Prosím Vás, ako bojovať so sociálnou fóbiou? Ja už nevládzem. Toto nie je život, tak veľmi ma to obmedzuje, trápi ma to. Neviem čo robiť, chcem byť ako ostatní ľudia, normálna. Ja sa ľudí bojím, mám strach keď som v spoločnosti väčšej skupiny ľudí, bojím sa že sa strápnim, že ma každý ohovára, rieši, desím sa keď sa na mňa niekto pozerá, neustále v mysli riešim svoje vlasy, postavu, oblečenie. Nenávidím sa fotiť, vyzerám na fotkách vždy otrasne. Cítim, že som v moci strachu a strach ma celkom ovláda :(
Sociálna fóbia
ahoj..
určite vyhľadaj psychológa. Sociálna fóbia je psychická porucha, ktorá veľmi znepríjemňuje život a nedá sa jej zbaviť tým, že si povieš "kašlem na to.." Chce to dlhodobú prácu na sebe, pod vedením psychológa. Ale neboj, dá sa veľmi úspešne dostať pod kontrolu :)
Môj kamarát mal sociálnu fóbiu, pomalými postupnými krokmi sa s tým naučil žiť a vyformoval sa tak ďaleko, že je schopný pred ľuďmi rečniť! To nie je ani mne príjemné :D
Psychológ ti povie, ako na to. Určite to vyskúšaj. Život je príliš krátky na to, aby si sa takto trápila..
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Mala by si vyhladat odbornu pomoc. Psycholog ti pomoze, nauci ta zvladat tieto situacie. Rozhodne to neni normalne.