40 dňový pôst a 40 dňový návrat o 500 kcal denne.

Príspevok v téme: 40 dňový pôst a 40 dňový návrat o 500 kcal denne.
Fatinak

Pekné nedeľné popoludnie prajem.
Rozhodol som sa pre pokus, možno trochu netradičný, možno nebezpečný alebo výstredný. To je mi vlastne fuk a vôbec nie pre to sem píšem.

Vec sa má tak, že dnešným dňom som začal. Hlad necítim, len odpornú pachuť na jazyku a začína mi páchnuť z úst. Ale to nevadí. S tým si viem poradiť. Budem 40 dní piť len čistú vodu a nesladený a neochutený čierny čaj. Ďalších 40 dní sa budem vracať naspäť. Príjem 500 kcal v 3 jedlách. Už sa nikdy nedotknem sladkostí, snackov ani mäsa. Teraz vážim 79,5 kg a meriam 178 cm, mám aj pneumatiku, prosto vidno, že som dobre živený. Zdravotné problémy žiadne, až na depresie, úzkosť, výčitky svedomia, nízke sebavedomie a tak. Toto bude môj reštart.

Chcem sa spýtať, či to vlastne prežijem a ak áno, či by som mohol mať k 1. septembru 43 kg hmotnosť.

Ďakujem ak ste došli až sem a dupľovane za každý názor.

BJ 2

petronela - naco ma ist naspat na maso, ked si jeho vylucenim chorobu lieci? To nedava zmysel, potom ho treba vylucit uplne.

petronneta

to čo spomínaš, je tzv. 6 týždňový pôst známy v alternatívnej medicíne, ktorou sa týmto spôsobom lieči rakovina a pod. Organizmus však potrebuje minerály a počas alternatívnej 6 týždňovej pôstovej liečby sú podávané organizmu vo forme zeleninových štiav.
K takémuto pôstu sa pristupuje pri smrteľnom ochorení, kde človek už nemá čo stratiť.

Tebe by som odporúčala počas 40 dní vynechať mäso (okrem rýb) a sladké. Bezmäsitý pôst začať trojdňovým pôstom, počas ktorého môžeš prvý deň piť zeleninové šťavy, čaj a minerálku, druhý deň ovocie okrem banánu a tretí deň banán. Potom prejdeš na normálnu stravu - bez mäsa, s dostatkom rýb, tvarohu, syrov, strukovín. Raz týždenne si však dáš pôst-ovocný deň okrem banánov.
Keď pôjdeš týmto spôsobom, myseľ a psychika sa Ti obnovia a nebudú zaplavené acetónom, ktorý vzniká pri rapídnom chudnutí.

Tomas12345

40 dnový post ? Ved človek ktorý je zvyknutý pravidelne jesť, rupluje hladina glukozy a necíti sa dobre už po jednom vynechanom jedle a nie to po 40 dnovej hladovke. Takéto niečo je pre telo šok. Skús radšej obmedziť kalorie zo 100 na 80%.

43 kíl ???? To snád nemyslíš vážne. Prečo chceš schudnúť na 43 kíl ?

Gabi_V

držím prerušovaný pôst 16:8 coachtomas.sk a nemôžem sa vynachváliť ! schudla som, nemenila som jedálniček a je to proste super