Čo všetko ste ochotní spraviť za peniaze?

Príspevok v téme: Čo všetko ste ochotní spraviť za peniaze?
vevericky_zdrhli

Za domom máme krásny borovicovo-brezový les s 20 m stromami, resp. mali sme, dnes pomerne veľkú časť vyrúbali. Netuším, čo je v pláne ďalej. Je mi nanič...

Otázka znie, čo všetko ste ochotní vy urobiť za peniaze? Zničiť niečo, čo rástlo dlhšie, než ste na svete? Pracovať pre veľkú firmu, s ktorou sa nestotožňujete, ale z niečoho žiť treba? Ublížiť niekomu? Zničiť niekomu život? Čo všetko? Kam až dokážete kvôli prachom zájsť?

vevericky_zdrhli

Píšeš na ten zlý internet pod prezývkou Ekolog, v čom sa líšiš od tebou opísaného človeka?

Pravdepodobne tu bol les pred 50 rokmi, ktovie, ale ja som kúpila opustenú nehnuteľnosť, spravila minimálne úpravy na zobytnenie a nešla do novostavby. Niekde žiť musíme. Sme ľudia, žijeme civilizovane, to si nemôžeme vyčítať. Môžeme však menej plytvať, no ani o to mi celkom nešlo. Popisom situácie, ktorá ma vytočila, som len vysvetlila svoj popud pre založenie témy.

Ale na otázku z názvu a z príspevku nikto za seba nereagoval. Moja otázka znela, čo všetko ste ochotní urobiť pre peniaze?

EkoIog

Kamarat, zisti si, co bolo na mieste, kde teraz byvas 100, 200, 300 rokov predtym...
Pozri ak nieco vyrubu, tak sa nieco inde musi aj vysadit. Aj kvoli miestu, kde teraz byvas, musela priroda ustupit a vtedy ani nebola povinnost nieco niekam inde vysadit. Mal si stastie, ze si sa narodil skor, to teraz akoze novi ludia, ktorych sme splodili my, nebudu mat pravo urobit to iste, co sa muselo urobit kvoli tebe? Ludia nevidite si na spicku nosa, hovori sa tomu pokrytectvo, zamyslite sa vsetci, co sa muselo vsetko kvoli vam obetovat. Pouzivate auta? MHD, vlaky, lietadla? Kolko elektriny zbytocne spalite tliachanim tu na intetnete, viete kolko ma chod internetu technickych zariadeni, kvoli ktorym museli padnut stromy? Nepouzivajte internet je ZLY!!! Aj pladty v mobilich a pocitacoch, naco vam to je? Ved bez toho mozme vsetci zit, zilo sa tak par rokov dozadu bez problemov. Opakujem, kto taketo nieco kritizuje, navyse si nezisti suvislosti o co presne ide, ten je pokrytec najvysieho rangu!!!

RadoslavKing

Ehm, no povedzme si takto. Každý si viac-menej za svoju finančnú situáciu môže sám. Keď sa chce tak sa dá rozbehnúť "biznis" aj z ničoho len treba chcieť. Treba sa vzdelávať, a hlavne treba sa snažiť. Peniaze vládnu svetu to je fakt, pretože dnes Vás ani na pohotovosti neošetria bez toho aby ste dali 10€.

Začiatky sú všade ťažké. Pokiaľ sme mladí a nemáme peniaze, získame ich jednoducho. Síce nie veľa ale dá sa s nimi hospodáriť. Hovorím o brigádach. Kopkať v záhrade, nosiť latky, umývať podlahy, nosiť nápoje to vieme asi každý, alebo sa mýlim ?

Popri strednej sa dá kľudne stíhať víkendová brigáda. Prázdniny celé prerobiť nemusíte pretože robiť budete ešte celý život. Získate vzdelanie a nájdete si prácu. Aké jednoduché však ? Hľadáte v tom vedu, dobre niekedy nejde všetko podľa našich plánov. A na margo tých stromov. Toto je ľahká cesta ako sa dostať k peniazom ale aj to je možnosť. Niektorí ľudia musia klamať aby mali peniaze, žiaľ aj takí tu sú.

klapo

Peniaze su problemom vsade.Mnohi ludia nechapu, ze su to papiere, ktore sluzia len ako akesi potvrdenie, ze clovek, ktory ich ma, vykonal nejaku pracu, alebo predal nejaku vec a v ich hodnote si moze zakupit pracu,alebo tovar v rovnakej hodnote. Ich zmyslom je len urychlit vymenu veci a prace.Nic viac nic menej. Ak niekto robi za malo, mal by si pytat viac, ak niekto nerobi a chce peniaze, je podvodnik,a ak niekto dostava peniaze len tak, tiez, lebo mu nepatria. Akje niekto ochotny urobit pre peniaze hocico , je otrokom papiera.

Monulik11

Láska k peniazom je koreňom všetkého zla, to sa píše v Biblii. V žiadnom prípade by som neurobila nič čím by som sa dostala do hriechu. Sú dôležitejšie veci ako peniaze. Na druhý svet si nevezmeš ani peniaze, ani auto, ani dom, ani úspech, skrátka nič.

miahu

tak vies kazdy kto uz ma svoju domacnost a deti a treba platit ucty sa musi obracat a riesit v prvom rade peniaze a aby mali z coho zit. tieto veci su uz na druhom mieste podla mna. ale tak ked si pozries, ze si za par tisic euro davaju ludia tetovat na celo nejake stranky internove ako reklamu tak vies kam tento svet speje

ruzinov

napis na odkazprestarostu.sk preco rubu stromy :( :( mozes aj inde, len toto ma napadlo ako prve
aj nam tu takto vyrubali viac ako 70 vzrastlych stromov, hotovy lesik a postavili dom. dakujeme starostovi kubovicovi a poslancom www.ruzinov.sk
:( :(