boj o dom s bratom

Príspevok v téme: boj o dom s bratom
Kristof552

Cauko. S bratom sme zdedili dom. Otec zomrel na rakovinu a mama zije s novym manzelom mimo mesta uz vo svojom. Nam zostal dom rodinny s malou zahradou a plus jeden rozostavany "dom" na tom istom pozemku. Oba su pomerne male a nas sen s manzelkou bol zburat ten jeden a mat tam peknu zahradku, altanok...
No je tu moznost ze jeden druheho vyplati aby si ten jeden mohol dostavat ten druhy dom, len nejde to podla planov, kedze je mlady a my mame svoj vek.
S manzelkou by sme sa uz chceli snazit o dieta, ale chceme ho priviest do domova hotoveho, do sukromia... Aby sme mohli prijmat navstevy, aby po porode nam mohli prist pomoct maminy. Ja mam 27 a brat ma 22 - party, disco, marihuana, baby......... Je druhak na vyske a kym dostuduje a najde si nejaku pracu, stabilne dievca, tak vlastne tu bude byvat (ci mi nevadi keby sa sprava normalne) a potom kym mu daju hypoteku - ak vobec, tak budeme cakat na vyplatenie alebo si zoberieme skor hypo aby sme sa pohli. (Ide o dedinku za BA, hodnota polovice celeho objektu je vyse 150 000E) No pride mi to nepsravodlive, preco by som ja mal uhybat jemu? Je to nase spolocne. Aj ten dom v ktorom sme vyrastali. Mame obaja take iste pravo na neho....

Je to moj maly bracho a mam ho rad, zostal mi z rodiny jediny, teda este s mamou.. Len mna teda - nas, dost obmedzuje, tym ze sa nevieme pohnut, bez vyplatenia, bez planov...neviem teraz ci cakat cca 5 - 6 rokov kym on sa mozno rozhybe a urobi take vazne kroky v zivote ako robime teraz my.. Moc sa o tom rozpravat nechce..
Prosim, date mi tu nejake rady ? Ako postupovat, ako sa s nim o tom pobavit ? Nevie ze si chceme zalozit rodinu..
Naj by bolo mu to vysvetlit, my si zoberieme hypo a vyplatime ho - aj navyse, aby mal start do zivota. A my tam zostaneme a budeme si budovat svoje..

Spammer

Filmy - nahlasil som Harlyho kontrole youtube, aj za ten nazov Warcraft, mali by ho bloknut za porusovanie autorskych prav a aj za tvoje spamovanie.
Inak dik za to, ze si to tu takto dal, inak by sa to nedozvedeli.

Bubliii

Swistica mozno ju tak nazval preto, ze svojho brata pozna a tusi, ze komunikacia s nim v tak velkej zalezitosti ako je vysporiadanie pomerov nebude jednoducha. Kazdopadne, vyriesit sa to nejako musi a ja mu prajem, nech je to k spokojnosti oboch

Comamrobit

Pozri, to je dom tvojich rodicov, otcove a mamine mozole, mozno aj otcove zdravie. Mohol ho prepit, mohol ho predat a ist s mamou na cestu okolo sveta. Ty sa postaraj o vlastne byvanie sam a brat nech doopatruje mamu, kedze nema vlastnu rodinu a za to nech dom ostane jemu, inak sa budete do konca zivota hadat a po smrti mamy sa prestanete rozpravat. Poznam x takych pripadov. Ludia robia strasne svinstva kvoli takej nepodstatnej somarine, ako je majetok. Je to tvoj brat preboha, ked sa ti nieco stane s manzelkou, kto vam pomoze?

Matyo

Kristof552: ten dom je fakt taký maličký, že tam nemôže bývať s vami aspoň kým doštuduje?! Ešte raz zopakujem, že zakladať si rodinu je tvoj nápad a nie jeho, preto sa aj ty s partnerkou musíš prispôsobiť tejto situácii, v živote treba niekedy robiť aj kompromisy. Mimochodom je to veľký egoizmus z tvojej strany, tlačiť takto na neho počas štúdia, aby vypadol lebo vy potrebujete súkromie a prijímať návštevy a maminy, predpokladám, že jedna z tých mamín je aj jeho vlastná...

swistica

Este ma vsak zaraza, preco si temu nazval boj. Ved ste sa s nim nerozpravali, nic ste neriesili. Vyzera to, akoby si ho chcel mozno aj trochu obabrat.

swistica

Podla mna by ste si na to mali sadnut ty, brat a mama a cele to prebrat. Nema zmysel cakat, kym brat skonci skolu, lebo za ten cas sa moze vselico zmenit.Kludne sa moze odstahovat na druhy koniec statu alebo nieco podobne. Tiez treba dat pozor, aby peniaze z ktorych ho vyplatite neminul na hluposti.To sa moze lahko stat, este nie je zodpovedny, musite na neho dozriet. Mne by sa pacilo riesenie, aby si ho vyplatil,no za peniaze by sa mu kupil napr.byt. V nom by bud byval, alebo by byval u vas a byt by sa prenajal. Tak by neminul peniaze. Myslim, ze nema dovod nesuhlasit.

ahjajjaj

a čo Vás núti okamžite konať? Spýtali ste sa ho, čo chce on?
Teraz je u mamy, kým študuje, či ako?
Keby to bolo v mojej rodine, riešila by som tak, že riadne býva v dome, v jednom z dvoch sa nájde izba pre neho, kým nevyštuduje. Keď vyštudoval, dostane peniaze.
Aj preto by bolo dobré zatiaľ nebrať hypotéku, lebo kým nevyštudoval a nežije samostatne- načo sú mu peniaze?
A za tých pár rokov sa dačo aj ušetrí z vaších platov.

Zuzulik8

Moj brat v tom veku tiez hulil travu a bol problemovy, neskor stretol svoju buducu manzelku a uplne sa skludnil. Verim ze aj tvoj brat sa este znormalizuje. Zatial skus mu navrhnut to, co si tu napisal, ze ho vyplatite alebo mu kupite nieco ine. Ja myslim ze s takouto ponukou by nemal preco nesuhlasit. Lebo on teba asi vyplacat nebude. Netlac na neho, pokojne sa s nim porozpravaj, daj mu ten navrh a nechaj ho nech nad nim porozmysla.

SofiaElla

Keď je nezodpovedný, na tie euráče ho asi dostanete. Hlavne spíšte kúpnu zmluvu (nechajte to na právnika), kúpna zmluva potom musí byť podpísaná pred notárom alebo na obecnom úrade, kde podpisy overia. Musí byť overený podpis predávajúceho/prevádzajúceho. Ošetrite si to najmä právne, lebo z takýchto "maličkostí" vznikajú veľké problémy.