depresia zo vztahu

Príspevok v téme: depresia zo vztahu
hyacintka

ahojte, poslednou dobou (asi pol roka), sa vo vzťahu necítim veľmi dobre, sme spolu 7rokov, každý v okoli to už vidí na svadbu a ja mám z celého vzťahu v poslednej dobe tak akurat super depresiu. je to veľmi pekny chlap, ostatne ženy sa za ním otáčajú jedna radosť, ale mna akokeby prestal priťahovať. nemam ani potrebu ho objať, dať pusu a tak. neviem či to je strach zo svadby, alebo kríza po takej dobe, alebo som si až teraz uvedomila všetky jeho negatívne stranky- treba povedať že ako chlap je veľmi lenivý. moji rodicia by sa pre neho aj roztrhli, ale keď im treba pomôcť, nosiť ťažké veci, tak sa naschval niekam zasije aby ho nebolo vidiet, a všetko teda zostava na mne. o domácich prácach sa ani nemusíme baviť. ani tie mužské nerobí. neviem či zvladnem tahat za dvoch a aku dobu ešte, mlada a zdrava nebudem vecne a najviac sa hanbím keď nepomôže mojej rodine. len preto že sa mu nechce a je lenivý. neviem vám to ani opísať ako sa vtedy strašne hanbím keď sa ma otec spýta čo robi a ja len pozerám do zeme lebo sa hanbím povedať že hra xbox. vždy keď je treba nieco spraviť, musím to spraviť ja a je jedno či to je ťažké fyzicky alebo hocico. je možné že keď nerobí mužské prace a podobne že som ho prestala brat ako chlapa? myslite že to je len kríza? už som mu to viackrát hovorila nech sa spamätá ale drží ho to možno den dva a potom zas po starom. a to nehovorím už o takých veciach ako že zabúda na všetky moje sviatky, keby mu ich niekto nepripomenul ani mi nezgratuluje. ale ked ma meniny narodeniny on tak mu musia všetci geatulovat najlepšie aj s darčekom.... jedine čo vidí je on a potom zas on a jeho potreby. jedine o čo sa vie postarať je svoj ,,image,, pred kamarátmi, pre tých by kúpil hocico aj drahé a na vlastnej rodine šetrí kde sa da. to nepochopím asi nikdy. keď je reč o svadbe tak mi nabieha husia koza na chrbte. neviem čo robiť. citim sa zahnaná do kúta.

marek1264861

Vyzeras byt rozumnou zenou. ako chlap ti radim, ruky prec a hned! pridu deti a stane sa z teba zdeprimovana neupravena zena na alkohole, alebo tabletkach. a on si potom najde inu a tebe ostanu deti. ta predtucha pred tou svadbou je spravna. ved sama pises, ze uz ho vlastne ani nemilujes. tak aky mas dovod pre svadbu? lebo ste dlho spolu no tak to je vazne padny dovod :)

vies, ze existuju aj vztahy, kde si dvaja pomahaju, maju sa vzajomne radi, zalezi jednemu na druhom? preco si kazdy mysli, ze toto neexistuje a beriem hoc co, len nech nie som sam/a.. a v konecnom dosledku potom clovek trpi viac, ako osamote.

nie, toto sa nezmeni. bude to len horsie. vhodneho partnera nenajdes na prvom rohu. a je uplne normalne hladat, kym nenajdes. a zmierit sa, ze ho mozno nenajdes vobec. si zena, mas vyhodu. chlapi to maju tazsie. to su take dogmy spolocnosti, ze sa nemozem rozist, mali by sme to, mali by sme hento. halooooo.. si nesvojpravna? zapamataj si: tvoj zivot bude vtedy davat vyznam tebe, ked nebude davat vyznam nikomu inemu. a ty teraz robis vsetko preto, aby daval vyznam vsetkym ostatnym len nie tebe. preto sa trapis.

z tvojho rozpravania sa da usudit ze si fajn zenska. aj do voza, aj do koca. nemyslim, ze ostanes dlho sama a este si za rozhodnutie ukoncit tento vztah podakujes. pokojne tu napis aj opakovane, ak potrebujes silu a podporu. alebo na mail. tu sa zachranuje jedna zivotaschopna buducnost..

gogora

Skor by som povedala, ze nastala kriza z toho, ze ste sa nikde neposunuli. Tak sa aj hovori, ze prva kriza vo vztahu je po 3 rokoch a potom po 7-mich. Treba to len vydrzat, aby si to potom nebanovala.

jarica21

O takýchto veciach sa treba vo vzťahu rozprávať a sami si uveodmíte či má zmysel pokračovať alebo bude lepšie keď sa rozídete

Bubliii

Od takychto typov rychlo prec, to vobec nie je clovek do vztahu a do manzelstva uz duplom nie.. segra mala nieco podobne, tiez mu dala zbohom po 7mich rokoch, ked sa jej otvorili oci. Myslim, ze rozchod mate na spadnutie, ale neboj, po case si budes hovorit, ze lepsie si ani urobit nemohla.

KralovnazoSaby

Budes jeho otrok cely zivot a po svadbe duplom bude ta mat istu.Asi si je svojej krasy vedomy a je sebecky.To neni nic neobvykle.Stavim sa ze aj v posteli je to len o nom.Ty musis vsetko on nic.Poznala som takeho chlapa ale nevydala by som sa zanho ani keby mi noz prilozil ku krku a mama mi ho tiez neschvalila. No ak chces byt stastna, musis sa s nim rozist a najst si citliveho a chapajuceho muza, pre ktoreho bude cest ti pomahat.Nebude taky krasny a mozno sa nik za nim neotoci, ale budes spokojna.A rodicia nech ta nenutia do vydaja, odkedy ma mat nevesta husiu kozu a zimomriavky? Podla spravnosti by to mal byt tvoj nsjstastnejsi den v zivote

Sloniecko

ja sa ti skor cudujem, ako si mohla s takym clovekom vydrzat tolke roky.
Necudujem sa, ze mas depresiu z neho. Ak uz budete zobrati, tebe k tomuto vsetkemu, co si vymenovala, este pribudne starostlivost o dalsie dieta/deti. O jedno dospele sa uz staras. A to pisem ako muz.