Dobrý deň, kde začať sama neviem.
Tak začnem takto Som mama a veľmi šťastná mama no dieťa som mala skoro moje dievčatko sa narodilo keď som mala 18 možno ma preto niektorí budu odcudzovat ale ja som šťastná ze ju mam nebol to plan ale dar. A vlastne tak sa to aj začalo pred tehotenstvom som vážila 60kg to bola moja stala vaha počas tehotenstva som pribrala 20kg a aktuálne je moja vaha taka ista ako po pôrode a to ma moja laska 2 a pol roka. A teraz úprimne snažím sa cvičiť a nejesť tak ako som zvyknutá no aj tak nic ak sa mi podarí schudnúť tak aj to len 2 max 3 kg viac nie, no aj tie na beriem späť, je to veľmi ťažké mať 20 a vyzerať tak ako vyzerám keď si pozerám svoje staré fotky tak som zúfalá pretože v tedy moje telo bolo ine ako je teraz a najhoršie je ze ho nedokážem zmeniť vlastne neviem ako fakt je ze neviem ako ďalej už som unavená s toho ako stále premýšľam ako sa zmeniť a vydržať to do konca. Premýšľala som ze si kúpim bežiaci pas pretože bežať vonku s malou to nejde... Ale ani ten pas v dnešnej dobe nie je lacná záležitosť a o to horšie ze som na rodičovskom príspevku... Som zúfalá 20-ročná matka ktorá nevie co ďalej. Veľmi chcem schudnúť ale neviem ako snažím sa stravovať zdravo cvičiť no nejde to neviem prečo ci moj metabolizmus vôbec nic ne spaľuje naozaj neviem ak je tu niekto taky kto vie ako naozaj na to prosím o radu ďakujem.
Zdravie
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
behanie spaľuje kalórie rýchlo - chudne sa rýchlo, lebo spaľuješ.
Ak silový tréning, tým pádom sa Ti posilnia svaly, a nadobúdaš nové. Zlepší sa Ti bazálny metabolizmus počas celého dňa. To znamená, sedíš v kancelárii, a telo Ti spaľuje viac kalórií, lebo na udržanie svalstva potrebuješ viac energie - kalórií, ako na udržanie tuku. preto sú dobré kombinácie aktivít posilňovania a nadobúdania svalstva a rýchle - spaľovacie aktivity ako napr. beh.
Čo sa týka sacharidov, ketodiéta s vysadením sacharidov prináša v prvých fázach únavu, navyše človek nerobieva radikálne kroky v zmene výživy, a čím je diéta bližšie k zaužívaným zvykom, tým väčšia šanca úspešnosti, že pri nej človek zotrvá celý život, lebo bude predstavovať nejaký životný štýl.
Takže sacharidy: celozrnné, vynechať cukor, bielu múku, ryžu. Ovsená kaša na raňajky s chia semiačkami je v pohode, aj keď sú tam sacharidy.
Pridať strukoviny: 3 krát týždenne.
Obmedziť nezdravé tuky: v mäse, v syre (slanina, klobása) Pridať zdravé: orechoviny, losos, tuniak
Kávu nepiť so sacharínom, ten zvyšuje chuť do jedla.
Kazdy ma svoj kriz/e, ci uz chce alebo nechce. Povedz si tak, ze nechces schudnut, ale rob veci, ktore budu smerovat k redukcii hmotnosti. Akonahle si nahovoris, ze chces schudnut, tak podvedomie zacne robit vsetko preto, aby tomu zabranilo.
Dobreuz zaujímalo by ma preco si zmenil názor, donedávna si písal že sacharidy si potrebné a hadal si sa s Tomášom 12345 ze muka je zdrava, ta celozrnná..a teraz zrazu tvrdíš ze sacharidy vynechať a nahradiť ich tukmi ..a tiez si písal ze beh je najvhodnejší na chudnutie a zrazu je to silový tréning? Zvláštne ako menis nazory
to nejesť nie je nič moc. Skús na youtube: ste to, čo jete, je to český seriál, sú tam príbehy obéznych ľudí a dobré rady ohľadne výživy.
Napr. kupovať si mäsové výrobky s vysokým obsahom mäsa a nižším obsahom tuku, aj syry tak.
Sacharidy sú dôležité, lebo keby si prišla na nízkosacharidovú diétu, po diéte sa vrátiš k riadnemu príjmu sacharidov a vtedy to priberieš späť.
No pozri.. je vaha pre teba v zivote naozaj to najdolezitejsie? Myslim, ze by nemala byt, ale ak ta to naozaj tak velmi trapi, musis hladat riesenie v tvojich casovych a financnych moznostiach.. Posilovna nieco stoji, rovnako ako aj trener a nejake to poradenstvo k tomu. Asi by som zacala s nejakym sportom zadarmo ako napr. rychla chodza, beh, ale tu sa potom naskyta otazka ci ti moze niekto postrazit dcerku, ked budes na hodinu mimo? Otec dietata, rodina? Kym nemas toto vyriesene urcite by som neinvestovala do ziadneho pasu, vyuzijes to 2x a potom to bude doma stat, lepsie je ist von, zmenit prostredie, nielen byt stale v kolotoci doma-ihrisko. Dcerka ma coskoro 3, asi ju planujes dat do skolky. Pripadne ju vies dat este teraz do jasiel, ak na to mas peniazky. Asi by som cele chudnutie presunula na neskor, 20kg dole bude vyzadovat urcite dlhsi cas, radovo niekolko mesiacov. Len budes musiet zmenezovat skolku a pracu, ale to by si podla mna zvladla. Medzitym mozes popracovat na tej zdravsej strave.