Projekty

Príspevok v téme: Projekty
potvoa1

Veľmi by ma zaujímalo, ako fungujú vaše deti školáci, či dostávajú školské projekty, ktoré si majú doma urobiť? Môj syn dnes dostal poznámku, že nemal vypracovaný projekt. Proste sme na to nemali doma materiál, tak ho nerobil, proste mi prišlo zbytočné kupovať 8 druhov zeleninových semienok...ale k veci, ako je to u vašich detí? Robia si projekty samé? Lebo u nás to funguje tak, že na predmete zadajú tému a samozrejme rodičia to vďačne vypracujú, čo sa mi nezdá správne, ale také veci im dávajú robiť, že také dieťa 10 ročné to ešte nevie samé urobiť, tak potom kto dostáva jednotky? Rodičia? A keď si ten projekt urobí dieťa samé s tým, že už není tak krásny a dokonalý, tak proste jednotku nedostane, čo je nefér

neviemako

to tiez nechapem, ked zadavaju projekt pre dvojice alebo pre skupinu..
a tiez by som dala aspon jedno semiacko, ked nemam osem, ale ja zas rada kupujem veci na projekty a aj ich robim. mali ste to jedno semiacko, nech vidia snahu.

Guga12

áno, dostávame robiť projekty. Z angličtiny. Vypracovať niečo o UK a naučiť sa to. Z biológie. To je dobrovoľné. Zbierať a robiť herbáre. Potom hudba. Tam buď niečo vypracujem, alebo zahrám na flaute Haydna.
A či to robím sama? No, pomáhajú mi ohľadne PC, hlavne mama.
Najhoršie je, ak to máme robiť dve s kamoškou a ona mi cez skype svoju prácu nevie poslať, a s tou technikou to nevieme dosť dobre.
Väčšinou zato na poslednú chvíľu ten ktorý projekt spravím a na 80-90 % sama

ella811

Ou a čo sa ešte toho materiálu týka, áno, je častokrát bežné, že učitelia nám dajú napríklad pozbierať listy rastlinky, ktorá v tomto okrese sa nevyskytuje, ale treba sa vynájsť. Naposledy sme na chémiu mali robiť prácu o tukoch a ako dôkaz sme mali využiť slnečnicové semiačka, orech a mak. Ja som nemala nič okrem slnečníc, tak som kúpila mix orechov a urobila som semiačka, oriešok ale iný druh ako v zadaní a namiesto maku ktorý mi prišlo kvôli 4 semiačkam zbytočné kupovať som dala kešu a učiteľka iba ocenila kreativitu. Treba sa vynájsť niekedy no. :D

ella811

No ja som momentálne deviatačka na základnej škole a áno, projekty si robím sama a aj som si vždy robila, práveže som sa naštvala keď mi ocko chcel pomôcť, lebo som to považovala ako urážku, že to sama nezvládnem. Myslím, že nie je správne, že ty robíš svojim deťom projekty, lebo jasné, že to nezvládnu, ak takú úlohu nikdy nedostanú. Prísť si po inšpiráciu, ak náhodou tvoje dieťa nie je práve najtvorivejšie, je fajn, alebo keď treba niečo kúpiť na projekt, tak fajn, ale určite nie je správne, ak rodičia robia projekty+väčšina učiteľov dobrých to aj vidí, lebo keď si porovná prácu žiaka z výtvarnej čo vyzerá ako nejaké abstraktné umenie, aj keď to mala byť princezná a projekt úžasne spracovaný o kolobehu vody dokonca s modelom, tak mu asi dôjde, že tu niečo nehraje. Keď dostane trojku, dostane, ale časom sa sám vypracuje určite viac, akoby si mu v tom do výšky pomáhala. ;-)

Pekný deň.