Preco to tucni ludia robia?

Príspevok v téme: Preco to tucni ludia robia?
Chriss_ba

Mam taku otazku. Uz dlhsie ma to “provokovalo”, ale vzdy som to nechal tak. No neda mi to.. preco maju tucni ludia potrebu poukazovat na chudych a hovorit im veci typu “priber; najedz sa; co nejes?; mas anorexiu?; vyzeras hrozne; si ako smrtka..” a podobne? Pritom dotycna osoba nemusi byt anorekticky stihla, kost a koza, ale ma normalnu vahu. Ale aj keby, kde sa v tucnych ludoch berie tato vlastnost? Sami nie su dokonali, ale posudzuju inych? Ked im clovek nieco povie k postave, urazia sa, ale oni toto mozu robit? Asi vsetci, alebo lepsie povedane, vsetci tucni ludia v mojom okoli toto robia..
Mate aj vy podobne skusenosti?

Bubliii

Myslim, ze dospely clovek by mal vediet na podobne poznamky reagovat aj bez toho, aby zakladal temu na fore. Tiez som sa inak s takymi komentarmi nestretla, i ked mame v rodine pribuznu ktora s oblubou "ohovara" tucnejsich ludi na ulici, ze ako to vyzeraju. Ked som s nou vtedy bola, tak som jej povedala ze mna jej komentare nezaujimaju.
A by ma zaujimalo, kolko z tych, co takto ohovaraju inych sa vobec zamyslel nad tym, ze za tym moze byt aj nejaka choroba - aj za chudostou, aj za nadmernou vahou. Ved na cele to nikto nema napisane, nie? Preto neposudzujem cudzich ludi na ulici.

simiona

Autor, súhlasím s tebou, sama som to zažívala aj zažívam. Presne tieto slová vravia tuční chudým. Opačne sa to nestáva, lebo by to boli urážky a dobre, že nie rasizmus. Ber to tak, že oni strašne zavidia ľuďom, ktorí môžu hocičo, hocikoľko a hocikedy zjesť a nepriberú. Hlavne tie, čo držia všelijaké diéty a aj tak nemôžu schudnúť. Lenže to sa treba aj hýbať a nie len sedieť na skysnutom zadku. Všimla som si, že ti chudi sú stále v pohybe, stále sa ponáhľajú, behajú. Tuční ľudia skôr len sedia alebo postavaju a komanduju, prípadne čakajú, či niekto neurobí veci za nich.

momentik25

pre tých, ktorí sa zastávajú tučných:
chápem keď je niekto tučný zo zdravotných dôvodov...

ale keď sa niekto zdravý s prepáčením vyžerie ako prasa tak nech nečaká že ho za to ľudia budú chváliť. je to nezdravé.. ako fajčenie - zbytočne si človek ničí zdravie, tak prečo ho v tom podporovať?
a tí tlstí, čo toto hovoria "chudým" (v ich ponímaní chudý je každý kto nemá obezitu, ale len normálnu váhu) si len zvyšujú sebavedomie, ktoré im chýba kvôli tomu že sa nevedia ovládať... ľudia ktorí majú zdravotné ťažkosti toto nehovoria nám "chudým" :)

petroneta

Prečo to chudí ľudia robia? Nežer toľko, prasa. Tá je viac široká než dlhá. A podobne.
Tak medzi tučnými ako aj medzi chudými sa nájdu takí aj takí ľudia. Pozerala som serial: si to, čo ješ. A tam tí nešťastní obézni ľudia hovorili, koľko im okolie ubližovať, a to aj vtedy, keď napriek obezite nesprávnou výživou organizmus v skutočnosti hladoval.

pomocnica

Lebo závidia tým zdravým ľuďom postavu a chcú aby pribrali a vyzerali rovnako nezdravo a nepekne ako oni....