Ako priviest 40 rocneho brata k rozumu?

Príspevok v téme: Ako priviest 40 rocneho brata k rozumu?
jehosestra

Zdravim ludia,
Mam brata po 40tke, slobodny a ako ho zmenit aby sa koncne zacal spravat zodpovedne k zivotu. Jeho zmyslom zivota je uzivat si, cigy, alkohol, baby a zabava.
Uz sme mu vybavovali druhu pracu lebo v prvej sa ulieval ako sa dalo a sefovi praskli nervy. V druhej robi nieco podobne. Co sa tyka penazi, rozhajdaka ich velmi rychlo. Byva s rodicmi. Co sa tyka vztahov je strasne vyberavy. Zaujemkyne ma ale jemu ide o krasu tela a aj ked ho chce baba s dobrou povahou tak ju zacne podvadzat a zanedbavat. Uz sa mu kvoli tomu rozpadlo niekolko nadejnych vztahov. Stale riesi len krasu tela nie povahu a dobre srdce. Ked ma krasku aku chce zisti ze od neho taha peniaze, ked ma fajn babu zanedbava ju a tak stale dokola.
Ide mi na nervy aj to ako skaredo sa sprava k rodicom. Hraje velkeho frajera ale bez nich by bol nula. Len otec mu dvakrat vybavoval pracu. Aj na auto mu prispel. Ani to si n

mirec411

jehosestra..., na záver príspevku sa pýtaš: - "Kedy konecne dospeje? Alebo len potrebuje od zivota dostat nahubu aby s a vcas spamatal?
-------- Veľa nás bude takých, ktorí vedia, že tvoj brat "nedospeje" - k zodpovednosti nie...
V mojom rodnom kraji bol taký výrok (pre hlúpejšie povahy): - "Chlapče, chleba ti podať môžem, ale rozumu ti to nepridá."
Tvoj brat je taký aký je... - lebo taký CHCE byť. Vyhovuje mu to a zatiaľ sa mu darí. (Len tým okolo neho nie...)
Vieš čo ma zaráža? Že ty ho poznáš, vieš aký je... a dohadzuješ mu ženy? Prosím ťa, ktorá z nich ti poďakuje, ak jej zničí život? Myslím, že on vlastne iné ani nevie. Myslíš si to isté, alebo...?
Alebo by bolo dobré zbaviť sa ho tým, že ho zavesíte na krk nejakej málo sebavedomej žene? Ťažko povedať, či si uvážila to čo robíš/te.
Daj ruky od neho preč a staraj sa o svoj život, o svoju rodinu, lebo tvoja pekná i ťažká zodpovednosť je v prvom rade tu.
Život brata patrí bratovi, tak nech sa z neho teší (a aj trpí) ON.
Jeho bremeno karmy a osudu nemá niesť nikto iný.

ahjajjaj

ahoj, on iný nebude. Akurát ho dokopať k tomu, aby sa prestal priživovať na rodičoch a odišiel bývať do vlastného alebo do prenájmu a nepožičať žiadne peniaze. Vzťah k ženám sa mu nezmení. Niektorí ľudia nedokážu ozaj ľúbiť, a takí, čo mali veľa partnerov, nevidia v jednej to, čo chcú nájsť, ideál by bol pre nich mix partneriek. Poznám takého, on býva sám, zakaždým 2 roky niekde pracuje, potom žije z podpory v nezamestnanosti a potom sa zamestná inde, alebo sa vráti tam, kde predtým robil a prijmú ho. No a naraz máva aj viacero žien, jednu blízko domova, druhú, kam chodí na víkend. A čo mal veľmi milé dievča, to sa s ním rozišlo, keď sa nechcel ženiť a mať deti. Každý vzťah mu trvá tak zo 2 roky, kým sa tie ženy nechcú posunúť ďalej, spolu s ním bývať, mať dieťa a podobne. Alebo sa mu jednoducho zunuje tá jedna.
Žiadnu babu mu nedohadzuj, tým dotyčnej len ublížiš.

jehosestra

Pardon odoslalo mi a este som neskoncila
Takze ani to ze auto mu doplacal otsc si nevazi, jazdi ako blazon, dvakrat mal nehodu. Mame aj otcovi papuluje. Je drzy ako pubertak. Robi zo sebavedomeho inteligenta co vsetko vie ale zakryva tym svoje mindraky. A co sa mi nepaci ako sa sprava k zenam. Berie ich ako neschopne chuderi, ktore nemaju pravo na emancipaciu. Hlavne ze je zato aby zena do domacnosti prispievala rovnakou financnou ciastkou ako muz.
Proste najradsej by som mu jdnu vylepila. Cim ma ale nasral je ze nechal od seba odohnat tak fajn babu ktoru som mu dohodila. Zlata baba, slusna, dobre srdce ma, milovala ho a on ju mal totalne u riti. Vyuzival ju len na sex podla mna ako kazdu. Za stetkami beha a fajn baby ponizuje.
Kedy konecne dospeje? Alebo len potrebuje od zivota dostat nahubu aby s a vcas spamatal?