Zajačik

Princess13

@srnec10
Pýtala som sa normálne nie aby niekto mudroval čo je zajac a ako sa správa v prírode. Tento nie je králik z lesa.

srnec10

@Princess13 Tebe by sa páčilo keby ťa niekto celý život držal v klietke? On chce slobodu a nie byť väzňom

Princess13

@swistica
Zajačik je Lionhead /Levík nie občasný králik ktorý sa chová v klietkach vonku. Takže nie každý zajac je na pekáč. :)

Kralikova

Je to uplne normalne toto robi kazdy zajac... moj zajac to robil tiez... zajace celkovo nemaju radi ked ich niejto zdviha za kozuch a podobne... su to od prirody plache zvierata a maju vrodeny instinkt ze sa musia mat stale na pozore pred prirodzenym nepriatelom nakolko su vzdy korist... moj zajac si tiez dlho zvykal (mam zakrsleho kralika 2 rocneho)... napr. vzdy kmasal klietku ked som ho do nej dala.. takze som mala prebdene noci... v prvom rade mu musis dat volnost a bezpecnu zonu jeho miesto a nestiesnovat ho nechat mu vybeh... za 1.) Nechaj tvojho kralika volne pusteneho aspon 1x za den na hodinku, ocucha si okolie a hmatovymi fuzami spozna miestnost
2.) Postupne ho pustaj aj do inych miestnosti nech ich spozna.. staci ak pozna 3
3.) Nemen casto miesto klietky, nechaj ho naucit sa kde ma svoje utocisko
4.) Nechaj mu volny pobyt cez den napr. na balkone a na vecer ho davaj schovat do klietky, kralik bude vdacny a bude vybehany aj ty sa lepsie vyspis (pozor na vysoke teploty moze sa prehriat) 5.) Ak sa chces s kralikom maznat daj si ho co najblizsie na plece a a zakry ho vlasmi bude schovany a opat bude mat pocit istoty musi si na teba zvyknut na tvoj pach a dotyk 6.) Ak chces vediet ci ta ma kralik rad staci ked si lahnes na brucho na zem a chvilku pockas, kralik zacne do teba stuchat nufakom, pripadne ti hrabat vo vlasoch bacha na to! Moze si ta oznackovat! :D 7.) Po par mesiacoch uvidis ze ak ho vezmes na nezname miesto medzi nezname osoby a do neznamej miestnosti pojde za tvojim hlasom, pride k tebe :) hadam som pomohla... a hlavne ak je kralik extremne stastny tak skace... kraliky maju velmi radi ak ich hladkas po nufaciku... ak vsak hrabu do koberca alebo do vankusa malo sa im venujes...

swistica

Z prispevku mi vyplynulo, ze pohladkat sa necha a vadi mu az ked ho dviha. Osobne tiez nechapem,preco ma niekto ako domaceho milacika prave zajaca - ten skor patri ako hospodarske zviera na pekac, no ale uz ho ma a piect sa ho asi nechysta. Tak s tou istotou pod labkami by to mohla skusit.

swistica

Chce mat pevnu zem pod labkami. Bud ho teda nedvihaj, alebo mu pri dvihani podloz daco pevne pod labky, nech ma istotu.

Srnec2

Ten zajac nie je od toho aby si ho brala na ruky, zajacom sa to nepáči. Normálny zajac je od toho aby utekal pred líškami, hrabal nory a j*bal zajačice.

Bubliii

Mozno je tvoj zajko jednoducho menej kontaktny, ale moze byt aj to ze mu zdvihanie sposobuje bolest. Dvihas ho spravne?