Čo k tomu ľudí vedie?

Príspevok v téme: Čo k tomu ľudí vedie?
Nepochopitelne

Ahojte, zaujima ma, co vedie ludi k tomu, ze si vytvaraju viacero uctov na roznych socialnych sietach (dajme tomu, ze instagram) no a potom si z tych inych “anonymnych” uctov lajkuju svoje prispevky na tych ostatnych uctoch?
Je to podla vas nejaka choroba dnesnej doby a nahananie sa za lajkami?
Viem, ze je to taka hlupost :D, ale toto som si na jednej osobe (hlavne na nej) vsimla uz davnejsie. Je schopna si z ostatnych cca 6tich uctov lajkovat jeden prispevok na dalsom ucte.. A je mi z toho trapne a smiesno.. Vazne su dnes lajky take dolezite a ludia nimi taki posadnuti?

Susannee

Ti ludia ani nemusia byt nejaki znami a tuziaci po spoluparaci s nejakymi firmami.. Staci, ze su sfanatizovani dnesnou dobou. Tiez tak poznam jedno dievca, ktore ma svojich osobnych uctov na instagrame asi cez 5, lajkuje si z nich prispevky na dalsich jej uctoch “motivacnych”... Asi tym tiez sleduje to, aby mala viac like a nieco si tym kompenzuje. Mne to ale pride chore a ubohe..

swistica

Ono to asi bude suvisiet aj s vyhladavacim algoritmom. Cim viac likov a komentarov, tym viacerym ludom sa prispevok zobrazi, tym viac followerov ziskaju no a nasledne mozu kontaktovat firmy, aby im poslali svoje produkty a este zaplatili za to, ze ich zverejnia na svojom ucte.

Kalgan1

Je to celosvetovy fenomen. Nove technologie rodia nove problemy. Facebook, resp. Instagram su zidealizovanym odrazom sameho seba, clovek sa chce ukazovat v tom najlepsom a najpozitivnejsom svetle a trebars cez lajky si masiruje vlastne ego, lebo cez ne nahana uznanie druhych ludi a uznanie svojho socialneho statusu. Preto ma vela ludi, co travi vela casu na soc. sietach, depresie, pretoze myslia, ze "vsetci su taki stastni, uspesni a krasni" ale ja nie, nemam 1000 friendov, milión followerov, nieco so mnou nie je v poriadku". Preto sa tolko ludi nahana za lajkmi. Ked mi das lajk, akoby si ma potlapkal po pleci, ze "hej, si super!"

Socialne siete a internet vo vseobecnosti vytvaraju socialne bubliny, mikrosvety atomizovanej spoločnosti. Ked citas len "svoje spravodajske portaly", "svoje fora" je clovek v podstate v usavretej skupine, kde vidi, cita a pocuje nazory, ktore su mu vlastné a ich este viac potvrdzuju, utvrdzuju a legitimizuju. Aj na FB v newsfeede vidis častejšie veci zo stranok, ktore si lajkoval, ktore su podobne, ktore by ta mohli zaujimat, takze si coraz hlbsie vo vlastnej bubline. Je to istym sposobom ako zit v sekte. Clovek je izolovany od vonkajšieho sveta, ktoreho odrazy vnima len cez optiku svojho spoločenstva. To, podobne ako algoritmus FB newsfeedu, ti ukazuje len zuzeny a filtrovany pohlad na svet.

Na druhej strane je napr. Instagram biznis. Nove technologie, nove prilezitosti. Ked nejaka baba zaraba tazke prachy len s tym, ze sa tematicky cez 30 filtrov foti v bikinach s vytrcenym zadkom a ma milion followerov a este jej davaju za to prachy firmy kvoli reklame, tak co uz, to je kapitalizmus.

Stado

Vedie ich k tomu to, ze pochopili myslenie Slovakov. My sme stado, nie individuality s vlastnym mozgom. Ked rozkaze strana, tak ideme, volime ju, preto zvitazi, lebo ju len malo rozmyslajucich nevoli, lebo ich je malo. Ideme tam, kde idu vsetci, dame like, ked je tam viac likov. Ja napr. nechapem, ze ganga style ma skoro 2 miliardy videni, ved to je uplna somarina a je to dane tym, ze ked niekde ludia vidia, ze za tym idu vsetci, tak sa pridaju aj oni, aby neboli outsidri. Cize ked si niekto narobi viacej fiktivnych likes, tak je velka sanca, ze sa pridaju aj ostatni. Ludia su strasni bIbci, co narobis.