naivka, záletnik a zlá kamarátka

Príspevok v téme: naivka, záletnik a zlá kamarátka
lauraaaaaaaaa

Mám kamarátku dám jej meno Petra (keby náhodou), s ktorou som si počas strednej úžasne rozumela, teraz už pracujeme, trošku sme sa tak od seba vzdialili, vídame sa tak raz az 2-3mesiace.
Pred asi 4 rokmi si Petra našla priateľa. Na začiatku vzťahu to mali všeliaké, občas si aj vypil, bol aj taký citovo labilnejší. Dokonca mu našla v mobile, že na FB píše iným ženám veci typu: Si krásna, pošleš mi nejaké fotky? .. Samozrejme ju to ranilo. Ešte párkrát sa to zopakovalo a potom to prestalo. (ja by som to toleroval tak max. raz, ponižovalo by ma to) ďalšie obdobie, to vyzeralo byť všetko úžasné. Koľkokrát som sa s ňou stretla priam žiarila, opisovala svojho priateľa až tak, že ostatné my všetky jej kamarátky sme len mohli závidieť.
Pred asi pol rokom, som bola u kamarátky Majky, ktorá sa vôbec nepozná s Petrou. Má dlhoročný pekný vzťah. O niečom sme sa rozprávali a potom keď si pozerala svoj mobil tak sa rozčúlila, že teraz keď je zadaná vypisujú jej kadejakí chlapi somariny, dokonca zadaný chlapi, ktorí majú na svojom profile fotky so svojimi priateľkami a ukázala mi jedného z nich. Skoro mi spadla sánka. Bol to Petin priateľ, ktorý bol zároveň Majkin bývali spolužiak zo strednej. Majke písal veci typu: Si krásna, vždy si sa mi páčila., Si ešte zadaná? Si môj typ. Napíšeme si niečo viac a podobné veci. Bola som z toho rozčarovaná.
Rozhodla som sa to Peti povedať. Na prvýkrát som to nedala ako mi opisovala, čo všetko spolu poslednú dobu zažili. Volala som Majke nech mi tu konverzáciu prepošle, ak by mi náhodou Peťa z toho zaláskovania neverila. Lenže Majka to vymazala, kvôli sebe a svojmu vzťahu. Potom som sa s Peťou dlhšie nevidela, ťažilo ma svedomie, že som to na ňu nevybalila naraz (som asi otrasná kamarátka), do telefónu jej to nepoviem. Zrazu na mňa na facebooku vyskočilo ich zasnúbenie a dokonca mi písala, že už majú aj dátum svadby.
O týždeň sa mám s ňou stretnúť.
Viem, že som zlyhala a teraz to povedať bude pre ňu bolestivá rana.
Môže mi aj neveriť, nahnevať sa na mńa keďže nemám žiaden dôkaz. Môže ho obraňovať a prídem o kamarátku. Môže byť, že fakt to už nebude robiť a ja im zničím manželstvo.

prosím o radu, je fér jej to povedať, ako to urobiť, tak aby sa to nezvŕtlo, neotočilo, nepochopilo ..

SofiaElla

Ako napísala ahjaj (píšem ju podľa pôvodného nicku), oznamovateľ zlých správ sa veľmi rýchlo stane nepriateľom. Tiež som dvom kamoškám povedala, ako to z ich polovičkami je, a kamošky už nie sme. Mnohé ženy v tomto smere pravdu vedieť nechcú.

ahjajjaj

Poviem Ti, čo sa stane, keď to povieš kamarátke. Aj tak sa zoberú. Nebude Ti veriť, bude ho ospravedlňovať, bude hovoriť, a že veď to nič nebolo, lebo ho miluje. A keď aj uverí, hneď mu odpustí. A Ty budeš tá zlá.
O niekoľko rokov zistí, že ju jej miláčik podvádza. Ak jej to povieš vtedy, aj tak budeš Ty tá zlá, že si jej to nepovedala skôr.
Existujú asi veci, ktoré si človek musí nechať pre seba, ak nechce byť zlý. Proste mlčať je zlato.

Zuzulik8

Chapem ze chces pomoct kamaratke. Ale bola chyba ze si si neskopirovala tu konverzaciu, teraz by som to uz neriesila lebo z toho mozes vyjst ako ta zla a moze s tebou aj prerusit kontakt. Vsak ona vie koho si berie, robil to aj predtym a tam tazko ocakavat ze sa zmeni. Skusenosti mi hovoria nemiesat sa do cudzich veci.

Bubliii

No, je to tazke rozhodnutie. Ja by som sa nou porozpravala s tym, ze potrebujes prebrat nieco vazne. Lebo keby som bola na jej mieste, tiez by som to chcela vediet, aj ked by som to neniesla lahko, ale vzdy je lepsie zist s kratsej cesty. Ale musis ratat aj s tym, ze ti mozno nebude verit, ze sa urazi, ze s tebou prerusi kontakty. Ale svedomie by mi to nedalo, nepovedat jej to. Podla mna ma pravo na takuto dolezitu info a ako s nou uz nalozi, je na nej.

ehm

ZajoNufo, legenda je určite pravdivá, ja sám si neviem predstaviť, že by som ženu podviedol, aj keby po mne išla tá najatraktívnejšia žena sveta. Proste moje hodnoty by mi to nedovolili. Len verní muži sú často tie na prvý pohľad najmenej výrazné typy, takže takého môžeš aj ľahko prehliadnuť.

Magdalenka25

Keby som bola na mieste tvojej kamarátky tak by som to chcela vedieť. Ja som zato aby si jej to aj tak povedala. Ak vie do čoho ide tak bude hlúpa že sa na teba nahnevá a v tom prípade kašli na to, ty urobíš dobrú vec. Ja mám tiež takú kamarátku dlho sme jej dohovárali že ma muža sukničkára že ju podvádza a podobne už s ním ma dieťa a on sukničkár bude navždy ale keď sa chce žena trápiť tak nech sa trápi.

ZajoNufo

Nehadzem vsetkych muzov do jedneho vreca
Ja som bohuzial narazila vzdy na prelietavych a jedno, ci to boli slobodni ci zenati. Legenda hovori, ze aj tam niekde v dialke ziju aj verni muzi

ehm

Nájsť verného muža nie je až tak ťažké. Problémom je, že keď ženy na takého narazia, tak ho väčšinou odmietnu a vyberú si namiesto neho toho záletníka, ktorý ich začne podvádzať a nechová k nim žiadny rešpekt. Ale za to si môžu ženy samy, keď sa riadia sexuálnym pudom a nie rozumom. A to je tiež prípad kamošky Petry, ktorá bude neskôr vyplakávať, prečo si zobrala takého záletníka. No tak jej treba.