"Neprežívaj. Ži:" kampaň, ktorá vám povie pravdu o schizofrénii

Táto diskusia patrí k článku: "Neprežívaj. Ži:" kampaň, ktorá vám povie pravdu o schizofrénii

Na Slovensku trpí schizofréniou približne 50-tisíc ľudí. Dlhodobo o nej koluje množstvo mýtov. Napríklad, že takíto jedinci sú agresívni, nebezpeční a majú rozdvojenú osobnosť. Aj preto vznikla z iniciatívy farmaceutickej spoločnosti Janssen v spolupráci so Slovenskou psychiatrickou spoločnosťou kampaň "Neprežívaj. Ži.", ktorá sa ich snaží odbúrať a upozorňovať na význam vhodnej liečby.

Pag

Nuz, neviem, co kto ako mysli a kto chce koho kam dotlacit. Ako vidim Divocina sa hlasi ako prva, ruka jej vystrelila hore, rychlejsie ako ako kasicka pocas hnacky z dolnych rosolovitych partii, tak ako by si doplnila vetu: zu Risiken und Nebenwirkungen, lesen Sie die Packungsbeilage ...A?...dalej?... Divocina (odpoved): mohla by som ist na wecko, prosim? Ou:-( Apropo, do kolkych dni treba prihlasit na soc.poistovnu ako noveho zamestnanca? Ale ducha? Uz dlhsie mi pomaha, ale na cierno pracovat nemieni!

Amorth

V tomto dokumentárnom filme je o psychiatrii trochu viac, o vytvorenie tohto dokumentárneho filmu sa podujala organizácia za ľudské práva m.youtube.com