Krčok maternice-pomoc!

Príspevok v téme: Krčok maternice-pomoc!
aAnka

Objavila som túto stránku, vidím, že sem chodia ženy, ktoré sú ochotné poradiť rozumnými názormi, tak somsa aj ja rozhodla poprosiť o radu, keďže už som zúfalá.
Pravidelne chodievam na gynekologické prehliadky. pred pol rokom pri jednej takej mi vyšla cytológia ASCUS. Lekár mi vysvetlil, že môže ísť o chronický, dlhšie trvajúci zápal. O niekoľko mesiacov opäť ster z krčka potvrdil ascus. Tentokrát dal gynekológ spraviť ešte ďalšie vyšetrenie na HPV vírus (niektorí tvrdia, že to je infekcia), ja sa v tom nevyznám.
Prosím vás, absolvoval tu niekto také ,,ťahanice,,? Na nete som čítala o nejakých číslach I, II, III a viac, tam sa už spomínala rakovina.
Vedela by mi tu niektorá, prosím, vysvetliť, o čo vlastne ide a najmä ako sa postupuje podľa jednotlivých hodnôt? Na internete je toho spústa, ale všade strašia rakovinou, to sa nedá ani čítať :-(
Vopred pekne ďakujem.

nesexovat

Ano su tam stadia zmien na krcku.
HPV sa zena nakazi pohlavnym stykom cim skor zena zacne sexualne zit tym skor zmeny u nej nastavaju. A ked v mladosti striedala frajerov ci skor spala kazdy mesiac s inym ako dnesne pubertacky tak riziko sa zvysuje s pribudajucimi rokmi.
Naprik. dnesna 30tnicka ak od 17 sexovala do 25 s troma muzmi je velka pravdepodobnost ze zmenu budu rychle.
Ak je zena ktora sexovala uz od 15 roku zivota tak este vacsie riziko tam je.
Riziko zvysuje aj to kolko sexualnych partneriek mal vas terajsi ale aj byvaly partner.
Ak naprik. Zena spi s manzelom od svojich 21 rokov a on medzicasom spal pred nou s troma zenami tak je dost pravdepodobne ze bude mat zmeny na krcku uz cca v 28 roku zivota. Ale to su len moje odhady.
Lenze ktora sopľana si to uvedomi co bude v 35 roku zivota s jej vaginou ked s nou trepu hormony a dole vlhne ked jej frajer chyta rozkrok ze?

aAnka

Aj ja som to už raz mala pri prvom stere, pri druhom bolo všetko ok. Teraz po 2 rokoch práve sa to neupravilo, preto mám strach. A vidíš, keď som to vtedy mala prvý raz, doktor mi na to nič nedal. Podľa mňa by bolo zvýšiť imunitu, lenže tým umelým tabletkám z lekárne neverím. Keby tak niekto ešte poradil.
Ďakujem ti, že si napísala.

Hanicka1134

Ahoj,
ja sa tiez o seba staram, partnera mam toho isteho 5 rokov. (Mam 24).
Pri preventivke mi robili stery..potom mi volala mudr ze mam HPV.. vraj to je bezne a ma to kazda tretia zena. Len u niekoho sa to prejaví viac a u niekoho menej..
Nic mi na to nedali, čakal som atb. len odporucili vyplachy ROSALGIN. Plus tabletky INDONAL.. o tri mesiace na to som isla na kontrolu zase (za to aom si platila, lebo som chcela rozsierene stery) a vyslo uz vsetko negativne. No vraj sa to zvykne vracat.. o tyzden idem po roku zase, tak som zvedava :)
Drz sa !

Drahusska

aj ja mám taký problém, tiež akurát čakám na výsledky, som zvedavá, čo tu baby odpíšu. Viem len, že to chce zvýšiť odolnosť organizmu imunitu, ale neviem ako. stravujem sa zdravo, pijem veľa tekutín a aj tak nanič je to.