Halo - halo. Na FB si rad pozeram utulkacov. Ak neviete co to je, tak ide o zvieratka v utulkoch. Vzdy ak utulok prida fotkubzvieratka, ktoremu bolo ublizene, naroji sa stovka komentarov s prianim mrtvice, moru a sameho zla. Urcite sa nema zvieratkam ublizovat, ale preco ludia praju zle? Aj vy ste taki? Neboja sa ludia, ze to zlo sa im vrati? Alebo sa nevrati?
Zloprajnici
dobreuz - a zasa tu mame nejakeho, co je chorobne zatazeny proti psom?
1. Aky pan taky pes, ako si vychovas, ako sa k nemu spravas, taky bude!
2. Kolki ludia citia bezpodmienecnu lasku hm? Kolko ich je s partnerom pre prachy, kvoli sexu, doma u rodicov, lebo mama hotel atd. Decka miluju rodicov preco, lebo im davaju prachy a zivia ich? Cista laska u kolkych hm? Mozem menovat donekonecna.
3. Kolki ludia napadaju druhych, kolki vyvolali vojny, znasilnuju zeny, prznia deti, vrazdia sa navzajom, kolki znecistuju prirodu atd, kolke rodiny su dovadene, lebo ludom d...rbe?
4. Kolki ludia sa spravaju pudovo, mozu mat doma eno nuno vztah aj tak si idu za.... inde, preco? A doma do oci klamu, grc!
5. Kolko psov uteka od majitela? Velmi male percento a preco? Zrejme ma dovod, bud beha za fenami, alebo mu pri tom majitelovi nie je dobre, nevenuje sa mu a preto hlada inde!
K teme, je uplne normalne, ze cloveka ktory odsudzuje tyraniu, to takto vezme, ze danemu .... praje zlo. Co je na tom divne? Ma mu priat vyhru v loterii?
Ani jedno ani druhe není dobre. Ale keď si zoženiem bojové plemeno musí mi byť jasné že to pri chove takého psa nebude jednoduché. Odkiaľ sa berie v nich agresia a utocnost neviem.
Dobreuz a kolko psov uz napr. zabilo male dieta v rodine, pripadne majitelov psov? Napadlo a dohryzlo inych ludi, deti, cyklistov, co ten fotograf, co zomrel, ked fotil vtakov v prirode a napadli ho psy, vies si predstavit tu smrt, ked ta zaziva trhaju psy? Super pocit, ze? Vies radsej nech ludia utyraju 1000 psov (netvrdim, ze je to spravna vec, pisem len ako priklad) ako by mali psy zabit co i len jedneho cliveka. To naozaj mate ludia taketo myslenie, ze si nedokazete uvedomit hodnotu ludskeho zivota?
Vies vela ludi si psie spravanie premieta do ludskeho a podla toho si to vysvetli. Pes je zviera vyslachtene z vlka, to si treba uvedomit, ze ta primarna genetika je nemenna. Ostatne prejavy ma pes na zaklade toho, ze majitel ho zivi a vie, ze ked sa k nemu prituli, tak sa majitel rozplyva a ten pes to neciti ako lasku, ale vie, ze zas dostane niekedy nazrat alebo mi fakt chce niekto tvrdit, ze pes citi lasku rovnako ako clovek? Kolkokrat pes zdrhne majitelovi, stale citam na fb oznamy. Ved ak by pes toho majitela skutocne miloval, nezdrhol by mu (pisem o uteku na zaklade vole psa, nie o tom, ze by sa niecoho zlakol), ale snazil by sa byt stale pri nom. Kto nechape, ze pes kona len a len na zaklade pudov a navykov a nie udajnych citov, tak je cisty bIazon!
Jedni riesia to, ini hento, kazdy hokej, skoda, nevyslo to, tesil som sa, ze im spadne ta ich plutvicka. Treba mat pochopenie pre tych duhych a mat inych trochu rad.
Podla mna sa v tom celom uz nikto poriadne nevyzna, kazdy nech si ide svoje bez komentarov, negativnych?
Ja taka nie som, vždy verím v nádej že určite sa dá nejako pomôcť. Lenze ak je to už beznádejne pre to zviera a veľmi trpí tak som za menej bolestnu smrť.
Antipes a koľko ľudí utýralo psov? Čo tak zverejniť toto...
Tu citam, ze tulave steniatko nakazilo psickarku besnotou, zomrela. Ja sa pytam, kedy konecne dokazu ludia triezvo vnimat zvierata...
m.topky.sk-
Mne psy nejako zvlast nevadia, ale nedokazem ich mat rad. Aj som mal psa, ale spraval som sa k nemu skor ako k domacemu zvieratu, nez k milacikovi. Bol na dvore, pacilo sa mi, ked zabrechal na cudzieho cloveka, ze ma upozornil. Dostaval pravidelne nazrat, samozrejme vsetko co potreboval od veterinara, sem-tam so s nim vybehol na voditku na prechadzku, ale nic som k nemu necitil a ked zdochol, nebolo mi vobec za nim smutno.
Ale o to radsej mam ludi, zachranil som dokonca jedno dieta pred novorodeneckou adopciou, kde ini ludia z rodiny chceli, aby ho matka dala prec, lebo bolo nemanzelske. Za to som tvrdo bojoval a bil sa do krvi, aj som sa kvoli tomu dostal do nemilosti, ale dnes je z neho jeden sikovny chalan, uci sa na same 1, plynula anglictina, zivotaschopny ako malokto, ako keby tusil, ze mal byt odvrhnuty a to ti ludia v rodine su psickari, ktori s tymi psami aj spavaju...
Ja tvrdim, ze ked clovek da lasku zvieratu, o to menej lasky mu zostane pre inych ludi. A skuste upozornit psickara, velmi slusne, neutocne, ze jeho pes sa vykadil na chodnik a mal by to zodvihnut, tak sa vam dostane takej hubovej polievky, ze az. Ja som si raz umyl auto a na ulici isiel jeden chlap s volne pustenym psom a ten pes pribehol k mojmu autu a ocural mi vylestene koleso. Ked som sa slusne opytal majitela, ze preco ho nema na voditku, ze jeho pes mi znecistil ciste auto, tak mi tak zacal tak vulgarne nadavat, ze som zasol. Cize vela psickarov je chorobne naviazanych na svoje psy a tie pre nich znamenaju viac ako ini ludia. Kebyze date psickarovi volbu, ze bud zahynie jeho pes alebo nejaky cudzi clovek, ako volba, ze iba jeden moze prezit, tak urcite by obetovali toho cloveka, co ja vobec neviem pochopit. Ale respektujem kazdeho psickara, ale z hladiska, ze je clovek a ja mam radsej ludi ako psov. Aj by som im pomohol, aj keby mi ublizili kvoli ich psovi, ale kvoli psovi by som napr. neskocil do vody, riskujuc svoj zivot, aby som ho zachranil, ako som uz velakrat videl. Toto nechapem vobec! Ludsky zivot je nado vsetko a nemal by byt riskovany kvoli zvieratam.
Ludia co miluju zvieratka to zle znasaju, som jeden z nich a prajem tym co to tym zvieratkam urobili rovnaky osud, ale bez dobreho konca.