Idealne povolanie

swistica

Podla mna take, kde je len minimalny kontakt s ludmi. Ludia a pokoj to skratka nejde dokopy :-)
IT sfera je podla mna fajn. Je tu dost IT firiem, platy su tiez z tych lepsich, da sa tam cestovat a ak ma clovek pocit,ze uz ho to nudi, je lahke zmenit profesiu.
Farmaceut tiez nie je zle - da sa podnikat, da sa robit veda, clovek tiez moze cestovat,ma prehlad o novinkach, lahko sa dostane k liekom

Lula13

Za mňa učiteľstvo... hoc začiatky boli fakt ťažké, plat vzhľadom k vzdelaniu podpriemerný. Avšak naozaj sa dá v tejto profesii ,,vymakať´´, dorobiť si vzdelanie, atestáciu a pod. a tým si i platovo prilepšiť. Len nech človek nečaká, že to bude z mesiaca na mesiac... pár rokov driny + plat narastá i rokmi praxe, krúžkovou činnosťou, triednictvom, dorobením si jazykových skúšok. Odmeny v závislosti od dosiahnutých úspechov na súťažiach, olympiádach. Ja ako žena neľutujem, že som si vybrala toto povolanie. Dostatok voľna, možnosť privyrábania si formou doučovania, prípravy na vyučovanie z domu. V niektoré dni začínam o 8:00 a po 13:30 môžem opustiť pracovisko - keď nemám krúžok, prípravu na olympiády, poradu príp. doučovanie. O dieťa počas prázdnin a dní voľna postarané. Za mňa maximálna spokojnosť a som rada, že som si zvolila túto cestu. Každý nech si vyberie to, kam ho to ťahá. :-)