Ahojte. Dopredu sa osoravedlnujem musím sa hlavne vypýtať ale prosím vás aj o radu. Som zúfalá z akne. Mám chuť už všetko skončiť plačem a nemôžem sa pozrieť ani do zrkadla. Mám 22rokov všade sama hlboká jazva vyzerám príšerne. Nikam nechodím som iba doma dala som aj výpoveď v práci lebo má otázky typu čo sa mi stalo s pleťou ešte viac ničili bola som čašníčka takze má to veľmi trápilo a koľko krát mi bolo až do placu keď sa na mna ľudia pozerali tým opovrhujucim pohľadom ako zle vyzerám. Mam pocit že už aj môj vzťah je tiež na bode mrazu môj priateľ už somnou tiež prestáva komunikovať mám pocit že má vôbec nechápe nemám už rodinu ani priateľov. Takze celé dni sedím doma a keď sa zotmie cca o 21:30 videm von na prechádzku aby som neskysla denne aspoň 7000krokov v domnienke že pohyb a strava mi pomôže. Papam iba zeleninu, ovocie, spaldlovu a ovsené kasu s vodou, tofu...pijem iba nesladene bilinkove čaje a vodu. Od kožného mám na pleť acnatac na noc a skinoren na deň na čistenie používam la roche posay gel občas sirove mydlo. Moje akne nie je veľké ale je po celej tvári nechutne malé vyrážky občas bolestivé a keď sa v nich zo zúfalosti rypem zapália sa do bolestivej vyrážky ktorá sa hojí jazvou. Veľmi vás prosím o radu ako by ste riešil tento môj problém obvodná má odmieta riešiť, kožný mi tiež nepomohol podstúpila som aj laser keď som mala po dovolenke už cistu pleť nepomohol akne sa vrátilo chemicky peeling nepomohol rôzne kozmetické prípravky krémy, masky z lekárne, z internetu, bio.... Ja už naozaj neviem kam sa mám obrátiť aby som mohla žiť normálny život mat prácu priateľov chodiť von normálne sa najesť a neriešiť stále moju pleť s ľudmi a hlavne sama zo sebou. Prosím vás o radu ako by ste riešili takýto problém vy?
Akné zúfalosť depresia
Zacni studovat zlozenie kozmetiky. Vygoogli si comedogenic rating list a tam uvidis, ktore zlozky kozmetiky upchavaju pory, tym sa vyhni.
Starostlivost o plet:
odlicovanie - pletovy olej
cistenie - cistiaci gel
tonizacia - kvetova voda, pletova voda bez alkohoku
starostlivost - hydratacny pletovy krem bez obsahu silikonov
Pozor - cistenie a odlicovanie nie je to iste,nevynechavat tieto kroky.
Licenie: skoro vsetko sa da zakryt - korektor,silne kryci makeup, mineralny sypky puder
Pozor na stravu: odporucam test na potravinovu intoleranciu, da sa kupit i na nete a vies si ho spravit sama doma. Uprava stravy tiez vela pomoze.