Dobrý večer, viem, že to sem nepatrí, ale aj tak vás prosím o radu a skúsenosti.
Na aute VW golf 5 (2007) som si dorabal tempomat. Stačilo kúpiť novú páčku blinkru a cez diagnostiku niečo nakódovat.
Kúpil som páčku značky Valeo. Spočiatku išiel tempomat bez problémov ale po čase... Má problém, ale len na 4. prevodovom stupni. Niekedy nejde zapnúť vôbec - vtedy treba preradiť, alebo podradiť a znovu dať 4. kvan a potom to už ide. Niekedy po pridaní tlačidlom + tempomat vypne. Na ostatných rýchlostiach to ide ok. Není to malou rýchlosťou - zapnúť ide už od 30 km/h na 2. stupni.
V domnení, že je to chyba páčky som išiel páčku reklamovať. V obchode boli veľmi ústretoví a hneď mi aj vrátili peniaze. Hneď som si u nich objednal novú páčku, ale tento raz originálnu od výrobcu VW. Po namontovani tie isté problémy. Máte niekto skúsenosti, čo by to mohlo byť? Ďakujem za každú radu.
Niekedy nejde zapnúť tempomat
Mám skúsenosť s VW JETTA 1,6l B 74kW/102PS 5st. man. rok výroby 2006 čo je totožné s VW GOLF V.
Mám dodatočne montovanú páčku tempomatu objednanú orig. cez náhradné diely a montovanú v autorizovanom servise VW.
Tempomat využívam iba na 5. prevodový stupeň lebo motor je veľmi pružný takže na rovine zoberie 50km/h ale niekedy má tempomat rovnako problém prebrať ovládanie plynu prostredníctvom páčky tempomatu teda ručne napr. na diaľnici 130km/h. Trvá to dlhší čas alebo musím úkon opakovať viac krát potvrdením pojazdovej rýchlosti
cez tlačidlo.
Určite choď na diagnostiku. Môže to byť chyba RJ, ale aj mnoho iných veci, OC ktorých by si si myslel že s tempomatom vôbec súvis nemajú