Závislosť - vas nazor

Janulka

Robí závislosť závislosťou častosť (frekvencia), alebo to "slastné" prežívanie príjemností plynúce z neho?
Čo tak závislosť od počítača a internetovania? Čo už je varovným signálom že to prerastá cez moju kontrolu? Poraďte, prosím!

Alternativa

Spominana kniha rozobera viacero zavislosti, cokoladka a clovek tam nie su :o). Asi tieto autor nepovazoval za vazny problem, ako dobre :o). Anita, zdielam Tvoj nazor. Len ho este doplnim, ze potrebu mat blizkeho cloveka by sme nemali nemali nechat prerast do zavislosti na jedinej osobe. ved ludia do nasho zivota prichadzaju, ale aj odchadzaju. Treba hladat dalsich namblizkych ludi. Mozno aj preto sme v tomto fore :o)

anita

taká závslosť na láske je normálna a potrebujeme ju všetci,aj keď nie každý nájde takú osobu,ktorá by ho milovala.
Ja ju nemám a preto tiež jem veľa čokolády.Tá závislosť na čokoláde bude asi pre nedostatok hormónov šťastia.
ALTERNATIVA,mám pravdu o tej čokoláde?

virghinia

alternativa
môže byť človek závisli aj na osobe?mam na mysli závislí a jeho láske a všeobecne vôbec závislí na láske?Ja som závisla od jednej staršej osoby,ktoru berem ako niekoho blízkeho a som závisla na jej laske,na jej objatia a jej objatie sa stalo pre mna drogou.nemôžem byť zrazu bez toho.ked sa objimeme tak po objati som velmi vesela.JE TO NORMáLNE?dá sa stým niečo robiť?Pre mna je láska velmi dôležita a zohrava v mojom živote dôležitú úlohu.bez nej by som nevedela,žiť.

madlen

aj ja myslím,ze to vyjadrenie je trefné.Prosím ťa, alternatíva,napíš mi niečo o závislosti na čokoláde. Všimla som si,ze viac ľudí ňou trpí a ja tiež :-)

Alternativa

Odporucam vbehnut do samoobsluzneho knihkupectva a vziat do ruk napr. knihu od Kurta Tepperweina: Skryty vyznam nemoci. Takych knih o vplyve psychiky na vznik chorob je viac, zaujimave citanie. A najst si v zavere knihy /str.191/zavislost /obecne/. Podla autora druh zavislosti naznacuje kvalitu tuzby, ked clovek nie je spokojny so sebou, ukazuje na hladanie praveho seba sameho. Kratko charakterizuje jednotlive zavislosti, podrobne je rozvedena zav. na alkohole.
Ak nemas blizke knihkupectvo, mozem Ti napisat viac z knihy, specifikuj zavislost. Myslim, ze vyjadrenie psychologa v zasade "sedi".