Dobrý deň
Chcela by som poprosiť o radu. Chodím do 9. ročníka. Včera v škole sme mali športový deň a pohadala som sa s mojou obľúbenou učiteľkou. Je triedna 9.B a ja som A a ešte máme C. Problém je v tom ,že B,C všetko robia ako deviataci a nás nikto do ničoho nezapája. Veľmi nám to je ľúto. No a včera sme mali športový deň ako som spominala. Boli tam stanovištia na ,ktorých sme mali byť my deviataci. Tak triedna nám povedala ,že mame isť na stanovište č.3. A ostatným dala tiež nejaké ja som bola s kamarátkou v tomto. Potom prišla učiteľka triedy B a posadila tak svojich žiakov. Tak som jej prv slušne povedala ,že sme tu my. A ona ,že mame ist preč. Praskli mi nervy a povedala som, že nie. Ona zas ,že Katarína oni to maju už vybavene týždeň. Hovorila to takým tým hlasom ,že nasilu milá ak chapete. A tak som povedalai :,,Všetko musia robiť B-čkari robiťˇˇ stala ako prikovaná a keď išla sa hádať povedala som,že kašlite na to a odišla som. Potom mi ukazovala nejaký papier kde mala napísane jej deti z triedy ,že to mali zajednane. Tak som jej povedala ,že som o tom nevedela. Potom som mala ísť od nej vypýtať pero pre učiteľku a povedala ,že Čo moja... Keď som si sadla na lavičku tak stali aj pri mne učiteľky kde bola aj ona. Hovorila im ako naša triedna nevie čo má robiť a potom sa toto deje ,že sa hadame. V triede som upratovala stoličky sama ,lebo sa nikomu nechcelo. Išla po chodbe a usmiala sa na mňa tak som sa aj ja. Myslela som si ,že ju to mrzí. No potom sa dozvedela od spolužiakov ,že prišla za nimi ,že Kristína revala. Tak som nechápala. Dnes prišla na hodinu ,ktorú začala...Katarína ma osočovala.. prišlo mi to totálne falošne raz sa usmieva potom na mňa kydá no tak. Vysvetlila som jej ako to bolo.. že sme nevedeli, že to mali vybavené, lebo naša triedna nám povedala ,že jej kázali rozdeliť tie stanovištia. Povedala ,že naša triedna nepočúva na poradách čo sa deje ale tomu sa mi nechce veriť. Všetci si myslia ,že to nacvičovala pred zrkadlom hovorila to ako basničku. Čo si myslíte mám sa ospravedlniť alebo to nechať tak ? Všetci mi hovoria, že to neni moja vina. A ,že ich sklamala ona. Bolo to hrozne vážne začala tam pred nimi ziapať nechapala som. Uplne dávala najavo ,že ona je niečo viac než ja a ako si to dovoľujem. Aspoň keby som bola drzá keď som to hovorila. Ale ja som jej to slušne hovorila. Prosím poraďte mi je to náš posledný rok. Máme spolu rozlúčkovú, koncoročný výlet na noc a vážne som si myslela ,že aspoň jedna učiteľka je v pohode. A zasa nič ...takže kašlať na to ? Ospravedlniť sa ? Je to moja vina?
Konflikt s učiteľkou
v ziadnom pripade sa neospravedlnuj, nemas za co, neponizuj sa, nic si nespravila, ona ako pedagog to nezvladla, co ma co ziapat.
nechaj to tak.
Citala som si tuto storry, no nevidim, ze by sa stal nejaky problem. Sice neviem co si konkretne predstavujes pod slovom hadat. Ak si na nu zvysovala hlas, tak sa ospravedln za neprimerane jednanie. Ak to bol normalny rozhovor, tak to pusti z hlavy. Kazdopadne vasa triedna sa o vas nestara a triedne ucitelky deviatakov maju ocividne medzi sebou zle vztahy. O ucitelke pises ako o kamaratke, no vy nie ste kamaratky. Pre nu to je praca. Ked zazvoni, pusti ta z hlavy. Skor sa preto sustred na rovesnikov.
je možné, že Vaša triedna naozaj nevedela. Stáva sa to, ak je na porade alebo inde veľa informácií a sú také typy, ktoré sa zvezú s tým, že veď nejak bude a nejak sa dozvedia, keď to bude aktuálne.
Tvoja chyba či nie, ono je to jedno. Ty si vysvetlila, aj ona to vysvetlila, len jej fakt muselo byť trápne, že si jej povedala, že tam ste vy.
Aj ona je len človek. A nerob si o žiadnom učiteľovi predstavy v ružových oblakoch. Ber to tak napr. že máš rada svoju mamu. Pritom aj Tvoja mama má občas zlú náladu a tak, je proste človek. Aj Ty si iba človek a žiadny človek nie je dokonalý. Tak skús byť na záver školy tolerantná a chápavá a láskyplná ku všetkým učiteľom. Všetko sú iba nedokonalí ľudia. A keby si si niekedy myslela, že nájdeš niekoho, kto je v pohode, je v pohode z dvoch možných dôvodov: buď si ešte neobjavila zlé stránky jeho povahy, alebo si sa naučila Ty väčšej tolerancii.
ˇKatarina revala :)) opravuje mi to mobil :))