Negatíva feminizmu

Príspevok v téme: Negatíva feminizmu
Danka22

V dnešnej dobe sú vďaka feminizmu ženy bráne ako rovnocenné mužom. Som toho názoru, že miesto každej ženy (a vlastne, každého človeka) je tam, kde ona sama chce aby bolo. Prečo je ale tak veľkým problémom, keď nejaká žena prehľadu, že jej miesto je vedľa muža a chce mu "patriť"?

som_muz

Na feminizme vninam ako negativa len to, ze sa sustreduje len na zensku rovnost, ale nie na rovnost ako taku, na rovnost medzi ludmi. Aj ked tvrdi nieco ine, tak v praxi mozme vidiet, ze to tak nie je. Ale nemozem tvrdit, ze by som vo vsetkom s fem nesuhlasil. Vo svojej podstate sme prvovlnovi feministi vsetci, alebo takmer vsetci. A aj tych druhovlnovych bude pomerne dost.

Nemam problem s rovnostou a rovnopravnostou, len mi vadi, ze sa tak uplne nepresadzuje. A v tomto ten dnesny feminizmus podla mna tak trochu zlyhava. Aj ked vlastne zalezi, ako si ten feminizmus definujeme. Ak ako boj za prava zien, tak to nie je az taka katastrofa - len mam trochu dojem, ze niektore predstavitelky, to uz prehanaju a snazia niektorym zenam nanutit nieco, co vlastne ani ony sami nechcu. Ak mam fem vnimat ako boj za rovnost pohlavi, tak zlyhava uz celkom dost. Lebo do vsetkeho strka len zensku perspektivu a muzsky pohlad dost unika. Z toho zacina plynut coraz viac nerovnosti. Takze vlastne si myslim, ze by si muzi mali zalozit svoje vlastne hnutie, cez ktore by komunikovali svoje pohlady.

zena

... a potom sa feministky cuduju, ze ani v 40 rokoch nemaju chlapa, prip. sa rozplacu ak svoje ulohy a post musia opustit (tereza may)

clooo

SofiaElla, aký oficiálny zdroj ? To je známy fakt. A tebe nemusím nič dokazovať, zvlášť keď tvoja schopnosť komunikácie je obmedzená len na primitívne urážky. Navyše som nereagoval na teba.

Adrijan13

SofiaElla
ty si pekne mimo dievčatko. V korporáciách nemajú zhodné platy ani ľudia na rovnakých pozíciách. Je to o vyjednávaní kto si koľko vyjedná toľko má. To ako má prísť žienka a len za to, že je žena má mať rovnako ako chlap, ktorý si dokázal vyjednať? Ty máš inak vykradnutý mozoček.

klapo

SofiaElla,

predstav si, ze u nas pracuju 3 ludia na tych istych poziciach a nemaju rovnake platy. A ani zaklad platu nemaju rovnaky. A vsetko su to muzi. Jeden robi viac, druhi menej, jeden je tam dlhsie, druhy kratsie, jeden urobi viac chyb, druhy menej.Tvoja vizia rovnakych platov na rovnakych poziciach je na takej rozumovej urovni, ako ti, co sa ju snazia presadzovat. Vacsina zien v tej firme je dosadena "po znamosti", takze s ich kvalifikaciou, skusenostami a schopnostami, by na tych poziciach ani nemali byt. Nie este aby sa porovnavali s platmi.

SofiaElla

cloo, a kde si na to prišiel? Poprosím oficiálny zdroj. Lebo zakomplexovaní chlapi sem napíšu čokoľvek, tak sa držme faktov.

clooo

Dnes už feminizmus nie je o zrovnopravnení pohlaví (nakoľko rovnoprávnosť pohlaví tu už dávno je), ale o snahe urobiť zo žien nadradené pohlavie.