včera mi nafučalo do ucha. Teraz ma dosť pobolieva. Viete nejakú dobrú radu
Prievan v uchu
Ahojte, mám už tretí deň prievan na ušiach , mám toho dosť ! nemôžem si na ne lahnúť, a ani cez ne nepočujem riadne - akoby som tam mala vatu , skúšala som tú trubičku s novín hneĎ prvý den a aj mi z tade vyšla riadna rana(vzduchu) no bolesť stále pokračovala a tak som si dala toho oleja do ucha a vatu lenže den po tom ako som mala ten prievan som sa šla kúpať a bojím sa že mi to prechladlo , pretože ma nebolia iba uši ale aj hrdlo a mám ich opuchnuté a dnes keĎ som sa zobudila ma zarazilo to že som mala nejaké podkožné bubliny na krku .... ja neviem či mám ísť na pohotovosť na ten výplach alebo ku krčnej-nosnej-ušnej , lebo doma sa mi to už tak samo nepopraví.. PROSIM POMOZTE !
dik
dostala som v praci prievan do ucha myslela som si povodne ze to je bolest zo zuba, zub som si dala spravit ale bolest v uchu a sanke ostala, tak skusam cesnak ale dost pomaha a hned tak dakujem za rady ktore som tu nasla
a ked budem mat vatu cely den v uchu pomoze ???
mal som anginu este ju trocha mam a presloi to do oboch usi 1 uz prestalo boliet a druhe zacalo neviete mi poradit pls ?
same kktiny tu pisete, som zvedavy co mi pomoze ten cesnak, ked ne tak uz len lekar :-((((( boze, prave zacali prazdniny :-(((
Čavte bol som sa dnes bobovať a neviem či som dostal prievan alebo čim by to mohlo byť ale mam ako keby zaľahnute v uchu a slabšie na nho počujem neboli to ale skušal som funaknie a kyvanie hlavou ale nepomohlo čo by to mohlo byť? A aj som skačkal z naklonenou hlavnou a akokeby mi tam začalo sičať alobo niečo take ale potom to prestalo a je to tak ako bolo...
Aloe First - ľahko aplikovateľný sprej (prostredníctvom pribalenej rozprašovacej 25 ml pumpičky) - striekať do UŠÍ -je založený na báze stabilizovaného Aloe vera, propolisu, alantoínu a jedenástich starostlivo vybraných rastlinných exktraktov. Má vyvážené pH, takže je vhodný aj na citlivú pokožku. Je jedinečný pri aplikácii na popáleniny, pohryznutia, alebo uštipnutia hmyzom. Rýchlo hojí rany. Je účinný pri čistení akné, pri herpese (v synergii s Aloe Lips), pri pásovom opare (v synergii s Aloe Vera Gelly). Chráni vlasy a oživuje ich po farbení alebo aplikácii trvalej. Pomáha pri nádche, zápaloch hrdla, účinný proti plesniam a môže pomôcť pri rôznych opuchoch. Má protizápalové účinky.
Obsahuje: 80% čistého stabilizovaného Aloe vera, propolis, nechtík, rebríček, tymián, rumanček, púpavu, eukalyptus, mučenku, šalviu, ďumbier, borák a santalové drevo, vitamín E
Keď uši bolia
Ak sa vystavíme prievanu, následné prechladnutie môže spôsobiť zápal stredného ucha. Nielen bolesť, ale aj horúčka či tráviace ťažkosti by nás mali naň upozorniť. Ucho postupne opuchá a bolesť sa časom stupňuje. V prípade, že bubienok samovoľne praskne alebo sa prepichne, bolesť na chvíľu mizne, no zápal môže prerásť do chronického stavu a neskôr narušiť aj sluch.
Lekára navštívte pri akejkoľvek pretrvávajúcej bolesti so sprievodnými príznakmi. Horúčku možno tlmiť liekmi s obsahom paracetamolu a účinné je aj suché teplo. Lekári však varujú pred horúcimi kvapkami alebo olejmi do ucha, môžu zbytočne poškodiť prasknutý bubienok. Najúčinnejšie bývajú antibiotiká vo forme kvapiek do uší. Počas liečby sa odporúča pokojný oddych na lôžku, pričom najvhodnejšia je poloha na chrbte. V prípade, že je nutné prepichnúť ušný bubienok, urobí to lekár v rámci ambulantného zákroku.