Existencna kriza?

Príspevok v téme: Existencna kriza?
Letsgo10

Caute, mam 22 rokov asi pred rokom a pol som dostal prvy krar uzkost a odvtedy to je na prd. Najprv som si myslel, ze idem iba odpadnut, videl dom zahmlene, tocila sa mi hlava, buchalo mi srdce a bol som vylakany. Neskor prisla rec na uzkost, tak som o tom zacal citat a samozrejme pri uzkosti boli katogorie psychickych ochoreni, o ktorych som cital a samozrejme som sa zacal bat schyzy, kazdy den mam otazky co ked to bude ono, co ked to zacina uzkostou atd. lebo to je asi najtazsie psychicke ochorenie, ktore samozrejme ovplyvni zivot, a to moje ciele boli dovtedy samozrejme mat slusnu pracu, byt aktivny, robit co ma bavi, zariadit si byvanie a nebyt odkazany na druhych, byt v pohode, co pri schyze neviem ci je mozne. K tomu myslienky na to, co vidia, pocuju taky ludia, co ked to dostanem a stane sa nieco zle, cital som clanky s pribehami co o tom pisali a predstavujem si to ako sa mohli citit, co ked to budem mat, no nic prijemne, samozrejme nastava boj v hlave typu ( bude to v poho, ale co ked nie, ano, nie atd ) cital som o lepku, ze to skodi a ked zjem nieco z lepkom zase nastava boj v hlave (co ked mi to uskodi, ale nie neuskodi a zas) kedysi dom fajcil marihuanu, ale uz 5 rokov nefajcim, to je vlastne asi jediny dovod preco sa toho bojim (klop,klop,klop ) proste je to na prd, mysel mam tak unavenu, ze sa citim jak blb, neviem pustit destruktivne myslienky, ale zaujimave, ze sa nebojim bipolarnej poruchy ach. Psychologicke chodim vraj to prejde a mam len panicku uzkost. Povedala, ze marihuana mi to moze zhorstit teraz zas sledujem vonku napr. Ci niekto fajci a taky strach z toho, kedze som niekedy aj ja fajcil tak mam vacsinu takych kamosov tak ani nechodim moc von, ked hej potom sa umyvam aj ked nefajcia pri mne samozrejme. Ked je zamracene a fuka je to na hovno tiez, ide to tak, ze mi je blbo potom prechadza do pohody a potom zas dost pozitivne emocie a zas dokola cez den. Pekne na prd to je, mam brat alventu, ale zatial som si ju nedal, moc tomu neverim, viem, ze to je v hlave a hladam sposob, ale to je asi tazsie jak hladat ihlu v kope sena. Poznate to niekto nahodou?

duska223

toto su veci, s ktorymi sa v zivote stretne kazdy, skor ci neskor, myslim, ze je podstatne v takych chvilach stretnut sa s psychologom :)

ahjajjaj

v lekárniach predávajú, ale asi aj na internete sa dá objednať enzým tryptofán. Je zostavený z prírodných zdrojov, a napomáha psychickej pohode. Možno by stálo za to vyskúšať ho. Ja som rozhodnutá to skúsiť, najmä pre občasné problémy so spánkom, ktorý je pre mňa viac dôležitý ako pre ostatných, lebo som po zápalovom ochorení mozgu a zvýšená únava po chorobe- či vlastne ešte počas choroby teraz- mi veľmi negatívne ovplyvňuje kvalitu života a obmedzuje moje možnosti začleniť sa znova do normálneho života.

Idriss

Tieto paranoje som mal aj ja ,že mám schizu .Veľmi som sa toho bal a stále som nad tým musel premýšľat presne tak ako ty. Začal som brať Eliceu a po pár mesiacoch pohode už .