správanie mojej sestry

Príspevok v téme: správanie mojej sestry
MysskA

Ahojte,
viem že toto nie je tak úplne moja vec, ale jednoducho to už chcem riešiť aj ja. Mám 22 rokov, moja sestra 26. Obe bývame u rodičov. Ona už niekoľko rokov chodí do práce. Za posledné roky mala snáď 15 frajerov. Nie je to o tom, že by bola "ľahká", ale o tom že s ňou nikto nevydrží a po nejakom čase ju odkopne. Problém je v jej správaní. Myslí si, že ona môže všetko. Všetko musí byť podľa nej. Ak sa Zem netočí presne tak ako ona chce, tak je zle a bordel. Navyše sa ani len sama o seba nevie postarať. Nevie nič navariť, nič sa jej nechce, dokonca ani párky uvariť sa jej nechce. Večeru väčšinou ani nemá len preto, lebo sa jej nechce nič chystať. A raňajky jej hocikedy nachystajú aj rodičia. Občas pomáha s upratovaním, ale to sú vážne len také ľahšie veci, napr. ja takmer každý týždeň vysávam, jej to rodičia ani neprikážu lebo by to nespravila poriadne. Hocikedy jej dohovárajú, no ona sa nemieni zmeniť.
No na druhej strane rodičia za ňou aj (podľa mňa až príliš) stoja. Nemám pocit, že by ju mali radšej ako mňa, nič také. Len ako sa ona správa a oni ešte hocikedy si ju zastávajú aj keď by podľa mňa nemali. Napr. pri jej poslednej hádke so súčasným priateľom vraj išlo o to, že ju jeho mama nemá rada. On si svoju mamu zastal a vravel, že má na to dôvod. Boli totiž u jeho rodičov a vraj sa správala dosť drzo (u nej úplne normálne), tak si ju jeho mama "vzala do parády" a poriadne ju vykričala čo si to dovoluje. Moja sestra mu potom vyčítala, že čo ju rýchlo odtiaľ odviedol, miesto toho aby sa mame postavil. No a na koho strane boli naši rodičia? Samozrejme na strane mojej sestry, vraj sa jej ako správny chlap mal zastať pred vlastnou mamou, že nech jej aj dodatočne dohovorí a podobné kecy. Naši mu poriadne dohovorili čo by mal chlap robiť, rovnako ako mnohým pred ním (a mnohí sa už potom ani nevrátili).
Riešením tejto veci nesledujem žiadne moje záujmy, predsa len chodím na vysokú školu, bývam na intráku, počas semestra chodím domov každý druhý víkend. Už len niečo vyše roka a budem mať po škole. Mám už vyše 3 roky priateľa, takže ak nám to vydrží tak sa od rodičov odťahujem. Len ma proste trápi to, že moja sestra ostane rodičom na krku zrejme ešte dlhé roky. Má teraz síce priateľa, no je mi jasné že ešte tak mesiac a koniec, veď žiadny jej vzťah nevydržal viac ako pol roka.
Preto by som chcela vedieť aj vaše názory, čo by ste robili v takejto situácii vy, ako by som mohla rodičom dohovoriť. Ďakujem pekne za komentáre.

slobodnemaciatko

Neboj sa, ked odides, tak sa im otvoria oci a uvidia ten markantny rozdiel medzi vami a jej nedostatky vystupia do popredia. Tym vsetkym zucastnenym najviac pomozes. Inak povedane, nezotrvavaj tam, kde si ta nevazia a neocenuju. Zariad si svoj zivot podla vlastnych predstav a s ludmi, s ktorymi chces. To, ze je niekto tvoja krv neznamena, ze musis vsetko znasat. Lubit mozes, ale zit s nimi nie.

Kikirik

Chcelo by to vypocut si i verziu tvojej sestry lebo pravda bude asi niekde uprostred. Zatial to vyzera ze ona je ta zla a ty ta dobra co sa tvari ukrivdene a hra obet ako chce svojej sestre pomoct tym ze na nu nakyda poza jej chrbat verejne na nete.

