Ziarlivost, hnev ako sa ubranit?

Príspevok v téme: Ziarlivost, hnev ako sa ubranit?
Akonato

Uvediem taky priklad.Rozhodnete sa ze chcete ist na vysoku skolu.No lenze nezoberu Vas.Nevzdavate sa, skusite to zas o rok.No len opat neúspesne.A takto napriklad este o rok ale zase nic.Vezmete teda zivot tak ze vam to nieje sudene a zacnete teda pracovat.Zhodou okolnosti potom stretnete cloveka, ktory na tu skolu chodi, no a vzali ho hned na prvykrat.Zacne sa chvalit, ze to zvladol, a ako super sa ma.Ako mu to priat, nezavidiet, neziarlit potom??Teda ako myslienky nastavit tak ze nezavidite nemate hnev ked vlastne trocha mate.Ako sa nezacat lutovat ze ja som asi ubohy, hlupi...Ked ma tam nevzali..Skola bola len priklad,moze ist o akukolvek situaciu, ci vztahy, praca....

Medea7

Hnev vychádza z toho ze sme nedosiahli svoje to co sme si zaumienili. Co sa da s tým robiť neviem ale asi zamerať pozornosť na niečo iné. Niečo čo nám ide a co nám vychádza.

petroneta

taký človek by Ti mal byť kamarátom a dobrým. Vziať si z neho pozitívny príklad. Spýtať sa, ako sa chystal na prijímačky, s čím mal ťažkosti a podobne. Pretože na prijímačky na VŠ sa pri usilovnej práci dá pripraviť. Nemám prečo závidieť? Čo závidím? Úsilie? A to prečo môj vlastný neúspech nevidím v súvislosti s vynaloženým úsilím? Prečo nehľadím na príčiny toho, že sa mi to nepodarilo? Prečo som to vzdal s tým, že mi to nie je súdené, prečo som nebojoval? Doučovanie z predmetov, z ktorých sú prijímačky atď. Žiarlivosť a hnev je negatívne a nekonštruktívne uvažovanie, ktorým sa nedostanem vpred. Iný človek sa dostane vpred vlastným úsilím.
A keď nie, tak nikdy neviem, čím všetkým si v živote prešiel, alebo prejde. Ja budem mať dobrého partnera, krásne deti a ten druhý? Možno rozchod, možno choroba, možno choré dieťa, či veľmi chorý rodič, neviem, čo ho v živote stretne. Tak prečo mu závidieť, keď neviem, ako skončí.

bez energie

preco si hned neuviedla priklad na vztahy, zbytocne dostavas odpovede na skolu.
neviem ako sa ubranit, lebo nikdy som taketo pocity nemala.

Medea7

Pre mňa je najhoršie a neviem si na to zvyknúť keď sa ľudia začnú porovnávať. A prečo ten má to a ten to a ja to nemám? Ako nech sa na mňa nikto nehnevá ja si neviem na toto zvyknúť. Lebo asi je to tak ze najskôr sa porovnávajú a potom začnú medzi sebou súperiť. Není to tak náhodou?

NotSoEasy

Myslim,ze vztahy a skola su odlisne odvetvia.chlapa nemozes prinutit,aby ta miloval.skolu si mozes aj vydriet.poznam cloveka,ktoremu vysla az 3. VŠ.co sa tyka vztahov,snazit si vsimat tych,ktori si vsimaju teba a maju o teba zaujem.viem s tym,ze teraz vidis samé pary,rodiny je to tazke,hlavne v tychto mesiacoch,ked chodia kocikovat.Sama nie som uplne v tomto ok,co sa tyka prajnosti a myslim,ze zaklad je aspon prijat svoje pocity,ze to tak máš a momentalne ti nejde niekomu nieco priat a odpustit si,ze mas taketo neprajne myšlienky spolu so sústredením sa na tych,co prejavuju o teba zaujem.Vela stastia.

alicia27

najprv sa s tym musis zmierit vo svojom vnutri a potom dokazes to, ze nebudes ziarlit a hnevat sa...musis pochopit, ze nie vsetko v zivote vychadza tak ako si prajeme..vies kolko krat este taketo situacie nastanu?..

Medea7

Aj mne v živote plno veci nevyšlo, a nebola som na to zvyknutá. Vždy všetko išlo tak hladko a zrazu na pozeraj co je ozajstný život a ako ťažko sa k niečomu dá dopracovať. No pekne som gulala očami. Fakt neviem od čoho to záleží. Ale zákerná a zavistliva nie som. Niektorí hovoria ze treba ďalej bojovať a ísť si za svojim cieľom. Viem ze aj v staršom veku sa dá študovať.

Akonato

To bol len priklad.U mna slo o vztah.Teda chcela som partnera, no mali sme uz viac kriz, skusala som skusat to znova, teda nova sanca, ale stale nic.Napokon to skoncilo.Aj keby som akokolvek bojovala, nikdy mu nedokazam dat to co on potrebuje takze je zbytocne bojovat.A toto je moj prvy nedzar v zivote, no neviem to prijat.Furt mam v sebe zafixovane ze nevzdavaj sa, ale tak v tomto pripade to nejde.Nemozem ho otravovat ked chce mat odomna pokoj.Len neviem ci nato kaslat ci cakat nic neviem.Som nervozna, a vsade dookola super vztahy, svadby, deti.Neviem ako sa pri ludoch spravat ci nadavat na vztahy ci sa stazovat ze aj ja uz by som chcela niekoho lenze mi povedia ze ved najdem, comu ja neverim mozno ani uz nechcem.Je mi tak dobre samej.

Akonato

Este teda napisem, ze v minulosti mi stale vsetko vyslo, co som si zaumienila.Teda som nikdy na nikoho nemala zlost a nepoznala som ten pocit led nieco nevyjde.No teraz to prislo a neviem co s tym.