Problémy na telesnej

Príspevok v téme: Problémy na telesnej
Tomino 444

Môj príbeh sa začal na začiatku 7.ročníka, keď som dostal novú vyučujúcu (vyučujúce) na hodinu telesnej výchovy. Tá problémová vyučujúca ma vlastne ani neučí ale má učiť dievčatá. Ona namiesto toho učí dievčatá aj chalanov. A druhá vyučujúca absolútne na hodine nič nerobí iba stojí.Na 1.hodinu som sa nedostavil, kvôli tomu že sme mali mať obedovú prestávku a ešte navyše nefungoval v celej škole zvonček. Ostatní, tiež neprišli. Triedna, to vyriešila v náš prospech. 2.hodinu som mal ospravedlnenú od rodiča, lebo som bol chorý. Ona mi povedala, že sa chcem len uliať z hodiny. Potom bola veľmi dlho chorá a učil nás pán učiteľ. S ním nebol žiadny problém a celej triede dával jednotky. Tesne pred polrokom sa spomínaná pani učiteľka vrátila. Niečo som neurobil podľa jej predstáv a dala mi 3. A vychádzalo mi na vysvedčení medzi 1 a 2. Bežal som 1500 m a dala mi lepšiu známku. Vtedy mi ponúkla aby som chodil na jej krúžok pohyboých hier s druhákmi (kedže ona učí na 1.stupni). Nechodil som tam, lebo mám úplne iné aktivity mimo školy. Tesne po polroku som ochorel a bol som 2 týždne doma. 1 hodinu telesnej som mal ospravedlnenú od doktora. A ona povedala že mi nebude nikdy prilepšovať. V tom čase sa začalo na telesnej isté jarné testovanie, ako to ona volá. Nútila ma robiť, ktoré sú nad moje sily a schopnosti. Kedže mám veľmi slabú motoriku a problémy so srdcom. Niektoré veci robila cielene dokonca aby ma zosmiešnila pred spolužiakmi. Raz celú triedu nakrúcala pri cvičení. Aj mňa ako sa učím kotúľ. Stále mi vyhadzovala na oči, že nechodím na jej krúžok. A z jarného testovania mi dala 5. Kvôli tomu boli moji rodičia aj za riaditeľkou školy, ale nepovedali jej všetko pretože som nechcel aby sa to začalo riešiť (veľa vecí som doma zatajil). Po tejto zlej známke som začal chodiť na jej krúžok pohybové hry (ktorý má s druhákmi). Vôbec si ma tam nevšíma iba jej robím "osobného asistenta". Teraz to rieši aj triedna, lebo si ma celá trieda zastala a sťažovali sa aj ako sa k nim správa. Ja len dúfam že to spomínaná učiteľka neobráti všetko proti mne a mojim spolužiakom. Prosím poraďte ako ďalej postupovať, lebo to už takto ďalej nejde.

Bubliii

Aj ja som v tomto pripade za oslobodenie, ta ucitelka sa sprava uplne neprofesionalne! Natacat deti bez ich suhlasu? Byt rodicom, riesim to.. bohvie, kde tie videa skoncia.. moj oco je takto na youtube bez jeho suhlasu a kedze nevieme, kto to tam zavesil, neda sa to ani stiahnut.. :/
Navyse autor pise, ze ma problemy so srdcom a to uz je vazna vec! Nie tak davno v mediach koloval otrasny pripad kedy telocvikar nutil deti behat 12minutovku v 30°C teplach, jeden ziak skolaboval a zomrel prave pre nezistenu srdcovu chybu! Takze ak ma podobnu diagnozu jednoznacne by som cvicila len vo vlastnej rezii odporucane cviky od lekara, a nie to co si mila ucitelka prave zmysli...

Cloo2

Ale veď hýbať sa môže aj mimo školy. Ja som tiež uvoľnená z tsv a chodím cvičiť do posilky.
Keď mu robí zle nech si radšej vybaví toho doktora ako by mal mať stresy z hodiny. Ľahko sa povie aby si ju nevšímal keď ho takto šikanuje.

ahjajjaj

snaž sa normálne cvičiť, a psychicky sa odpútaj od celého, jednoducho to nejak vydržíš a basta.
Oslobodenie od telesnej nie je riešenie, prečo má mať horšie zdravie kvôli nejakej telocvikárke. Ten pohyb potrebuješ, ber to tak, že to robíš pre seba. A na známku z telesnej sa totálne vykašli. Na tie jej pohybové hry ak chceš chodiť, môžeš, ak nie, tak nie. Ber to tak, že pohyb je potrebný a zdravý.

swistica

Vybav si necvicenie. Telocvikari su kapitola sama o sebe a nema vyznam sa s nimi vobec dotahovat. Pohybove aktivity rozvijaj vo volnom case.
Este poznamka k natacaniu - toto si v ziadnom pripade nemoze dovolit bez suhlasu tvojho zakonneho zastupcu.Nabuduce sa voci tomu ohrad.Ona by tiez iste nesuhlasila, aby ju ziaci nahravali.

problemisko

taketo problemy poznam osobne aj taku idiotsku telocvikarku. mozno je to aj ona, tiez sme sa stazovali aj u riaditelky, sice nam prikyvla, ale nic nespravila. a hovorila, ze to robi furt, ze takych pripadov mala plno.
neboj sa stazovat a riesit to, ona si toto nesmie dovolovat, to je sikana. ja byt riaditel, tak ju vyrazim.