Kikirik

Ja by som to zas az tak cele nevidela ako pises pretoze doma mam podobnu sestru ako si ty. Skor mi to pride ze jej v niecom zavidis resp zavidis jej vztah s rodicmi alebo nieco ine a preto mas potrebu na nu kydat ako i v tomto prispevku nic dobre na jej adresu. Evidentne mas problem ty a nie ona. Odporucam ti starat sa o seba nemontovat sa jej do zivota a prestat sa tvarit ze si lepsia len preto ze ona ma inu povahu nazory a ty s nimi nesuhlasis a stve ta ze nie je ako ty. Ani taka nikdy nebude tak si svoje mudrosti a rady co by mala a nemala nechaj pre seba lebo je zjavne ze nielen ze ti na nich kasle tvoja sestra ale i rodicia. Zi si svoj zivot skonci skolu a odstahuj sa s priatelom. Ak to nedokazes pomoc potrebujes ty nie ona.

Kalgan1

Najlepsie asi bude, ked sa do toho nebudes miesat a zit si svoj zivot. Rodicia sa s tvojou sestrou sami musia vysporiadat. No sestra je uz dospela a tazko zmeni svoj pristup... Kazdopadne ja by som sa do toho nemomtoval a nelial olej do ohna

Guyio

Preboha naco to chces riesit? Ty si ina, sestra je ina, rodicia su ini, kazdy sme nejsky. To skoze si predstavujes, ze vasi nieco povedia sestre a ona sa zmeni a cely zivot sa bude kontrolovat, aby sa spravala podla toho, ako si to niekto predstavuje a nie tak, ako to citi ona prirodzene? V tom je pestrost zivota. Ja by som skor dohovoril tebe, ako sestre, lebo ty mas problem, nie ona. Spravaj sa k nej podla zasady, zi a nechaj zit! Je to jej zivot, ked si ho pokazi, bude to iba jej pokazeny zivot a ked jej rodicia budu pomahat, bude to ich slobodne rozhodnutie. Mozno to, co ty vnimas ako zlu zivot, moze niekto vidiet ako super zivot. Ukludni sa dievca, studuj, upratuj, uzivaj si priatela a budes sa mat dobre, ak sa budes starat do inych ludi, tak sa to obrati proti tebe. Chod prikladom, ale iba cinmi, nic slivne neries a nekritizuj. Si mladucka, nevies o com je zivot. Sme tu len kratko, velmi rychlo to uleti a bola by skoda, ak by si ho premarnila montovanim sa do zivota inych namiesto toho, aby si tu energiu davala radsej do toho svojho.

ahjajjaj

nerob nič, staraj sa o seba a nezasahuj. Ak sa pokúsiš o niečo, ľudské ďakujem za to počuť nebudeš, a ešte Ty budeš tá zlá. Ak je problémom to, akí sú iní ľudia, nemáš veľa šancí. Oni sú takí, akí sú. Ak budeš mať dieťa, to si vychováš, a Tvoja výchova bude mať naň vplyv. Ako matke by Ti príšerne zle padlo počuť zlé slovo na svoje dieťa, aj keď by si cítila, že sú pravdivé. Aj vrahovia a násilníci majú svoje matky a mnohé z nich svojích synov milujú a nechápu, ako mohol niečo také urobiť a trápi ich to viac, než ich synov. Na rodičov Tvoje slová pozitívny vplyv mať nebudú, a ani na sestru, veď aj matka jej priateľa si ju márne vzala do parády. Ak chceš zmeniť svet, zmeň samu seba a keď si Ty v pohode, tak ostatné nech Ťa netrápi. Sú veci, ktoré neovplyvníš, a ak áno, iba si tým prihoršíš. Proste každá rodina má svoje smutné tajomstvá, v Tvojej je to povaha Tvojej sestry a neschopnosť Tvojích rodičov robiť s tým niečo.