ja ja ja

Bubliii

Balance zaujimavu temu si nadhodil. Ale skusil si sa na to pozriet aj s ineho uhla? Napisem za seba, aby bolo jasne, o com hovorim. Ja napriklad absolutne neznasam, ked sa ocitnem v nejakej spolocnosti a kazdy prebera kazdeho. Pride mi to dost neslusne. Ked sa niekto spyta mna, ako sa mam, nemam problem povedat, ale akonahle sa zacnu vypytovat na Matku, Petku, Zuzku tak na 90% odpoviem neviem a mam na to dovod. Ved ked chcu vediet, ako sa ma Zuzka, nech sa opytaju priamo jej, nie? Vies, potom mi to pride ako take vytahovanie info jeden na druheho za chrbtom tretieho.
Samozrejme, teraz nehovorim o pripade, kedy ides s niekym na kavu a 2h pocuvas jeho narcisticke kvakanie. Pokial je to dialog, tak ma zaujima aj druha strana a rada jej dam priestor na vyjadrenie. Ale ak sa ma zacne druha osoba prilis vypytovat, tak vacsinou prestavam reagovat - chcem zachovat sukromie tych, co nie su pritomni.

unem

balance prečo potom s takým človekom tráviš svoj volný čas, keď rozpráva len sám o sebe a o teba ako osobu defakto nemá záujem. Máš z toho "vzťahu" nejakú výhodu, keď to praktizuješ?

balance

Ahoj. Ja kazdy den, na kazdom kroku. Stretnem znameho, hovorim mu o nasej spolocnej znamej, ze je teraz pri mori, nezaujem. Vztahy na pracovisku bez empatie, pochopenia, len na kazdeho nakydat. To je tak, ked ti sefuju ludia s iq minus. Ides vecer s niekym von, on len o sebe. Sposob komunikacie, temy, nejako mi to vsetko vadi.

ahjajjaj

každý myslí na seba, len ja myslím na mňa.
akurát včera som sa tak rozprávala s deťmi a hovorila som im, aké dôležité je vypočuť si druhého. Každý ledva čaká, kým hovoriaci prestane hovoriť, aby mohol spustiť svoju tému. Takže ja by som sa tak spýtala autora, on je do akej miery ochotný a schopný empaticky počúvať iného?
Na školení o tom, ako predávať sme sa učili, že je dôležité nechať potencionálneho zákazníka hovoriť. Tak 80 % hovoru, nech je jeho, ak má takú náladu. Pochopiť, povedať niekoľko slov a potom ponúknuť.

unem

Potvrdzujem ja to vnímam rovnako. Neviem či to je dobou, ale pozorujem to aj v rodine. Nulový úprimný záujem. Spoločnosť pravdepodobne potrebuje reštart.