Onko pacient a tetovanie

Príspevok v téme: Onko pacient a tetovanie
Dezider

Zdravím Vás. Som tu nový a mám otázku. Hľadal som všade no nič na moju otázku som nenašiel. Najprv začnem mojím stručným opisom. Som po liečbe Hodgkina-lymfatický systém. Chemo-ožarovanie-chemo-transplantácia kmeňových buniek. 2roky od transplantu sledovaný, momentálne bez problémov. Akurát ma trápi bedrový kĺb ktorý budem musieť dať vymeniť. Vyjadrenie dr. bolo že to je dôsledok liečby ktorú som mal. Od transplantu som dosť rýchlo nabehol do bežného života. Našiel si prácu, fungoval bez problémov. Teda až na ten kĺb ktorý pojde na výmenu a ekzém v oblasti slabín. A teraz k veci. Chcel by som si dať tetovanie. Prosím neriešme prečo. Otázka znie. Môžem? Hrozia mi nejaké extra problémy okrem tých ktoré hrozia každému?

daniela2

onko záležitosti svedčia o extrémne nízkej imunite, ktorá dovolila bunkám také niečo príšerne nekontrolované. Pri takej imunite by som sa nechcela dať tetovať, veď je to ďalší zásah do beztak slabej imunity. A aj pred operáciou kĺbu by som sa dopovala asi nejakými vitamínmi, jedla by som ryby, zeleninu a ovocie, proste by som robila všetko, aby sa to potom riadne hojilo, alebo by som sa kontaktovala s lekárom, ako dosiahnúť zlepšenie imunity.