Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia , frustrácia

Príspevok v téme: Depresia , frustrácia
Fluffu

Ahojte. Volám sa Matúš a mám 20 rokov. Pred rokom som úspešne zmaturoval z chémie a biológie na gymnáziu. Chémia bola odmalička mojím snom, odmalička som si robieval pokusy , rátal chemické výpočty, čítal o rôznych látkach. V škole som z chémie vynikal,vedel som oveľa viac ako moji spolužiaci a nemusel som sa bifliť poučky, lebo som si logicky vedel všetko nejak prepojiť. Bol som plný odhodlania študovať na VŠ (, žiaľ sa stalo, že som si poriadne nepreštudoval študijné plány a vybral som si odbor ktorý má nelákal. Chcel som študovať čisto chémiu, lenže je tam veľa matiky, ktorá mi nikdy moc nešla. Vybral som si biochemiu. Na biochemii ma prekvapil hneď na začiatku roka test z matiky ( o ktorom som sa dozvedel až o mesiac kedy mi poštou prišli info k štúdiu). Povedal som si, zvládnem to ale nestalo sa tak. Odmalička mám psychické problémy OCD, a ešte počas štúdia na gympli som mal silné depresie ktoré stále pretrvávajú ( beriem lieky proti depresii už od 11 rokov fevarin, alventu a neurol ak sa cítim zle )Na prednáške z matiky som dostal záchvat paniky a nemohol som sa učiť. Nešlo to. Začal som stresovať bol som nervózny plakal som celý čas a jediné vychodisko, ktoré mi napadlo bolo ukončiť život, lenže na to som slabý. Snívam o tom , že budem môcť študovať len chémiu čistú chémiu bez matematiky, a podobných predmetov, ktoré má nezaujímajú a demotivujú. Vo výške už rok nepokracujem a ani neplánujem . Našiel som si prácu vo výrobe, zarábam slušne a snažím sa plniť si iné sny ( cestujem spolu s mojou láskou.) Niekedy mám pocit frustracie, že som zahodil svoj talent, neskutočne ma to mrzí. Viem, že mám čo jes, mám peniaze a hlavne lásku a rodinu, čím patrím k boháčom, ale neviem sa zbaviť depresie a pocitu, že som zlyhal .... Cítim sa ako živá mŕtvola. Neustále potláčam túžbu učiť sa chémiu .... Bojím sa budúcnosti..... Som nervózny lebo s láskou bývame v podnájme a nieje tu pokoj, byty sú drahé a hypotéku na mladý krk nechcem .... Niekdy by som najradšej spal a nikdy sa nesobudil. Myslíte si , že môžem byť v živote úspešný?

je to

mas 20, kde je problem, zase si daj prihlasku na vs na chemiu obor ktory chces. kedy sa davaju najblizsie prihlasky?

swistica

A ak by si mal chemiu ako hobby? Venoval by si sa jej vo volnom case. Mozno by si pripadne mohol doucovat z chemie ziakov - priprava na maturitu, na primacky atd. To by si si mohol privyrobit aj. Alebo by si mohol mat chemicky kruzok. Na vedenie kruzku nemusis mat VS a deti by mozno pokusy bavili. Mozes si urobit webstranku s chemickou tematikou. Co takto vyroba kozmetiky? Pripadne rozbory vody, alebo nieco so zivotnym prostredim. Netreba ku vsetkemu mat vysoku skolu.

egomaniak

Názorný príklad ako chémia dokáže zničiť život. Lámal by som ruky nohy rodičom, ktorí v 11stich sypú do deciek oblbováky, lebo si nevedia poradiť. To je dôsledok oblbovákov chodiace, ale neškodné zombie.

mirec411

Fluffu, hovorí sa a veľa sa aj píše o tom, že úspešný môže byť KAŽDÝ človek.
V tejto rovine je to iba fráza. Múdrosť z nej urobili najmúdrejší ľudia, ktorí frázu doplnili reálnym faktom: - Úspešný môže byť každý človek, ktorý chce a ktorý pre to urobí maximum.
Teraz to tu máš úplné. Je to dokázaná pravda, ale povedz ty: - Čo si urobil ty preto, aby si dosiahol svoj sen stať sa výborným chemikom?
Veľa nie... Narazil si na jedinú prekážku a vzdal si sa svojho sna. Rád by som sa ťa spýtal, či si už videl, aby chémia fungovala bez matematiky. Viem že nie, pretože bez matematiky by ani nemohla fungovať. Rovnako ako aj fyzika. Ak ti to ešte nikto nepovedal (...o čom silne pochybujem), tak matematika je alfou a omegou všetkých vied. No ale poďme bližšie k tebe: -
Teraz je čas, keď nie si pod psychickým tlakom štúdií a žiješ len tak - práca, domov, voľno..., práca, domov, voľno...
Čo robíš s toľkým voľným časom? Čo keby si sa začal doučovať z matematiky len tak - pre zábavu a pokus? Čo ak ju začneš ľahko zvládať len preto, že pri jej štúdiu nebudeš pod tlakom, že "MUSÍŠ"? Nemusel by si... Ale skúsil by si to, lebo zahodiť sen a talent len tak, ako malé decko, bolo skôr zbabelé, ako nutné.
Pozri: - Kto chce niečo dokázať, tak ten plače z jediného dôvodu - a to len keď napreduje pomaly, lebo plače "od jedu na seba".
Život ...nepremrhajú tí, ktorí urobia všetko to, čo môžu urobiť. Ty si urobil (podľa mňa) len štandardné kroky a iba si to skúsil. Ale nebojoval si. Vzdal si to, lebo to bolo ľahšie, ako jeden, či dva roky, prekonávať sám seba. Nezistil si, kde sú tvoje hranice poznania. Asi vieš, že sa to ani nedozvieš, ak to neskúsiš.
Teraz sa spýtaj seba, či chceš niečo dosiahnuť a dokázať, alebo či ti vyhovuje pohodlnosť. Osobne by som ti želal, aby si pokoril matiku a šiel študovať chémiu. Chémia je super veda, a nikdy v nej nie je nuda. A matika nie je až taká veda, ktorá sa nedá pochopiť. Má svoju logiku - a o to skôr sa dá naučiť.
Nebuď ako väčšina. Urob to.