Poraďte dávkovanie

Príspevok v téme: Poraďte dávkovanie
Polaris

Ahojte, prosim niekoho zdravotne vzdelaneho, aby mi poradil davkovanie horcika. Na poradnu idem az o 3 tyzdne a ist tam len kvoli tomuto mi pride trochu hlupe voci mamickam, co maju realne problemy.
Som 27tt a cele tehotenstvo som nebrala ziadne vitaminy, iba horcik. Na poslednom odbere mi vsak vysli slabe hodnoty niektorych vitaminov a inych prvkov, tak mi doktor odporucil kupit si nejake tehu vitaminy, aj ked teda o stravu dbam dost. Kupila som si klasicky Femibion - ine znacky nepoznam, a lekarnicku som upozornila ze este beriem 2tbl Magne B6 denne. Kedze vo femibione uz je denna davka B6, tak mi odporucila iny horcik, konkretne Magnesium od Genericy. Pisu, ze jedna tableta obsahuje 250mg cisteho horcika. Moja otazka znie, kolko tabliet Mg si mam dat, aby som pokryla taku spotrebu ako ked som brala to Magne B6. Lekarnicka mi nevedela povedat :-S Dakujem pekne za rozumne odpovede.

ahjajjaj

Véd užívaj ten multivitamin vy prípravok a k tomu ten horčík 250 mg. Ak sa Ti to zdá málo, dvakrát za týždeň si daj dva krát 250 mg. Neuškodí Ti to. V strave: kúp si mrkvovu stavu, daj si kúsok horkej čokolády s vysokým percentom kakaa a zjedz 2-3 banány za týždeň a 2 krát týždenne rybu a šošovicová polievku. V tom je draslik

Polaris

Teo asi si necital moj uvodny prispevok, ze? Pisala som tam, ze napriek tomu, ze ozaj poctivo dbam na stravu, tak mi tak ci tak vysli zle hodnoty vitaminov z krvi. Lekar sam mi odporucil tie vitaminy takouto formou dodat.

teo

Myslis ze tento problem riesila v minulosti aj tvoja mama ci babka? Zdravo sa stravuj a nesleduj kolko hocika potrebuje tehotna denne.Spytaj sa na to gynekologa,staci aj o 3 tyzdne....ahjaj...

Polaris

Aha, to som nevedela, ze ich je viac. Brala som tento www.drmax.sk
Takze ak som brala 2tbl denne tak som brala cca 100mg horcika. Viac som nemohla kvoli tej B6. Tak potom by tych 250mg ozaj malo stacit, lebo inak sa citim dobre, nemam tvrdnutie brucha ani krce v nohach..
tu ale pisu, ze tehotne potrebuju az 400mg Mg denne, tak neviem :/

ahjajjaj

Z Magne B6 existuje viacero druhov. Tak si pozri krabicku lieku, akú máš, a tam v príbalovom letáčiku máš dané množstvo horčíka v 1 tabletke. Keď si stratila príbalový letáčik, tak si spomeň aký druh Magne B6 si mala, a na základe toho si nájdi na internete.
Ja čo som našla, štandardné Magne B6 obsahuje 48 mg horčíka. Doporučená denná dávka horčíka pre tehotné je 360 mg. Niečo prijmeš aj v strave a podobne. Takže 250 mg by malo v podstate stačiť, prípadne môžeš urobiť tak, že jeden deň užiješ 2 tabletky, druhý deň jednu.
Horčík bežne podávajú tehotným ženám aj v infúziách aj vo vyšších dávkach.