Rovesníci

Príspevok v téme: Rovesníci
Miroslav2003

Ahojte. Chcel by som vedieť, od vás starších ako vypadalo vaše detsvo. Teda puberta. Obdobie 16-17 rokov.

Mám 16 rokov, a mám pocit že som iný. O dosť iný než ostatný. To je dôvod prečo nemám veľa kamarátov. Alkohol, cigarety, drogy, žúrky a podobne. Toto všetko vystihuje mojich rovesníkov. Každý piatok pijú, fajčia. Ja miesto toho spím aby som bol vyspatý a pripravený ísť na víkendovú brigádu.

Je to dobov ? Alebo prečo to tu takto vypadá ? Prečo už nie je frajerina byť slušný, mať dobré známky, cvičiť, ísť si za svojimi cieľmi, ale fajčiť, piť, drogovať ? Aký je na to váš názor. Je pravda že bývam v malom mestečku a zrejme to bude aj okolím že sa ľudia takto správajú. Ale chcem poznať váš názor.

ahjajjaj

bola som outsider. Nezáujem o cigarety, o alkohol. Bola sme taká skupinka dievčat, ktoré nezapadali. Ale viac menej som nebola v kolektíve strednej školy šťastná. Našla som si kamarátov inde, v skupine kresťanskej mládeže.
Aj 5 ročná stretávka zo strednej bola o ničom, tak som na stretávky nechodila. Potom som išla až na 20 ročnú a tá už bola nad očakávanie veľmi fajn. :-) Vlastne akoby oni ostatní dorástli na uznávanie mojích hodnôt. Asi preto, že aj oni majú podaktorí 16-17 ročné deti. :-) Takže tak. :-)

Teli

a kto hovorí, že by si mal kamarátiť len s rovesníkmi? ja som tiež mala viac starších kamarátov, viac som si s nimi rozumela.. na veku našich priateľov podľa mňa teda vôbec nezáleží....

Miroslav2003

No kamarátov rovesníkov nemám. Jeden má 20, druhý 21 a tretí 26, další má síce 17. A toť asi vsjo. Neviem ja si jednoducho s mojimi rovesníkmi nejak veľmi nerozumiem, neviem čím to je.

Kalgan1

Je to puberta, kamo, vtedy je vacsina ludi zmatena. Mozog sa kompletne vyvinie az v 25ke. Sustred sa na to, kym chces byt a chod si za svojim. Za par rokov zistis, ze si obdobie strednej skoly bral strasne vazne a budes sa na tom smiat. Bude lepsie ;)

Teli

:D to je milé. Mala som to presne takisto. Nejak ma to obišlo - to šialenstvo ohľadom chlastu a drog, Mám 30 a áno, aj pri našej puberte to tak vyzeralo. boli sme my - tí, "svätci" a potom tí ostatní, čo si v pondelok nepamätali, čo cez víkend robili. Smiali sa z nás, a my sme si z toho nič nerobili, lebo my sme si víkend pamätali a mali sme o čom celý týždeň hovoriť....

A som naozaj šťastná, že som to vtedy neriešila. Veľa mojich kamarátov na to doplatilo. Strieskať sa alebo húliť ešte pre 18 to nie je frajerina ale nezodpovednosť. A k zodpovednosti nás majú učiť rodičia, lebo oni sú za nás zodpovední kým sme neplnoletí.

Ty buď rád, aký si, určite sa ti to vyplatí. O nič neprichádzaš.

Len, ja som v tom nebola sama, boli sme veľká partia, ktorá spolu trávila čas - nechlastali sme a nehúlili, ale narozdiel od tej druhej partie, máme množstvo zážitkov, ktoré si PAMäTÁME! Puberta je úžasná, napadajú ťa strašné bláznovstvá a na to, aby si sa parádne zabavil s kamarátmi - vôbec nemusíš byť sfetovaný. Strašne rada na to spomínam.

Takže aj ty, máš kamarátov, začnite sa viac spoločne stretávať, plánujte si nejaké akcie, aj keď len blbosti. Uvidíte ako si užijete spolu.

Doteraz keď sa stretneme s partiou (aj keď veľa z nás už má svoje rodiny), spomíname na tie zážitky a je nám fajn...

ella811

Tak potom to máš jasné. Nechceš sa baviť s tými ktorí sa ožierajú(máš pravdu, že rozumný človek si neubližuje dobrovoľne) a keďže v tvojom meste máš zväčša iba takých, tak si asi nejakým spôsobom musíš hľadať kamošov inde.

