Ktoru pracu si vybrat?

Príspevok v téme: Ktoru pracu si vybrat?
patinqaa

Ahojte, potrebujem názor nezainteresovaného človeka, ja si neviem rady. Práca č1- Pracujem rok v jednej automobilke ako Inžinier kvality. Dejú sa tam zmeny, firma šetrí a na všetko som sama. Plat nie je bohvieaký. Pýtala som už 3x zvýšenie, že sa to rieši (jasné..), tak isto som sa pýtala na nejakú kolegyňu, ktorá by mi pomohla (jasné porieši sa). Kolektív je super, ako aj dochádzanie, no a všetko dokumenty mám podľa seba porobené. Zmluva neurčitá
Práca č2 - pozícia rovnaká, platovo o 400€ viac ako v sučasnoti, zamestnanie je v tom istom meste ale autobusy tam nechodia (nutná kúpa auta - nemám vlastné). Samozrejme mi hneď na pohovore povedali, že budú nutné nadčasy.. zmluva je na rok a potom sa vraj vidí. Je tam čistejšie, myslím si, že sa tam práca robí svedomitejšie ako v súčasnej robote, myslím si, že v novej robote by som sa viac priučila.
Myslím si, že keby som podávala výpoveď, firma sa zľakne (sučasná) a ihneď mi zvýšia plat (no neviem, či o toľko ako v novej robote)
Deti nemáme, bývam s priateľom sama, prosím poraďte mi.
Veľká vďaka ! ?

adiinka40

osobne by som asi radsej sla do firmy, ktora vyzaduje nadcasy /samozrejme aku su preplatene/ pretoze viem, ze ta firma prosperuje a je proste vela roboty, aspon budete mat viac peniazkov ako do takej kde setria, skrtaju ludi aby mali co najmensie naklady kedze tam evidentne praca nie je

slobodnemaciatko

Tych 400 mi az tak vela nepride, zrejme to bude v hrubom, k tomu nadcasy, zvysene naklady na dochadzanie, zmluva len na 1 rok, vacsi stres. Vybrat si musis, ale ty. Kazdy by si vybral podla vlastnych priorit.

Jax

Naozaj tam nic nechodi a vsetci pouzivaju len auta?
A naozaj ti daju zmluvu len na rok? Bola si na pohovore, alebo to mas len z inzeratu?
Kazdopadne ked im povies, ze ta lakaju z inej firmy +400 a ty to zvazujes, nejaku kost ti podhodia. Ak je to len o plate, chod za nimi a pytaj viac, nemas co stratit.

swistica

Tazke rozhodnutie. Z hladiska zivotopisu by bolo dobre zostat v sucastnej robote aspon este rok - pises ze teraz si rok, tak by si bola dva. Nech to nevyzera, ze casto menis pracu. Ale veru neviem, ako by som sa rozhodla.

petroneta

keď povieš v práci č. 1, že odchádzaš, plat Ti zdvihnú, ale ostane v nich to, že si bola nelojálna, a keď sa bude dať, vymenia Ťa.