Aky plat by bol ok?

Príspevok v téme: Aky plat by bol ok?
ZamestnavateI

Chcem sa opytat na vas nazor, aby som vedel, ako ohodnotit ludi, aby boli spokojni. Kolko % by mali dostat zo zisku?
Priklad, zamestnanec preda mesacne tovar za 5.000 eut. Nakup tovaru 2.500 eur, najom predajne 1.000 eur aj s energiami (neratam zariadenie a opotrebenie interieru), cize zisk 1.500 eur.
Kolko by si mal nechat majitel a kolko by mal dat plat zamestnancovi v tomto konkretnom pripade?

rasto212

No ja to vidím takto. Akože mesačne ostane vo firme 1500 €. Z toho sa jednoducho nedá platiť 2 ľudí, samozrejme s ohľadom na odvodové zaťaženie z-ľa. Pri jeho hrubej mzde 1000 € čo nie je teda nič extra, máš Ty náklady len len 1352 plus prípadné iné náklady sociálneho zabezpečenia.. Ak si SZČO, kde máš Tvoje odvody, ak si PO, kde je výplata, prípadne iná odmena? Toto je jednoducho zlá situácia a určite by som nezamestnával z-ca, lebo z týchto peňazí to je nereálne.

slobodnemaciatko

Pozri sa, musis si uvedomit jedno - dobry predajca ti vytvara zisk, len na zaklade toho firma prosperuje. Spokojny a oddychnuty zamestnanec pracuje efektivnejsie v prospech tvojho zisku.
Dobry predajca si dokaze zarobit ovela viac.

Ty sam si musis nastavit nejaku kvotu predaja, ktorou budes za A) motivovat zamestnanca a za B) budes sa vediet odrazit. To znamena zrataj si vsetky naklady, ktore zratane nemas.
Plat 550 v cistom pre sikovneho predajcu je velmi maly.
Ak si sam zvacsis zisk na jeho ukor skor, ci neskor ti odide za lepsim. Aj ten zamestnanec si vie zratat kolko ti zarobil, tvoje naklady a tvoj kus kolaca.
Podla tychto udajov sa to presne povedat neda. Daj si dokopy vsetky cisla a podla nich to uvidis.

ZamestnavateI

Slobodnemaciatko a este poprosim na nazor, zamestnanec ma narok na 4 tyzdne dovolenky, cize mesiac do roka nepracuje. Aj vtedy mam dodrzat tento pomer?
A este ak mu dam 1050,- eur plat, mam to brat ako superhrubu mzdu? To znamena, mam do toho zahrnut aj odvody zamestnavatela, co sa plati za zamestnanca a tym padom dostane okolo 550,- eur oficialne v cistom alebo to mam brat ako hrubu mzdu, vtedy to vychadza okolo 750,- eur a tie odvody za superhrubu mzdu (300,- eur) mam dat zo svojej casti?
Nechcem riesit vyplacanie na cierno, tovar kupujem od dodavatela oficialne, vsetko ide cez faktury a pokladnu, cize nemam ako ziskat cierne peniaze a som taky poctivec, ze nebudem riskovat predaj bez blocku.

slobodnemaciatko

Spravodlive? 70% zamestnanec, 30% firma/ty, nakolko vsetka sikovnost za predaj je na zamestnancovi a vacsinu nakladov si uz odratal.

ZamestnavateI

Nikto na to nevie nic odpovedat? Potrebujem fakt len pohlad ludi, aby som vedel, aky by dali plat sami sebe za tychto podmienok, aby ho citili ako spravodlivy.