Miroslav2003

Pozri, nie sme na hodine slovenského jazyka takže mňa momentálne úprimne gramatika vôbec netrápi. Je rozdiel opiť sa, a je rozdiel piť. A ten čo sa ožiera a správa sa ako chuj, to pre mňa nie je múdry človek. Pokiaľ je niekto skutočne múdry, tak nefajčí ani nepije. Prečo ? Povedz mi jedného múdreho alebo inteligentného človeka ktorý by si úmyselne kazil svoje zdravie ?

Ja nehovorím že nemám vôbec kamarátov, to som ja nepovedal. Povedal som iba toľko, že nemám kamarátov vo svojom meste, a odmietam sa kamarátiť s takími ktorí sa takto správajú.
Ja človeka ktorý fajčí neocudzujem o tom žiadna, ja som iba povedal že človek ktorý sa pravidelne ožiera a fajčí je pre mňa hnoj. Prepáč ale nič viac to nie je, pretože je rozdiel vypiť si, a je rozdiel pravidelne sa ožierať, ale to som už povedal.

Ja ich odpudzujem ? Odpudzujú oni mňa.. Pozor, ja keby chcem tak sa s nimi bavím, ale nebavím sa s nimi pretože sa správajú ako hovädá a nemajú v živote žiadny cieľ. Lebo ja sa s ľudmi ktorí prepadajú a majú v hlave nasraté baviť nebudem. A nie je mi jedno čo v živote budem robiť, pretože čas plynie rýchlejšie ako sa zdá. A radšej obetujem času na učenie, alebo na to aby som išiel do fitka.. Ako by som sa išiel ožrať.

ella811

A tieto veci su frajerina preto, lebo to robia iba ti odvazni, tym padom su frajeri. Lebo nie kazdy ma gule kupit si chlast, alebo drogy. Ide o to, ze ja to za frajerinu nepovazujem ale ti, co ich obdivuju ano a takto sa utvaraju tie trapne partie kde ten hlavny-najdzivsi, je vlastne ta najvacsia troska a ostatni su bud rovnaki alebo trosku mensie trosky a jeho obdivovatelia. Trapne viem??? Ale tak to je. A tak to aj bolo. Ked niekto pred 30timi rokmi doniesol cigy, bol super, lebo to dokazal, panko proste. Nemeni sa doba ale teraz sa to vobec tak nezakryva a je to omnoho intenzivnejsie. Ale vzdy tu boli taki. To si nemysli, ze nie...

ella811

Hmmm ja budem mat tiez o chvilu 16 a moznoze to je tym, ze som dievca(je tu moznost, ze ma preto vnimaju odlisne ludia ktorych si opisal), ale podla mna robis chybu niekde inde. Moznoze to je tym ze takych ludi co fajcia napriklad odsudzujes hned alebo takto, lebo to, ze nie si troska urcite nie je dovod preco sa s tebou nebavia. Jasne ze sa s tebou nebavia trosky, ale to by ta malo len tesit, ze ta netahaju dolu. Plus to, ze niekto pije a fajci neznamena, ze je zla osobnost, len, ze skodi svojmu telu umyselne. Poznam vela velmi bystrych ludi, ktori piju a fajcia a ja im to neuznavam ale zaroven kym to nenutia robit mna som s tym oukej. Viem si s nimi najst rozne temy, samozrejme za ich triezveho stavu. Oni tiez povacsine nemaju problem s tym, ze ja nefajcim, nepijem, nedrogujem, lebo realne moja wild povaha je akoby som bola pripita stale?taka spontana som. Chalani su skor uzasnuti z toho, ze este tu su slusne baby a ti co su trosky este o to viac. Podla mna robis chybu niekde inde, lebo ked si mily, usmievas sa, je s tebou sranda, nie si suchar, falosny alebo nieco take, co su veci ktore ludi odpudzuju, tak urcite tu nie je dovod aby sa s tebou nebavili lebo nepijes. Kamaratov si treba hladat na spravnych miestach. Vo fitku napr, v oblasti tvojich zaujmov, atd. . Stale je atraktivne ked je chalan cielavedomy, ale vsetko s mierou ;-) plus na to, ze si taky bystry a pracujes na sebe mas dost chabu gramatiku :D

Pag

Treba podla mna nosit nieco na ochranu pred tymto manipulativnym / zlym duchom. Ja nosim posv.krizik a pomaha mi, realne, nielen ako placebo. Ale mladi si co pomyslia? Toto nie je moderne, viera je blbost a pod., ale robte, ako myslite. Je lepsie dopadnut zle ako dobre? Toto ma byt moderne? Ked odbocim, tak kriz ma kazdy, nezavisi to od viery, aj ateisti nesu svoj kriz.