Nemozem rano jest

Príspevok v téme: Nemozem rano jest
Naruc

Mam taky problem, ktory sa, povezdme, vystupnoval. Chodim do skoly, uz od prveho rocnika som jedaval rano jogurty. Potom som presiel na kakao, pil som rano len kakao, a to ma zasitilo. Potom som zacal jest aj ine veci ako rozok so syrom a pod. Neskor som k tomu pridal aj caj. Takze moje ranajky vyzerali nejak takto: Caj, po nom hned rozok, chlieb ci nieco ine, a nakoniec za niekolko minut kakao. A tu zacal moj problem. Asi minuly rok som si vsimol, ze ma po ranajkach boli brucho, Nic som s tym najprv nerobil, ale raz mi prislo v skole strasne zle, tak som z mojich ranajok odstranil kakao, ze mozno mi to s tym cajom a pecivom nesadlo. Chvilu som bol v pohode, ale potom som si uvedomil, ze ma brucho boli stale, len menej. Boli ma celu dobu v skole, az kym sa nenaobedujem. Dokonca ani desiata v skole nepomahala. Tak som tento rok z ranajok odstranil aj pecivo a zostal len na caji. Uz ale ani ten skoro nepijem. Neviem, preco sa mi toto zacalo diat. Neskor uz jest dokazem v pohode, totiz toto sa mi nedeje cez vikendy alebo volne dni. Vtedy ranajkujem neskor, o deviatej-desiatej, a vtedy mi nic nie je. Cez pracovne dni teda neranajkujem a az v skole zjem desiatu okolo tej desiatej. Lenze problem je, ze ma zas boli brucho od hladu. Niekedy aj vela, ale tak co mam robit, ked sa najem, boli ma potom polovicu dna, az kym sa nenaobedujem. Neviete mi nejako poradit, co to mohlo sposobit, co sa s tym da robit...? Budem vdacny za rady.

ahjajjaj

keď máš hneď po raňajkách 10 minút chôdze, aj to môže byť príčinou. Ale aj to, čo píše dobreuz, že si žalúdok dostatočne cez noc neodpočinul a viac mu vyhovujú neskoršie raňajky.

Stravko

Dobreuz, nechce sa mi to hladat, vygoogli si ak chces. Robil sa experiment, merali sa ludia, ktori ranajkuju a ktori nie, odbery krvi, mocu, biochemia atd. Ziadny rozdiel v nicom nezistili. Vecer sa neprejedam, obed zvycajne menu v restike a vecer 1 rohlik so syrom a olivami napr. dnes.
Vela ludi precenuje travenie, to rovno povedz, ze srdcu a plucam skodi, ked funguju v noci... travenie je tiez neovplyvnitelne ludskou volou a preto ta nema zaujimat, ci telo travi alebo nie. Traviaci system sa nepotrebuje vyspat alebo si oddychnut. To potrebuje mozog a priecne pruhovane svaly ovladane nervovym systemom, ale vsetko hladke svalstvo ti moze byt ukradnute, co si robi.

slobodnemaciatko

Suhlas so Stravkom.
Tiez sa radim k tym, ktorym ranajky proste nevyhovuju. U mna je idealne prve jedlo az okolo 13-14 hod. Kazde telo je ine. Pricin moze byt viac. Budes si to musiet len odsledovat. Je dost mozne, ze si svoje telo naucil na ranajky len na mliecne vyrobky a pri zmene zacalo protestovat.

Stravko

Ja uz 49 rokov neranajkujem, nikdy mi nechutilo rano jest, bolo mi z toho zle. Vzdy sa rano napijem iba cistej vody. Obedujem okolo 11-tej a veceru tak 17-18-tej. Jem iba 2x denne a som uplne v pohode. Telo si samo povie, co chce, treba ho iba pocuvat.

Naruc

ahjajjaj: Vstavam o siestej, ale ranajkovaval som tak o siedmej. Do pol hodiny som dal vsetko do seba, a potom siel do skoly peso. Cesta mi trva tak desat minut.

ahjajjaj

mával si po raňajkách hneď pohyb? Do školy chodievaš pešo, alebo utekáš na zastávku autobusu? O koľkej vstávaš? Lebo aj z toho to môže byť, že vstávaš skoro, ešte unavený a trávenie sa nenaštartovalo a potom hneď aj ten pohyb. Skús nalačno banán a niečo na pitie. Banán je veľmi ľahko stráviteľný, obsahuje cukry a máš v žalúdku niečo. Potom keď prídeš do školy, môžeš pred vyučovaním trebárs keksík Bebe dobré ráno. Ale dobrou rannou voľbou sú aj cereálie s mliekom. Je to aj tekuté, aj ľahko stráviteľné. Potom na desiatu grahamový rohlík, celý alebo polovicu, so syrom a šunkou a jablko.

Kalgan1

Stravovanie je individuálna vec. Skus experimentovať s rôznymi potravinami a uvidíš. Ja osobne som nikdy neranajkoval, lebo mi tiez z toho rano bolo zle.