Ako si mam pomoct?

Príspevok v téme: Ako si mam pomoct?
haha12345

Ahojte, ako by ste riesili situaciu no a teda ze musite pracovat lebo nemate z coho zit a ochoriete nejak.Psychicke problemy alebo malatnost unava a kvoli tomu nemozete vykonavat robotu? Co vtedy? Da sa napriklad platit podnajom aj ked nerobite? Z nasporenych penazi? Alebo ako by ste toto riesili ked nemate partnera ani pomoc rodiny.Na koho sa obratit a ako to riesit.Som chorlava vobec nemam silu zit no dochadzaju mi usetrene peniaze a musim niekde robit.Samozrejme ze do kanclov kde clovek len sedi a robi si sam je rodinkarstvo takze musite makat vyroba alebo nejaka zodpovedna robota no nato ja nemam silu.Co mam teda urobit?V minulosti som mala priatela ale nedavala som ani domace prace a taka zlost.Snazila som sa ale neslo mi to.Nevedela som co varit vymyslat nenechaval mi ani peniaze takze ani nebolo z coho varit Za pratanie ma karhal pritom mi nepovedal co ocakava.Chcel aby som na vsetko prisla sama.Lenze ja som vela veci nerobila lebo doma ma karhali ked som zobrala zly mop zly hrniec.Dostala som bitku.Takze som sa bala niektore veci robit a radsej som sa priatela opytala.No on mal zlost ze neviem nic robit sama.Napriklad som nedala prat lebo som nevedela ci uz je dost bielizne, no ale prisiel a nadaval ze nema si co obliect do prace lebo som neprala ale mal tam len dva tricka a jedne boxerky tak s ze teda nech sa viac nazbiera.Tak ale dostala som krik.A tak som sa rozhodla pracovat nech mam od toho pokoj.No malilo sa mu ze mam zlu robotu maly plat.A dokonca som robotu ani nezvladala lebo na byte robili party a ja som potom nevstala do roboty, alebo bola uplne unavena.Pripadne sme pili , oni mali v pohode roboty kde si aj mohli oddychnut pospat ale mna napinalo na vracanie a v robote som bola zelena.A tak som ani nemohla robit.No na byte som nedokazala nepit.Ze oni teda piju a ja nie.Lebo boli taki ze sa vysmievali chvalili sa vysoke ego ze oni mozu a ja som srab.Videla som to.Lebo som mala trocha zlost ze ja nemozem a oni sa v tom zrejme vyzivali.Vztah som neustala.Doma je peklo.Ostala som sama na vsetko a som teda uplne slaba.Neviem kam sa obratit? Lebo mam pocit ze som zivot prehrala.

momentik

moznosti mas vela. najprv prestan pit, potom pojde vsetko.
najdi si lahsiu robotu, hoci aj na kratsi uvazok, mozes niekde ako predavacka. alebo sa daj vysetrit, ci nie si pripad invalid, potom budes poberat invalidny dochodok. byvanie niekde na ubytovni, ale nie s ozranmi a tvojou starou partiou. domacich prac sa neboj, to je jedno aky hrniec, aky mop. dve veci oper rucne, ked je treba.

Okt

Inak co sa tyka depresie, ak by ti ju diagnostikovali, antidepresiva ta daju do cca 3 mesiacov dokopy, cize je mozne si na ten cas vybrat PN. Inak o tom je zivot, malokto moze doma lezat a nic nerobit, to by sme asi chceli vsetci, kolko krat si poviem, ze to uz nezvladnem a potom predsa sa nejako povzviecham a idem.

Okt

Neladzem ani ja a co, chodit do prace musim, takze vstanem a idem, hypoteka, najom nepusti. To ste kazdy den pili? No dobre, ze to uz nerobis, akurat by z teba bola casom alkoholicka.Osobne nepoznam pracu, kde ludia chodia spat, takze zase nezavid inym, ze po prepitej noci sa isli do prace vyspat, určite ziadny zamestnavatel nechce v raci človeka, čo sa v noci sťal a potom v praci ledva fungoval, alkohol si nechaj na volne dni. Ludia chodia do prace aj chori, invalidky su okolo 100-300 e a aj to musis byt vazne chora, takze nic ine ti neostava, len sa normalne vyspat a do tej prace ist.

