Studené ruky

Príspevok v téme: Studené ruky
Studeneruky

Dobrý deň
Často sa mi stáva, že mám studené ruky, je mi dobre, necítim chlad na iných častiach tela ale ruky mám studené. Je to tak skoro vzdy, okrem týchto horúcich dní, teraz je to OK. Najhoršie je to v zime, na lyžovačke. Tam mám tie ruky studené vždy a až ma bolia ale zvyšok tela je v teple. Čím to môže byť?

Ananaska

Ja som bola minuly rok v lete na preventívku, brali mi krv a prišlo mi veľmi zle..sestrička ma dala ľahnut a doktorka mi držala ruku aby zisťovala, či mam pravidelný tep. Keď som sa ako tak dala do kopy, spýtala sa ma či memám Raynaudov syndróm, pretože mám veľmi studené ruky.Ja že asi áno, pretože mi v zime modrejú prsty... poslala ma chladové testy, ešte som tam nebola( áno, viem som nezodpovedná) ...chcela som tým len povedať, že problém môže byť aj v tom :) Snáď budeš zodpovednejšia ako ja a skúsiš to vyšetrenie. Odmalička mám problém zo studenými rukami a nohami, no sfarbovanie do modra, znecitlivenie atd..prišlo až neskôr. Zhoršuje to aj stres a zla strava. A rada od lekárky- mám už v jeseni nosiť rukavice, tie na polovičku prstov..

ahjajjaj

ruky sú končatina. Najprv chladnú končatiny a stred tela sa nachádza v teple. Organizmus si tak reguluje teplotu, aby malo všetko dôležité potrebnú teplotu, a keď sa to teplo stráca, na prvom mieste sú ruky, potom nohy, nos, ušnice. Aj hlava je v nebezpečenstve.
Ono je to napr. aj u dojčencov a malých deťoch tak. Zo začiatku treba dve čiapočky. Jednu tenkú z tričkovej látky a jednu hrubú vlnenú. A na ručičky dvoje rukavíc, plus ešte rukávy ak má dlhšie, natiahnuť na rúčky. S nôžkami je to rovnako. Má dupačky, a na celom tele rovnaké oblečenie. Predsa trepa na nožičky ešte dačo teplé.
Odporúčam používať dvojo rukavíc. Jedny z tričkovej látky, jemné a druhá vrstva riadne na lyžovanie.
Druhá vec je podkožný tuk. Na rukách ho máš najmenej, preto Ťa nemá tam čo hriať.