Aké jazyky sa dnes oplatí vedieť?

Príspevok v téme: Aké jazyky sa dnes oplatí vedieť?
Marina99

Ahojte,
mám 18 rokov a v škole sa učím anglický a nemecký jazyk. Jazyky ma celkom bavia, sama sa ešte učím španielčinu. A v poslednej dobe premýšľam, či je lepšie vedieť jeden jazyk poriadne, alebo ich vedieť viac (povedzme 3-4), ale na úrovni priemernej B1? Čo myslíte vy?
Plánujem sa totižto viac venovať spomínanej špnielčine a v poslednej dobe ma veľmi láka aj ruština. Myslíte si, že sa dokážem v priebehu pár rokov vypracovať aspoň na B1 z ruštiny? Alebo radšej kašlať na to? Popr., aké cudzie jazyky sú podľa vás dnes najdôležitejšie, resp. najviac požadované (samozrejme, okrem anglického jazyka)?

Asi úvod pôsobí chaoticky, no jednoducho mám cudzie jazyky rada a sama neviem zhodnotiť, či radšej zostať pri klasike- ang. a nem., alebo rozvíjať aj iné jazyky, ale už možno nie na takej úrovni.

Ďakujem vopred za príspevky k veci. :)

swistica

V nasom geografickom priestore su podla mna najdolezitejsie anglictina s nemcinou. Tie treba vediet minimalne na B2. S B2 vies v praci uz v pohode fungovat. Ak budes dobre vediet anglicky a nemecky a mas kapacitu i na dalsi jazyk, tak sa mu urcite venuj. Ak nie, tak len poriadne natrenuj tieto dva. Pri vybere dalsieho jazyka by som uz brala nejaky netradicny, ktory u nas vie len malo ludi.

jazyky

Marina, to zalezi od toho, co chces v buducnosti robit, studovat, na aku drahu sa vydat. ak ta to bavi, tak len studuj. drzim palce!

lisiacica

Este co sa oplati, tak urcite davam na prve miesto AJ a NJ, a potom kazdy dalsi je plus. To uz by som nechala na tom co sa ti paci :) Tiez zalezi ci chces zit na slovensku alebo v zahranici. Podla toho sa rozhoduj.

lisiacica

uc sa tak aby si bola v jazyku sebaista, mohla povedat ze jazyk ovladas, komunikujes, a si schopna v danom jazyku pracovat. To je dolezite, a nie uroven podla tabulky. Poznam ludi s B2 certifikatmi ci uz nemcine alebo anglictine, ale zaplakala by si ked zacnu rozpravat. Ziadnu firmu nebude zaujmat ze "nieco" vies v 3-4 jazykoch, radsej 2 kde rozpravas prirodzene a sebaisto. Ja ovladam 4 jazyky, z toho 2 na profi uovni (C1), ktore aj v praci pouzivam (AJ a NJ). A potom este taliancinu a polstinu, ale tie mi vystacia tak pri pive s kamosmi alebo na dovolenke, pozriem si film, atd. B1 je inak podla mna zbytocne. Za mna C1 alebo nic. Vela zabavy :) Tiez mam nadsenie pre jazyky.