ahjaj

vzťah si neustála nie kvôli vlastnej neschopnosti. Vyprať na seba si mohol aj priateľ a taktiež Ti dať peniaze na nákup. Mala si jednoducho nevhodného priateľa, ktorý nemal ani najmenšie právo na Teba kričať. Na druhej strane keď už samostatne bývaš by trochu samostatnosti fakt neuškodilo, proste nebáť sa pustiť do niečoho a viac si veriť. Opustila si domov, kde Ťa kritizovali, ale treba opustiť aj to, za čo Ťa kritizovali a pustiť sa do toho. Zdravotný stav diskutovať s lekárom.

sne-zienka

P.S.: unavený a malátny je pred robotou asi každý. A ver tomu že 50 percent pracujúcich tam chodí vyslovene s nechuťou. Ja som malátna a unavená furt. Ale zatiaľ žijem. Daj sa dokopy kým ešte nemusíš robiť pár týždňov - mesiac, možno dva, tri.

sne-zienka

Ja som tiež v podobnej situácii, depresie a tak ďalej, ale robiť proste musím. Čo chceš doma robiť keď ani neupraceš? Ležať a depkovať? Skús si nájsť čo najjednoduchšiu prácu - prípadne aspoň na čiastočný úvazok, alebo aspoň brigády. Keď máš našetrené tak si asi predtým pracovala a zarábala celkom fajn, takže určite si celkom šikovná. A nechodiť do roboty alebo že ti je tam zle keď piješ? Tak proste pred robotou nepi. V robote to nikdy nie je lážo plážo a nikto okrem pár šťastlivcov ktorý robia naozaj to čo ich baví tam nikto nechodí s radosťou. Už dávno si mala byť u psychiatra, psychologa či na psychiatrii kde by ťa dali dokopy, aby si mohla ísť čo najskôr pracovať, ked ti ani oddych doma nepomohol. Viem, že lahšie sa to povie ako spraví, ale nič iné rozumné ti neostáva. Bez peňazí sa nepohneš. A na to neni žiaden trik, ani žiaden spôsob ako to obísť, bohužial. Ja si nemôžem ani dovoliť vegetovať pár mesiacov doma či na psychiatrii, lebo potrebujem nutne peniaze - nájomné a tak podobne - to sa samé nezaplatí, som v dosť kritickej finančnej situácii, a ubíja ma to čím ďalej tým viac, ale našla som si robotu a každé ráno sa premáham vstať a ísť tam - ale proste musím. Vyhľadaj čo najskôr odbornú pomoc. Ležať doma v depresiách a v postate nič nerobiť - to neni cesta. A že sa ti smiali že nepiješ? Tak sa treba vykašlať na takých ľudí. Skús si trochu veriť a hlavne niečo rob, hocičo, len sa pohni aspoň trochu vpred.

Mierko

Z ktorej casti Slovenska si? Kolko mas rokov? Ake vzdelanie?
Pocuvaj, si ako cez kopirak pribeh jednej mojej kamosky.
Riesenie je okamzite zajst za psychiatrom, lebo je uplne jasne, ze si tym vsetkym prezitym velmi poznacena. Treba mu povedat vsetko aj o tvojej ekonomickej situacii. Mal by ta vypisat na dlhodobu PN. Potom zajst na socialku (toto bude pre teba strasne tazke, tieto vybavovacky, lebo tychto sa ludia s uzkostami a depresiami velmi boja, ale musis) a tam im treba ukazat papier od psychiatra a poziadat o davky v hmotnej nudzi, resp. poziadat o pomoc. Najlepsia je pre nich otazka : Pozrite, tu mate potvrdenie, ze nie som schopna pracovat, nemam ziadny prijem, nemam kde byvat a ani nikoho, kto by mi pomohol. Mam tazku depresiu, v pripade, ze mi nepomozete, hrozi mi smrt samovrazdou. Ako mi vie vas urad, ktory je na taketo veci urceny, pomoct?
Kludne mi mozes napisat na starostlivy@centrum.sk ak by si sa chcela poradit mimo toto forum. Fakt viem velmi presne, ako sa citis a aj to, ze sem pises v dobe, kedy uz bezni ludia spia...