Ked nie som doma cez pn

Bubliii

Som opat skopcila zo stranky SP, takze nemaju to tam ani oni jednoznacne napisane. Mna by napr. nenapadlo, ze to nahlasuje lekar, myslela som, ze pacient.

swistica

No a zmenu treba nahlasit do 8 dni, cize to uz bude aj spät. V praxi sa to robi tak, ze si to lekar poznaci u seba a oznami to len ak je to dlhodova zmena a pri kratsich zmenach len vtedy ak v tom case prisla kontrola.

swistica

Ale to uz riesi lekar a on to nahlasuje (osobna skusenost). Keby to mal nahlasovat paciet (lebo z toho co si skopirovala to nie je jednoznacne), tak to tiez nie je problem. Nahlasi sa zmena adresy a hotovo.
Akurat pokial to nie je nejaka vazna choroba, tak na seba uputa pozornost a ta kontrola pride :-). Do Ciech nie, ale potom po navrate.

Bubliii

No ale zmenu adresy treba tiez nahlasit do SP:

Musím byť počas PN iba na domácej adrese?

Poistenec – pacient sa počas trvania PN nemusí zdržiavať iba v mieste svojho trvalého bydliska. Môže byť na adrese, ktorú si určí. Musí sa však na nej dohodnúť s ošetrujúcim lekárom a ten ju uvedie na tlačive Potvrdenie o dočasnej pracovnej neschopnosti. Zmenu adresy (ak ju ošetrujúci lekár povolil), je potrebné oznámiť do ôsmich dní príslušnej pobočke Sociálnej poisťovne.

swistica

Pokial ides do CZ na lekarske vysetrenie, tak k tomu Ti da lekar potvrdenie. Mozes tiez poziadat obvodneho lekara, aby ti na tie 4 dni zmenil adresu pobytu a bude to bez problemov. Normalne bude uvedena adresa, na ktorej budes v CZ. Len aby lekar nahodou pri kontrole nezistil, ze taka dlha pn nie je potrebna :-)

Bubliii

Tak ale ide do CZ - to bude asi minimalne na pol dna, ked bude blocek v cestine nebude to podozrive? ;) A keby si aj nakupila na SR, tak sa zase cas na blocku nemusi zhodovat s casom pripadnej kontroly.. ja by som neriskovala radsej :) A nestihas do toho piatku "ukecat" lekara, nech ti da vychadzky? Ci mas vychadzky, ale mimo nich pojdes?

problemisko

bol si u lekara alebo v obchode, chod si po blocek do potravin pre istotu, keby velmi chceli, ale mali by ti verit

Bubliii

Tu je info priamo zo stranky SP:
Postih za porušenie liečebného režimu

V prípade podozrenia z porušenia liečebného režimu Sociálna poisťovňa došetrí prípadné okolnosti v spolupráci s poistencom, od ktorého si vyžiada vyjadrenie k zistenej skutočnosti. Sociálna poisťovňa zároveň požiada o písomné vyjadrenie ošetrujúceho lekára k podozreniu z porušenia liečebného režimu. Na základe výsledkov prešetrenia Sociálna poisťovňa rozhodne, či došlo alebo nedošlo k porušeniu liečebného režimu.

Ak Sociálna poisťovňa vyhodnotí podozrenie ako porušenie liečebného režimu, poistenec stratí nárok na výplatu nemocenského odo dňa porušenia liečebného režimu do skončenia dočasnej pracovnej neschopnosti, najdlhšie však v rozsahu 30 dní odo dňa porušenia liečebného režimu určeného lekárom.