Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Liek na úzkosť

Príspevok v téme: Liek na úzkosť
PeterPeto27

Dobrý deň, prosím poraďte mi nejaký dobrý liek, ktorý sa neviaže na lekársky predpis na úzkosť. Úzkosť ma už trápi dosť dlho - s prestávkami aj 5 rokov.
Niekedy je to uplne ok, ale do úzkosti a depresie ma privedie každá maličkosť. Príklad: z práce odišiel kolega, s ktorým som veľmi dobre vychádzal, alebo príde na návštevu kamarát, ktorého som 4 roky nevidel a už ho znovu dlhú dobu neuvidím atď.
Mám takéto obdobia a niekedy sa to začne aj keď nič podobné nezažijem. Najhoršie sú večery, kedy mám pocit že nič nemá východisko. Bral som 1 balenie lieku Guajacuran, ale nemám najmenší pocit, že by mi to pomohlo - ale hlavne to ani nie je liek až tak na môj problém.

Jozef0000

Ja som tiež trpel depresiami a úzkosťami po rozvode s manželkou, s ktorou sme prežili takmer 13 rokov, ale povedal som si, že takto žiť nechcem, musím sa pozerať len dopredu. Tak aj bolo, nad exmanželkou som už nerozmýšľal (aspoň som sa snažil), našiel som si inú partnerku, ktorá mi je hlavne oporou, ako tu už niekto písal a sme spolu šťastní.

ixxx com

Tie lieky do seba nedavaj! To ťa len oblbne, a po vysadení budeš na tom rovnako. Ani za psychiatrom by som nešiel. Jedine ak tak, vyrozprávať sa k psychológovi. Možno aj skúsiť psychoterapiu, ale to je už maximum.
Oveľa lepšie urobíš, keď na to nebudeš myslieť. Nájdi si koníček, ktorý ťa bude baviť a zaujímať, venuj sa mu, často si vyjdi s rovesníkmi von, ponavstevuj rodinu, pozoznamuj sa s novými ľuďmi atď. Nájdi si hlavne niekoho, kto ti bude oporou v každej situácii. Ak aj niečo v živote sa nepodarí, nemyslí na to, ber to na ľahkú váhu, o nič nejde. Užívaj si život, nestresuj a nenaháňaj sa. Ak veľa pracuješ psychicky, hneď si to kompenzuj fyzickou aktivitou (napr. šport). Uvidíš, úzkosť a depresia u teba nebudú mať šancu!

petroneta

ahjaj tu zvykla radiť L-tryptofán. Je voľne dostupný, a je postavený na prírodnej báze. Je to aminokyselina, dostupná v ľudskom organizme, ale nie v každom sa tvorí rovnako. Že podporuje tvorbu serotonínu a melatonínu. Ja som si ho chcela kúpiť kvôli tomu melatonínu na dobrý spánok, lebo som v prechode a mám poruchy spánku. V lekárni mi ho nedali, že musia objednať, ale potom si radšej objednám ja z internetu, lebo lekáreň na to ešte dačo pridá a bude to drahšie. 60 tabletkové balenie vydrží mesiac, alebo dva týždne, podľa toho, či si dáš najmenšiu dávku alebo najväčšiu. Na to mi povedala lekárnička, že treba začať s dvoma tabletkami a potom možno pridávať, ale maximálne 4 za deň. Z internetu je to 11 eúr plus poštovné.

Laco88

Ak je to také ako opisuješ, okamžite za odborníkom. Nie je to fakt sranda. Viď. Jano Kroner, na psychiatrii by mohol mať aj trvalé bydlisko.

Magdalenka25

Pozor! aj ja si myslím že smútok patrí do života. A hlavne môžu mať inú príčinu. Ja mám problémy s chrbticou a mám z toho stavy úzkosti ako keby ma už nikdy nemalo nič baviť. Viem že sa to stáva aj pri poruchách trávenia keď má niekto intoleranciu a podobne aj keď len slabú. Skús si nájsť niečo čo ťa bude baviť a trošku sa od sleduj či to nemá nejaký iný dôvod. Nepapaj chemikálie.

PeterPeto27

Ďakujem za názor. Čiastočne aj súhlasím, ja som veľký odporca liekov, ale ja už iné východisko nemám. Pocity úzkosti a depresie po takejto udalosti u mňa trvali niečo cez 3 mesiace a to rozhodne normálne nie je. Keď štvrť roka sa ani neusmejes, nič ťa nebaví, nikam nejde atď. A keď sa z toho ako tak dostaneš tak po chvíli zase prezijes nejakú takúto maličkosť a si znovu na začiatku.

mirec411

Peter, stavy a pocity, ktoré prežívaš, sú úplne normálne a prirodzené. Prečo by si mal hľadať liek na otupenie normálnych pocitov??? Za depresiu nie je dobré pokladať každý pocit smútku, či úzkosti.
Práve oni ťa robia človekom, ktorý dokáže úprimne cítiť a vnímať smutné veci ako smutné. Chceš sa stať "bezcitným", či čo?
Podľa mňa si zdravý a zdravo cítiaci človek, a našťastie nie chladný a tupý tvor.