tom, že váš vzťah nemá budúcnosť a je nevyrovnaný. Ste dve výrazne odlišné osobnosti, takže nebude možné vytvoriť porozumenie.
podľa tvojho opisu ide o závislého človeka, ktorý sa všemožne snaží privlastniť si ťa skôr ako majetok, než ako človeka, ktorého by rešpektoval - a to je jasný prejav žiarlivosti a výrazného sebectva.
Ak už prišlo aj k citovému vydieraniu, teda vyhrážaniu že si ublíži, tak to je viac ako nebezpečné. Podobné prípady som riešil a ver, že tie dievčatá to vôbec nemali ľahké, pretože ich "vydierači" prešli od samovražedných vyhrážok k tomu, že zabitie sľubovali im, ak ukončia vzťah.
Tvrdím, že je veľmi dôležité: -
1.- počúvať svoje pocity (varovania)
2.- sledovať "indície" (správanie partnera), ktoré so 100% istotou dávajú obraz o partnerovi.
3:- Neváhať s rozhodnutím, ktoré je v súlade aj s pocitmi, aj s varovaniami indícií.
------------
Kto dokáže pochopiť tieto 3 body, tak je v podstate záchrancom seba samého.
Ostať, či neostať? ------- Aj sama vieš, že rozhodne NIE. Myslím že to vieš, ale potrebovala si aj pár vyjadrení iných ľudí, aby si sa uistila...

Lukasocova

Áno prvý vzťah má somnou ale bojím sa ako by to dopadlo lebo sa mi vyhrážal aj citovo ze sa zabije a také blbosti.

alicia27

pokial ti vadia taketo veci, tak by si to s nim mala ukoncit...v prvom rade vo vztahu je rozpravanie a ked ta hneva, ze stale to iste hovori a nic ine, tak to asi nema vyznam...

momentik

je to normalne ze ti nevyhovuje v tychto veciach, ty ho budes vyrazne tahat vpred, no on teba brzdit. intelektualne ste velmi rozdielni, ty z toho nic nemas. tak ako navrhuju a pisu podo mnou, cize neostat s nim.

petroneta

nevážiš si ho a nevyhovuje Tvojim nárokom. Mala by si mu povedať, že nie si doňho zamilovaná, aj keď ho máš rada ako človeka, ale že máš pocit, že máte veľmi iné povahy a s tým sa rozísť. Ohľaduplne a môžeš očakávať, že ešte bude za Tebou chodiť a bude sa chcieť s Tebou viackrát rozprávať, kým to spracuje. Buď k nemu milá, ale drž sa svojho nie vzťahu a po čase - možno aj 2-3 mesiace pochopí a prestane chodiť. Možno si jeho prvý vzťah, nie? Jasné, že je potom detinský a nezrelý.

Zuzulik8

On ti ako chlap nesadol a to je uplne normalne, nemaj preto vycitky. Len by si to mala cim skor ukoncit aj kvoli nemu, ono to uz ine nebude.