Co s neurotikom

Príspevok v téme: Co s neurotikom
Arborea

Môj otec sa na staré kolená, čo by si mal užívať vnúčat a pokoja, rozhodol ničiť všetkých doma. Je neskutočne upindaný, nemá problémvulgárne vynadať mame, sestrám, synovcom, predavačkam...proste každému okolo seba. Hádže o zem veci, zo všetkého viní mamu. Tá sa len schováva pred ním, aby jej zas nieco nevynadal. Často plače. Keď ho chytí rapel, hulaka tak, že utekame z domu a psy sa dočúrajú. Nepomaha ani dohováranie. Myslím že je zrelý na lieky.K lekarovi však sam od seba nepôjde. Keby mu to navrhnem, tak mi hadam aj švihne. Par rokov dozadu mi vyliecili rakovinu. On však stale hovorí aky je chorý a lieky mu nepomohli. Iba sa celé dni prežiera a nadáva. Ma aj ovecky, hydinu, zamestnany by bol, len nechce.Ak máte skúsenosť, navod ako na takeho človeka, budem rada.

janci1254

zle veci sa nedeju, lebo ich robia zli ludia. ale preto, lebo dobri ludia nic nerobia. zacne hulakat? zacnite na neho aj vy vsetci. najlepsie ak to je mozne, tak naozaj vsetci. postavte sa tam pred neho aj desiati a povedzte, ako vam lezie na nervy. ja viem ze to je primitivne, ale on inemu neporozumie. normalne sa s nim pohadajte a poslite ho do r|t|. a povedzte mu pravdu. ze je obycajni kk0t a ze kazdemu uziera nervy, nikto ho nema rad, vsetci ho nenavidia, nici ludom zivoty a nervy, pripadne mu povedzte ze uz len cakate kedy umrie. on do vas skace hlavne preto, lebo sa mu nikto nepostavi. ale ked bude vediet, ze dostane vyhubovane nazad, pripadne jednu po papuli, tak bude kludny. tomuto porozumie kazdy.

Basti2412

Ahoj .Kolko rokov ma tvoj otec? Viem,ze to je skor depresia ale...moja otazka na vek bola koli moznej zacinajucej demencii.
Pozri si Validacia podla Naomi Feil a tam 1.Stadium Nedostatocna,ciastocna orientacia.

ahjajjaj

môj svokor bol taký. Mal poškodené nervy v dolných končatinách a na tie bral nejaké lieky, neviem, či nie Milgammu a vitamín B. Nejaký čas po tom, ako to začal užívať, bol aj pokojnejší.
ešte toto by som odporúčala:
-odkaz odstránený-

Zuzana209

Ahoj, tvoj otec je vo veľmi vážnom duševnom stave, kedy ničí nielen seba ale aj svoje okolie. Dohováranie v takomto stave by neprinieslo asi nič a tiež si neviem predstaviť, žeby išiel dobrovoľne k psychológovi...Toto je čisto duchovný problém, kedy on sám je extrémne neštastný a takým robí aj svoje okolie. Z mojej skússenosti radím - dajte za neho slúžiť omšu. Ak je to možné aj viac krát. Neviem či si veriaca - ak nie - nájdi niekoho z blízkych kto je veriaci a potom sa pravidelne za otca modlite. Teraz nehovorím o veriacom, ktorý chodí iba formálne do kostola ale o takom, kto aj žije podľa Evanjelia. Takýto zrelý kresťan môže prosiť Boha o odpustenie za neho v zastúpení - t.j. bez toho aby tvoj otec o tom vedel a potom môže prosiť o oslobodenie jeho duše z tejto pasce negativity.... Tiež odporúčam - a to aj v prípade ak si neveriaca - v duchu otca stále žehnaj..

JedenNazor

Sice neviem dať radu,ale mozem ti poskutnut nahlad cloveka,ktory ma v rodine prekonané rakoviny: rakovina je celozivotna choroba a ak aj sa vylieci je moznost,ze sa vrati,co moze viest ku zhorsenej psychike.clovek meni vnímanie seba a je v stalom strese ci sa to nevrati.tiez mame v rodine vyliecenu rakovinu,sice dotycna osoba nevyvadza,ake priebezne stale chorobu spomina.druha osoba z rodiny s vyliečenou rakovinou zije dlhe roky a tiež uz vnima inak ten zivot,citit tam ten pesimizmus.