Bilingválne gymnázium alebo bilingválne OA?

Wertqe

Tak potom nie je nad čím premýšľať, 100% gymnázium. Na OA by si sa potom možno zbytočne trápila v odbore, ktorý ťa ďalej nebude lákať a niekde v 3.-4.ročníku možno zistíš, že chceš ísť, ja neviem, na medicínu, čo je úplne mimo OA a musela by si sa to sama doučovať (čo nie je najľahšie a nie každý to zvládne).

ahjaj

gymnázium je pokračovanie základnej školy. Takže všetky predmety, navyše dvojjazyčne. Na OA máš primitívnu matematiku, žiadnu fyziku, a biológiu tiež len veľmi jednoduchú, ktorú vieš aj zo základnej školy a zemepis tuším ani nemajú. Budeš mať hospodársku korešpondenciu, účtovníctvo, podnikovú ekonomiku a hospodárske výpočty. Aj odtiaľto sa vieš dostať na VŠ, ale tam budeš potrebovať doučovanie z matematiky, kým pôjdeš na ekonomickú a dobre by sa Ti darilo na VŠ jazykového zamerania, čiže keď aj na VŠ chceš študovať jazyk, ale to aj cieľová znalosť jazyka na VŠ je C1 + ak si pedagogického zamerania, tak psychológia a pedagogika k tomu, plus didaktika, fonetika-fonológia, lexikológia, morfológia-syntax, literatúra, na filozofickej tlmočníctvo-prekladateľstvo. Z gymnázia môžeš ísť všade, z OA smer jazyky, pedagogika, ekonomika

Cloo2

Nemáš za čo :) tiež si myslím že je lepšie to gymnázium kvôli možnostiam v budúcnosti. Veľa šťastia pri výbere teda :)

Cloo2

V prváku som chcela po prvom polroku prestúpiť kvôli náročnosti. Predsa len učíš sa všetko v druhom jazyku, na začiatku je toho naozaj veľa a ešte aj tá zmena prostredia :D po čase si zvykneš nájdeš si v učení systém, fajn kamarátov a nebudeš si vedieť predstaviť lepšiu školu.
Jasne že sa musíš pripraviť na to že je to najnáročnejší typ štúdia pretože sa musíš učiť všetko a zároveň v dvoch jazykoch. Toto všetko ťa ale pripraví na výšku, dokonca naši absolventi hovoria že výška im príde úplne jednoduchá lebo na strednej boli zvyknutý sa veľa učiť. A vedieť cudzí jazyk na úrovni C1 je v živote veľké plus.
Ak sa ale bojíš tej náročnosti, poviem ti že ja sa učím úplne minimálne a prechádzam na dvojkách trojkách takže dá sa tam prechádzať aj bez nejakého bifľovania každý deň. Základ je len nájsť si v tom všetkom systém a nestresovať. :)

Cloo2

Tiež som si vyberala medzi bilingvalnou OA a bilingválnym gymplom, nakoniec vyhralo gymnázium lebo som nevedela čo chcem robiť v budúcnosti a chcela som ísť na výšku. Súhlasím s predchádzajúcimi odpovedami. Ak plánuješ ísť na VŠ určite choď na gymnázium ale hlavne si pozri na akej úrovni sú obe školy a podľa toho vyberaj.