... po dnešnej udalosti mám trocha výčitky no možno neprávom...
Takže začnem od začiatku...
Žijem v domacnosti spolu s mojím starším bratom a mamou. Nebudem písať presný vek, len spomeniem že brat je len o pár rokov starší. Otca už nemáme.
Môj brat dnes bol na nejakej oslave, samozrejme že padol tam nejaký pohárik a pravdepodobne neodhadol svoju mieru. Ako to nejak neriešim veď stane sa. Bol som po neho na tu oslavu autom, no keď som tam prišiel najprv, som ho nevedel nájsť keďže bol dezorientovaný.. Keď som ho konečne našiel bol špinavý a stratil nejaké veci, ktoré som potom hľadal. Našťastie som všetko našiel, problém bol keď som sa s bratom vrátil domov, mama už vedela o čo ide keďže mi medzičasom volala.
Keď sme sa vrátili domov, brat dostal od mamy kazanie. Jemu praskli nervy a odstrčil mamu, ale takou väčšou silou.. ja som zakročil oddelil som ich a niekoľko krát som brata plnou silou udrel po chrbte. Spravil som všetko preto, aby sa medzi sebou nebili a nehádali a aby to nepokračovalo. Mamu som vyhnal do inej izby a brata som sledoval aby si nič nespravil, ani sebe ani nikomu z rodiny. ...on je takej povahy celkovo a teraz k tomu možno prispel ešte aj ten alkohol, ale aj bez alkoholu vie byť taký, rýchlo mu prasknú nervy a raz mal aj samovražedné sklony, kedy som hneď volal políciu.
... Našťastie všetko dopadlo OK, až sa bojím ako sa veci vyvinú ráno...
Ja som introvert, nekonfliktný typ, nemám rád hádky, bitky a to hlavne doma. Uvedomujem si, že mám len mamu a preto sa ju snažím chrániť, no zároveň mám rád aj brata... brat je inak v pohode, len tie jeho výbušné stavy, vtedy akoby nerozmýšľal čo robí. Posledné 4 dni som mal veľmi náročné v škole a tento incident mi vôbec k mojej pohode nepomohol, zas mám stres, nervy a bolesti hlavy... mám výčitky, že som udrel brata, ale zas som to robil pre moju mamu, čo myslíte zachoval som sa správne? Mám kvôli dnešku výčitky, aj to že u nás máme také nepísané pravidlo nenadávať doma a nejak mi dnes už praskli nervy a povedal som čo som nechcel.. posledný týždeň som vyťažený naplno, vystresovany zo skúšok v škole a ešte jeden takýto náročný týždeň ma čaká :/... nezvyknem takto doma nadávať a hlavne niekoho biť a mám z toho teraz výčitky..
Nemusíte písať nič... chcel som to zo seba len vypustiť von a keďže toto je anonymné fórum tak mi to prišlo ako dobrý nápad...
Zachoval som sa správne?
- Brother111 - Nemas mat preco take pocity alebo vycitky. Spravil si to, co si povazoval za vhodne.
Nespravil si nič zle, bál si sa o mamu a nevedel si ako ukľudniť brata, tak si si vybral menšie zlo, trocha ho udrieť...niesi zodpovedný za to, ako sa on chova, keď ma v sebe alkohol. Očividne si dobrý človek, máš ich oboch rád a tak sa snažíš až zabúdaš sam na seba. Ja by som ti o tom mohla pisať z vlastnej skúsenosti...
Prajem veľa síl a šťastia :)
Nič zlé si nespravil .Ved on začal vyskakovat tak to trebalo ukludnit ,nech sa spamata . Prajem ti pevne nervy. Nedaj sa
zachoval si sa spravne. drzim ti palce.
Podla mna si situaciu vyriesil spravne. Co vsak robis podla mna nespravne je ze si to moc beries na vlastnu zodpovednost. Moj typ je, ze tvoj brat sa podal dost na otca, ty uz nie.
Obaja sa otca svojim sposobom snazite v rodine nahradit a pritom zit svoj vlastny zivot. To nepojde.
Ak chces mat raz sancu na skutocny zivot tak sa nauc ze takato zodpovednost ti ju vezme v mieste v ktorom by ju naopak mala dat. Moj nazor je ze plna zodpovednost za situaciu je na matke. Nie, nevinim ju, ale ona musi prevziat zodpovednost.
Ak sa nic nezmeni a aj ked si ti to bude zdat nemozne, jedneho dna budes jeden z tych synov ktory vlastnu matku tazko nenavidia.
Dve a pol veci:
Aj ked to je tazke, jedneho dna si uvedomis ze za akcie najblizsich nezodpovedas, nie si vinny, povinny a vsetko ostatne, preto kym sa to nestane aspon zatial nad tym rozmyslaj.
Neviem akym sposobom premyslas o svojej buducnosti (ani nechcem vediet, nemusis to pitvat)ale urob v nej menej miesta pre rodinu z ktorej pochadzas a viac miesta pre seba ak chces svoju vlastnu, buducu rodinu.
Rodina povodna a buduca - predstav si ze chces sediet na dvoch stolickach, bud si budes presadat kazdu chvilu, nejako lezat nelezat poskrucany na nich, na jednej viac na jednej mozno menej, divne ich spojis jednu nad druhu a budes na tom labilne sediet kym nezletis, jedna sa zlomi..kombinacii je vela a plne forum.
upokoj sa, medzitým aj alkoholické delírium Tvojho brata vyprcháva a možno si toho veľa a presne pamätať nebude. Želám veľa šťastia pri skúškach a psychickej sily k rodine.