Pre dievčatá čo už TO majú za sebou

Príspevok v téme: Pre dievčatá čo už TO majú za sebou
Tosomjalili

Takže ahojte, na úvod by som Vám chcela povedať pár slov o mne. Takze volám sa lili a chodím do siedmej triedy. Prsia mám (začali mi rast asi pred rokom) ochlpenie mi začalo rast už v 3. triede. Výtok som začala mat zhruba pre rokom a pól. Mám veľa alergii na potraviny. Mohlo by to nejako ovplyvniť príchod mojej prvej menštruácie? S mamou som sa už na tuto tému rozprávala, dala mi aj intímky ale pýtala som sa jej či môžem používať aj tampóny a ona povedala že nie ? no a späť k téme... takze moja mám dostala menštruáciu v 7.triede a takisto aj moja sestra. Chcela by som sa spýtať na približný výpočet mojej prvej menštruácie aby má to nejak neprekvapilo. Aaaaa ešte má poslednú domu pichá v podbrušku a cítim tam taký tlak. A ešte by som položila jednu otázku. Ako budem vedieť že menštruáciu onedlho dostanem ?(myslim 1 týždeň dopredu) za každú odpoved ďakujem !!!❤️❤️❤️

petroneta

Priemerný vek na prvú menštruáciu je 13 rokov a 1 mesiac. Hmotnosť musí byť nad 40 kíl, aspoň okolo 42. Nie sme jasnovidec, aby sme Ti týždeň vopred mohli prorokovat príchod prvej menštruácie, to vie lekár na základe ultrazvukového vyšetrenia maternice. Bolesť v podbrušku môžu byť črevá - trávenie, močové cesty- prechladnutie, vajecniky- prasknutie folikula s vajickom uprostred cyklu, alebo maternica pred menštruáciou.

Prezyvka55556

Ja mám skoro to iste ale stále mi treba na wc( zápal močových ciest nemám už som mala veľa krát ale toto je iné) môže to znamenať že sa mi to blíži ?

Anabel942

Niekedy byva den pred menstruaciou mierna bolest v bruchu ale nie vzdy a nie kazda to ma. Casom sa naucis tu bolest rozoznat od inej. Nie je to ale pichanie, skor stala bolest. Ja som teda pred prvym menzesom nemala ani bolest ani ine priznaky, proste som si nasla v nohavickach krv a to bolo vsetko. Pravdepodobne dostanes menzes v podobnom case ako tvoja mama a sestra cize uz coskoro.