Z casu na cas mavam stuhnute svaly v oblasti krcnej chrbtice. Bud sa to stane zo stresu alebo ak zle spim. Na bolest hlavy si davam tabletku - Ibalgin a na svaly pomoze masaz.
Otazka znie, ak by som s tym sla k lekarovi, ake vysetrenia by mi robil a ci by bola liecba ina, ako si pomaham ja sama. Resp . ci je nieco, aby svaly netuhli vobec?
Stuhnute svaly v oblasti krku
Bankovanie je super, ale cvičením sa rieši priama príčina a nie následky. Preto je u mňa na 1.mieste.
Dedok máte pravdu to je asi najlepšie riešenie
Dobrá banková masáž kontrola chrbtice a akupunktúra a máte po problémoch
vyšetrenia si sa dozvedela, aj terapiu. K terapii: všetko okrem cvičenia pomáha len dočasne. Cvičenie nepôsobí iba proti bolesti, ale robí svaly zdravými a to aj pri organickom náleze na chrbtici.
hej, tu akupunktúra fakt pomôže. A psychika? Pri stuhnutých svaloch to býva často napätie, stres, hektickosť.
Pomoze ti akupunktura mjanika. Sak ty swistica mas asi aj ine problemy, ze? Jasne ze od psychiky ti stuhne aj krk a asi aj od pocitaca.
mám rada tento seriál cvičení:
www.youtube.com
najúčinnejšie je cvičiť. Ale to môžeš aj za pomoci videa na youtube. Daj si do vyhľadávača cvičenie na krčnú chrbticu, alebo niečo podobné, a nájdeš tam videá.
Dakujem.
No to cvičenie je a masáž pomáha, ako píšeš. Tiež možno regeneračný gél, alebo masážny vankúš. Na rehab. by Ťa mohli možno aj naučiť cvičiť na kŕčnu chrbticu.
To či pôjdeš k neurológovi al. ortopédovi nechám na Tebe resp. na Tvojej obvodnej.
Môžeš aj zdravšie žiť, strava, ľudia a tak. Liek proti napätiu. :-D