Zdravím :)
Máte niekto skúsenosti s hypnózou? Absolvovali ste ju? Pomohla vám? Poznáte niekoho, kto sa jej venuje - najlepšie Košice, Prešov, resp. Východné Slovensko /ale pokojne môže byť aj odinakiaľ/. Ďakujem.
Hypnóza
od kiaľ je p.Jakub Krovlík ?
Kubo11
Ak to spúšťa povaha človeka je namydlený.
Potom natrvalo nepomôže ani hypnóza .
Choroba sa vyliečiť dá ale človek NIE !
Mňa to tiež inak veľmi zaujíma, chcela by som to skúsiť ale nenabrala som odvahu
Kubo11: Nie, nie, ja som práveže nikdy nemal problém s komunikáciou a vystupovaním na verejnosti, už odmalička som bol dosť sociálny. No pred nejakým časom sa odohrali určité udalosti, ktoré tu nebudem teraz rozpitvávať, a vo mne vznikol nejaký blok, ktorý mi v tom bráni. Čiže chcel by som tento blok odstrániť.
Môžem sa ťa spýtať, u koho si bol na hypnóze?
XYZQ: Áno, to čo píšeš sa dá pomocou hypnoterapie účinne odstrániť. Počet sedení býva rôzny zhruba od 1 do 5. Každý človek je iný. Ja som nemal psychické problémy, ale využil som hypnózu na rozšírenie a zdokonalenie svojich schopností. Tam nejde o počet sedení. Niečo sa dá riešiť aj pomocou autohypnózy. Hlavne s tým nečakaj. Čím dlhšie porucha trvá, tým horšie sa odstraňuje. Hypnóza však nie je zázračná. Pomôže ti odstrániť strach (alebo trému), ale komunikáciu a vystupovať pred ľuďmi sa potom musíš ešte naučiť. Dá sa povedať že je to určitá sociálna zručnosť (ktorá ti asi chýba). Toto si sa mal naučiť ešte ako dieťa od rodičov. Tam je najčastejšie príčina. Ale neboj, dá sa to naučiť hocikedy, len to nejaký týždeň potrvá. Stačí len chcieť a veriť.
ked ti nevadia mozne rizika, ze bude z teba pako..
Kubo11: Chcel by som riešiť strach, trému s vystupovaním na verejnosti a úzkosti, ktoré sú do istej miery tiež s tým spojené. Môžem sa spýtať, v čom pomohla hypnóza tebe /ak ti vôbec pomohla/ a u koho si bol? A koľko sedení bolo potrebných? Ďakujem :)