Chronický zápal slepeho creva?

Príspevok v téme: Chronický zápal slepeho creva?
Mikymarget

Dobrý deň prajem, chcem sa spýtať či má niekto skúsenosť s chronickým SlepáKom. Pravidelne mávam bolesti brucha dolu vpravo, absolvoval som všelijaké možné vyšetrenia . Väčšinou začína bolesti v oblasti zaludka a po par dnoch prejde aj dole vpavo. Mavam problemy so zaludkom casto, vela kyseliny. Ked mam tieto bolesti mam vysoke CRP(napodledy 98 a o den 48), leukocity okolo 11 len. som objednany na laparoskopiu nakolko mi vylucili crohnovu chorobu na ktoru mali podpzrenie 2 roky tak vraj chronicke slepe crevo.. mam strach ci to nemoze byt predsa crohn aj napriek tomu zesa nepotvrdil ani vzorkou z kolonoskopie a ani biopsiou zaludka (v zaludku som mal afty a erozie) ale crohn sa tam neukazal ani biopsiou a ani pritilatkami.. a aj vzorka stolice bola nehativna tak ja uz som zufaly.. dakujem

jezibaba

Ja mam podozrenie na chronické slepé črevo ale zatiaľ sa operácii vyhýbam, kedze chirurg mi povedal, že sa môže stať že mi to črevo vyberie, ale bolesti neprejdú. Ta bolesť je rôzna a veľmi nepravidelná. Niekedy tupa bolest, inokedy také ostré pichanie. Je to vpravo v podbrušku, niekedy viac k slabine, inokedy úplne napravo na boku. Krvné testy, CRP, vaginalny ultrazvuk, sono brucha - všetko ok. Bola som na MRI chrbtice ale výsledok ešte musím skonzultovat s lekárom. Okrem toho RTG podla Czeppa, kde vraj sú koprolity ale bolo mi povedané, že je to nespolahlive a zastaralé vyšetrenie. Boli ma to už skoro rok. Mam predpisane aj rehabilitácie, ale ešte sa len chystám.

ahjaj

syn zápal v krvi nemal. On mával často príznaky slepého čreva a zápal čriev. Odkedy mu slepé črevo vybrali, pokoj neprišiel. Bol potom týždeň v nemocnici a zistili mu syndróm lenivého čreva. Okrem toho má aj potravinové alergie. V podstate to znamená toľko, že treba viac dohliadať na jedálniček, dostatok vlákniny aby bol, každý deň 1 porcia čerstvého ovocia, 2 porcie čerstvej zeleniny + kvasené uhorky, kvasená kapusta, alebo kyslomliečne výrobky. Užíval kvapky biogaia.
Odkedy sa upravil takto jedálniček, nemáva zažívacie problémy.

Mikymarget

Zdravim, ako kedy. Idem na operaciu planovanu a vyberu mi ho. Vas syn mal ake priznaky? Mal aj zapal v krvy z toho? A odkedy ma slepe crevo preč má pokoj?

ahjaj

môj syn mal také príznaky, nakoniec sme mu dali slepé črevo vybrať. Často trpel zápalom čriev. Ako je to s Tvojou stravou? Nejaké rozumné diéty dodržiavaš?